Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Tottenham Hotspur - Manchester United
Det finns hål i Tottehams försvar att utnyttja

Två lag som lämnade en del mer att önska i premiären drabbar samman i London denna helg. Manchester United fick problem mot ett nederlagstippat Wolverhampton och Tottenham såg stundtals ihåliga ut mot Brentford. Jag tror båda lagen lyfter sig och att det blir en tät kamp. 

Den stora snackisen i Tottenham är förstås att det inte längre finns någon Harry Kane att förlita sig på. Det är uppenbarligen en försvagning men gör också att andra måste kliva fram. Ett United som började spelmässigt svagt mot Wolves behöver definitivt lyfta sig för att slå tillbaka Tottenham och vi räknar med en bättre insats.

Manchester United

Det blev som sagt en delvis skakig premiär när vi förlorade boll och tillät Wolves att kontra. Det var också det som Ten Hag främst kritiserade efter matchen. Därutöver behövdes bättre beslutsfattande av de offensiva pjäserna och mer rörlighet bakom motståndarnas linje, betonade han. Tottenham såg dock delvis ihåliga ut bakåt mot Brentford och det måste utnyttjas denna helg.

När man tar del av analyser efter premiären så finns det också kritik mot ett mittfält där Mount-Fernandes-Casemiro inte riktigt fungerar ihop ännu, Casemiro lämna för ensam i defensiven. Vad botemedlet är här just nu är oklart och frågan är om Erik ten Hag trots allt fortsätter med samma uppställning från start. Det är väl inga jättehöga odds på det trots allt.

Men det finns sannolikt minst ett alternativ till premiärens startelva i varje lagdel. Bakåt drog Martínez på sig en lindrig skada men vi vet nu att han tränar och förmodligen är redo för spel. Om inte spelar Lindelöf.

På mitten är frågan om Christian Eriksen får förtroendet från start mot sina forna lagkamrater i Spurs. I så fall lär det bli på bekostnad av Mason Mount. Det kan vara en bra idé. Framåt kan möjligen en ganska pigg Jadon Sancho få starta framför Alejandro Garancho som inte kom riktigt till sin rätt som startspelare senast. Dock är den unge argentinaren ett hot och mot Tottenhams försvar bör det passa bra med hans ständiga utmaningar. Han spelar nog.

En joker kan förstås också vara Anthony Martial som har “målat” mot Tottenham förr. Möjligen är det en pånyttfödd Martial som ska frälsa laget fram till vår unge dansk kan spela.

 

Möjlig startelva:

 

Tottenham Hotspur

Tottenham utan Harry Kane är som mos utan grädde eller ja, det kanske inte var mos med grädde ens med en Harry Kane i toppform. Efter en bra start på förra säsongen så gick snarast anrika Spurs ner sig och fick åter uppleva ett dramatisk tränarbyte när Conte blev historia.

Det är ännu oklart vad Kanes frånvaro innebär i förlängningen. Det finns uppenbarligen andra som kan kliva fram, bland annat målskytten senast Christian Romero och vår egen Dejan Kulusevski. Nye lagkaptenen Son Heun-min såg dock lite trubbig ut i premiären men kan alltid slå till.

Defensivt såg  Tottenham något skakiga ut i mötet med Brentford borta. Jag vill påstå att de klarade sig med andan i halsen. Målskytten och mittbacken Romero fick utgå med en hjärnskakning vilket kan öppna upp för Eric Dier att återkomma till startelvan. Romero rapporterades dock vara “god to go” under dagen idag. Bredvid Romero finns alternativen Davinson Sanchez eller nyförvärvet Micky van de Ven.

Det var den defensiva linjen  som liksom i United såg till att ta poäng borta mot the Bies. Bredvid Romero var det nämligen högerbacken Emerson Royal som nätade. Den senare kan likväl få stora problem i defensiven mot Garnacho eller Rashford, tänker jag.

Framåt är Tottenham såklart inte ofarliga. Det handlade främst om nyförvärvet James Maddison senast som assisterade till båda målen. Maddisons fot är fin och det gäller att se upp för United. Där bakom lurar som sagt Dejan Kulusevski, Richarlison och Son som alla är jobbiga vid en bra dag på jobbet. Jag tror det blir samma elva som i premiären.

 

Möjlig startelva:

Historik

United har inte förlorat mot Tottenham på de senaste fem matcherna och har överlag ett bra facit mot Londonklubben. Vi minns dock den hemska förlusten med 6-1 i oktober 2020. Senast vi var i London för möte med Spurs tappade vi också en klar ledning till oavgjort 2-2.

Visste ni att…

 • Son Heun-min har gjort fina 103 mål i Tottenham-tröjan på 269 framträdanden.
 • Tottenham vann två ligatitlar 1950/1951 och 1960/1961 men har som bäst slutat tvåa i Premier Leauge (2016/17).
 • De argentinska mittbackskollegorna Romero och Martínez sågs spela FIFA tidigt på morgonen efter Argentinas VM-guld.
 • United behöver endast ett ytterligare mål för att komma upp i 300 totalt mot Tottenham. Denis Law och Bobby Charlton är främsta målskyttar mot londonlaget med 15 vardera totalt.

Matchinformation

Tottenham Hotspur
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 2
Tid: Lördagen den 19 augusti 2023, 18.30
Plats: Tottenham Hotspur Stadium, London
Domare: Michael Oliver
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Højlund (rygg, eventuellt 3 september)
 • Malacia (skadad, inget datum)
 • Heaton (skadad, inget datum)
 • Amad (knä, inget datum)
 • Mainoo (fotled, eventuellt oktober)
 • Bailly (oklar status)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Martínez (fot, stor chans)
 • Williams (oklar status, liten chans)
FORM
F26/7WrexhamNTR1-3
F27/7Real MadridNTR0-2
F31/7DortmundNTR2-3
V5/8RC LensHTR3-1
O6/8Ath BilbaoNTR1-1
V14/8WolvesHPL1-0

Tottenham Hotspur

Skador och avstängningar:

 • Sessegnon (hamstring, oktober)
 • Gil (ljumske, oktober)
 • Bentacur (knä, september)
 • Forster (rygg, slutet augusti)
 • Whiteman (fot, inget datum)
Tveksamma:

 • Ndombele (matchform)
 • Romero (huvud)
FORM
V28/5LeedsBPL4-1
F18/7West HamNTR2-3
V26/7LC SailorsBTR5-1
V6/8S. DonetskHTR5-1
F8/8BarcelonaBTR2-4
O13/8BrentfordBPL2-2

United mot Tottenham

Totalt:19995-51-53317-259
Borta:9628-34-34123-153
Premier League:6239-13-10108-61
SENASTE MÖTENA
V2021-10-30BPL3-0
V2022-03-12HPL3-2
V2022-10-19HPL2-0
O2023-04-27BPL2-2
SENASTE BORTAMATCHER
O2020-06-19BPL1-1
V2021-04-11BPL3-1
V2021-10-30BPL3-0
O2023-04-27BPL2-2