Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Fred lämnar / Protest mot Greenwood / Moyes bekräftar överenskommelse

Idag sparkar äntligen Premier League igång igen och under måndagen spelar vårat kära Manchester United säsongens första match, detta innebär att det varit presskonferens. Samtidigt rullar silly tåget vidare.  

Presskonferens

Äntligen är dem tillbaka, fredags presskonferenserna som innebär att vi kommer få se vårat Manchester United spela fotboll de närmaste dagarna. Inför matchen mot Wolves som spelas klockan 21:00 svensk tid på måndag så har Erik ten Hag haft presskonferens.

Ten Hag fick en frågade gällande Harry Kane och hans flytt till Bayern München, ten Hag svarade “först och främst så har vi gjort vårat val av anfallare och vi är väldigt nöjda med vårat val. Han (Kane) är en fantastisk anfallare, en målgörare och han har alla attributen du vill ha hos en anfallare. Således är det en stor förlust för Premier League att han lämnar”

En fråga gällande Maguries tillgänglighet inför matchen mot Wolves ställdes varpå ten Hag svarade “självklart (är han tillgänglig). Malacia kommer ta en stund, det är samma situation som med Amad och Kobbie, alla andra såsom Henderson och Højlund är korttids skador, men hur ska vi definiera det, dem är borta några veckor”

På frågan gällande hur det känns att starta säsongen svarade ten Hag “Vi har ett stort självförtroende men jag vill också addera att försäsongsmatcherna betyder ingenting, det är vänskapsfotboll. Jag tar dock aldrig en match som en vänskapsmatch, men det är en annan sak. Ligaspelet är en annan sak.”

Läs allt från presskonferensen här 

Moyes bekräftar överenskommelsen

David Moyes sa under sin presskonferens gällande Harry Magurie “vi har fått vårat bud accepterat av Manchester United, men förens han är våran spelare så kan jag inte diskutera honom”. Det är troligt att transfern blir officiell under helgen eller början av nästa vecka.

Martial erbjuden till Turkiet

Anthony Martial sägs ha blivit erbjuden till Fenerbahçe av Manchester United ifall deras jakt på Cengiz Ünder skulle misslyckas. Om Fenerbahçe inte lyckas värva Ünder sägs Martial vara intresse. Vi bör ta uppgifterna med en nypa salt då dem kommer från Sporx vars trovärdighet är oklar.

Protest mot Greenwood

En gruppering supportrar planerar att under måndagens match mot Wolves protestera mot att Greenwood skulle tillåtas återanslutas till klubben. Ett beslut som många tror kommer presenteras i närtid. Däremot har ett flertal källor däribland BBC sport och Jamie Jackson på The Guardian rapporterat att United inväntar att damerna skall återvända från VM för att få deras åsikt om situationen. Gruppen som skall protestera har även skrivit ihop ett meddelande som du kan läsa i sin helhet här under.

 

Fred lämnar

Igår gav Fabrizio Romano sitt “here we go” på att Fred lämnar klubben för spel i Turkiet, närmare bestämt Fenerbahçe. Spelaren och klubben skall redan ha kommit överens om de personliga villkoren och under gårdagen kom Manchester United och Fenerbahçe överens om en summa. United sägs erhålla 10 miljoner euro plus 5 miljoner i bonusar (8,6 miljoner pund+ 4,3 miljoner pund). Endast läkarundersökningen sägs nu återstå innan Fred lämnar Manchester United.

Även Eric Bailly ser ut att lämna klubben då Fabrizio Romano rapporterar att han kommit överens med Besiktas och att det nu återstår att hitta en lösning mellan Manchester United och den turkiska klubben. En turkisk journalist vid namn Yağız Sabuncuoğlu rapporterar att Besiktas och spelaren är överens om ett tre års kontrakt och att Bailly nu skall vilja avsluta sitt kontrakt.

 

Mittbacksalternativ

Allt pekar på att Harry Magurie kommer lämna klubben för spel i West Ham. Således blir en plats öppen som United ämnar fylla. Högst upp på listan över mittbackar som United är intresserade av skall Benjamin Pavard samt Clair Todibo vara. United kollade på att ta in Pavard till högerback positionen i januari men då spelaren vill fokusera på sitt spel som mittback blev ingen transfer av. Nu är det dock åter aktuellt. Pavard spelade 43 matcher för Bayern München förra säsongen då Bayern vann Bundesliga. Pavard, som är född år 1996 har även spelat 49 matcher för Frankrike.

Det andra yngre alternativet är Todibo. Todibo var en nyckelspelare i Nice förra säsongen där han gjorde 46 framträdanden. Han blev uppkallad till det franska landslaget för första gången i mars, men har ännu inte hunnit göra någon match för dem.

Tröjnummer

De provisoriska tröjnummerna har nu presenterats inför kommande säsong. Højlund har inte fått något nummer och Garnacho har fortfarande nummer 49, vilket självfallet kan ändras när det står klart vilka nummer som är lediga. Något annat suspekt är att inte Varane tagit nummer 4, men som sagt så är nummerna provisoriska och kan ändras.

Greenwood är inte listad.

2 Victor Lindelof
5 Harry Maguire
6 Lisandro Martinez
7 Mason Mount
8 Bruno Fernandes
9 Anthony Martial
10 Marcus Rashford
12 Tyrell Malacia
14 Christian Eriksen
16 Amad
17 Fred
18 Casemiro

19 Raphael Varane
20 Diogo Dalot
21 Antony
22 Tom Heaton
23 Luke Shaw
24 Andre Onana
25 Jadon Sancho
26 Dean Henderson
28 Facundo Pellistri
29 Aaron Wan-Bissaka
33 Brandon Williams
34 Donny van de Beek
37 Kobbie Mainoo
39 Scott McTominay
49 Alejandro Garnacho

 

Kovár kan lämna

Uppgifter som gör gällande att målvakten Matej Kovár kan lämna Manchester United för spel i Bayern Leverkusen har de senaste dagarna cirkulerat. Kicker Bundesliga rapporterar att Leverkusen jagar målvakten medans journalisten Luca Bendoni rapporterar att det redan skulle vara klart. Att ett intresse finns bör ses som trovärdigt, vi bör dock vänta tills större journalister tar upp nyheten innan vi drar några slutsater.

Res med oss till Manchester!