Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Maguire har förmågan, nu måste han visa det / Pellistri kan lämna / Uppdateringar i matchschemat

Dagens Unitedsvep kommer med det viktiga som sades under Erik ten Hags pressträff inför morgondagens match mot Spurs. Vi rapporterar även om en potentiell utlåning på Facundo Pellistri samt lite uppdateringar i matchschemat för oktober.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag höll idag sin presskonferens inför morgondagens möte mot Tottenham. Frågorna idag handlade främst om Harry Maguire och statusen på övergångsfronten. Läs vad vår huvudtränare hade att säga nedan.

Om Harry Maguire

Harry är vår spelare, jag är glad att han är här. Vi behöver ett bra lag. Vi har fyra bra mittbackar, även med Luke Shaw om man räknar honom har vi fem, och vi behöver det eftersom vi kommer att spela 50 eller 60 matcher den här säsongen. Alla spelare kommer att spela landskamper, så vi har mycket belastning att täcka. Så jag är väldigt glad att Harry Maguire är här. Han måste kämpa för sin position, precis som alla i truppen.

Mer om Maguire

Du vet vad jag förväntar mig av en mittback och han kan göra det. Jag sa många gånger innan att han har förmågan att göra det, så nu måste han visa det. Det handlar om karaktär, att bli övertygad om att spela den rollen. Han har alla förmågor att göra det, och det är upp till honom när tiden är där.

Om nya värvningar

Vår trupp är täckt. Alla positioner är täckta. Men ja, självklart är vi Man United, vi letar alltid efter förbättringar. När tillfälle finns kommer vi att slå till även under de senaste två veckorna.

Om att vinna bortamatcher

Det här är ett av målen vi har för den här säsongen, att vi måste ta steget upp i bortamatcher för att få fler poäng, för att få högre nivåer, för det är naturligtvis grunden för fler poäng. Det har ofta med personlighet att göra.

Om veckans träningsmatch

Jag tror att det är till stor hjälp att ge spelarna minuter i början av säsongen, komma tillbaka och spela 90 minuter efter försäsongen. Det är inte så att vi hade en försäsong på sex veckor, det var mer eller mindre fyra eller fem veckor. Så vi behöver sådana matcher för att ge alla spelare möjligheten att komma in i säsongen.

Om vars fokuset ligger

Vi fokuserar på vårat spelsätt, vi fokuserar på lagets prestation. Det handlar om spelarna som är tillgängliga. Vi fokuserar nu på Tottenham Hotspur. Varje start på säsongen är svår. Vi vet det. Vi är verkligen medvetna om det, vi hade starten [mot Wolves]. Vi vet att prestationen inte var vad vi hoppades, men vi vill vinna och vi visade karaktären och personligheten och det är en av sakerna vi var tvungna att bli bättre på, enligt förra säsongen.

Om Englands VM-turnering

Det är toppen. En holländsk tränare [Sarina Wiegman] som gör ett fantastiskt jobb för England. Hon gör ett bra jobb för England, så jag är väldigt stolt över henne. Kommer från en holländsk skola. Men visst, jag är en supporter och ett fan av Englands damlag och jag håller verkligen tummarna och hoppas att de kommer tillbaka med VM-buklan.

Om en potentiell förlängning för Jonny Evans

Vi får se. Vi är i samtal och när vi har nyheter kommer vi att meddela det som alltid. Vi vill ha tillbaka honom, annars skulle vi inte prata.

Pellistri kan lämna

Facundo Pellistri kanske inte spelar för Manchester United den kommande säsongen men spelaren förmodas att stanna i Premier League, detta rapporterar Fabian Bertolini. En utlåning av den sydamerikanska yttern kan mycket väl bli verklighet i slutet av fönstret, med klubbar som Wolves, Bournemouth och Burnley intresserade av spelaren.

Uppdaterat oktober-schema

Det har blivit ändringar i matchschemat i oktober-månad. Mest noterbart är att Manchester-derbyt flyttas till den 29:e oktober och kommer att spelas på den ovanliga matchtiden 15:30 lokal tid.

Hemmamötet med Brentford kommer att bli vår första match i årets 10:e månad, med avspark den 7:e oktober klockan 15:00 lokal tid.

Även matchen mot Sheffield United kommer att få ett nytt datum. Matchen är nu satt den 22:a oktober men kommer att återgå till det gamla matchdatumet ifall Manchester United tilldelas en Champions League match den följande tisdagen. Lottningen till Champions League gruppspelet kommer att äga rum den 31:a augusti.