Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Greenwood har gjort sitt i Manchester United

Det vi väntat på under några veckors tid nu och som föranlett så mycket debatt och heta känslor är nu klart. Mason Greenwood kommer inte tillbaka till Old Trafford och Manchester United utan kommer att återuppta karriären på annat håll. Var återstår att se. I ett officiellt uttalande under eftermiddagen betonar Manchester United att Greenwood inte har gjort (allt) det han anklagats för men att det bästa är att trots allt skiljas åt. 

Uttalandet på hemsidan från klubben efter den utredning  som gjorts gör klart att det saknas en fullständig bild om händelseförloppet och att Mason Greenwood inte tycks ha gjort det han först anklagats för. Däremot har Greenwood gjort misstag som han själv också uttalar sig om idag.

Uttalandet från Greenwood själv bygger på att han förstår kritiken och den publika domen som fallit i sociala medier. Han erkänner också misstag men gör klart att det som framkommit inte är hela bilden över vad som hänt.

I ett längre brev skriver VD Richard Arnold att det varit en känslig och mödosam process att internutreda händelsen där Greenwood anklagats för bland annat våldtäkt. Han tydliggör att det framkommit alternativa förklaringar till de ljudinspelningar som lagts fram att det finns betydligt mer ljudmaterial att ta hänsyn till för att få hela bilden. Han hänvisar också till att offret dragit tillbaka sin anmälan och att offrets familj fått uttala sig om de fakta som framkommit.

Trots dessa fakta skriver Richard Arnold att det blir svårt för Mason Greenwood att komma tillbaka till klubben och laget. Arnold säger att “han är nöjd med att Mason inte har gjort det han anklagats för men att Mason erkänt att han gjort misstag”. Han skriver vidare att det bästa för samtliga parter är att Mason Greenwood återuppbygger och fortsätter karriären på annat håll. De starka åsikter som framkommit och Arnolds ansvar för att citat “minimera distraktionen från den sammanhållning klubben söker”, gör att Mason inte tas tillbaka.

Arnold betonar dock att klubben kommer att ge support till Greenwood och hans familj i försöket att hitta ett bra alternativ för framtiden. Så var denna saken ur världen, eller?