Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Williams kan lämna / Matchdag mot Burnley / Varane skickar budskap

Brandon Williams kan komma att lånas ut, det spelas en träningsmatch mot Burnley idag och Varane skickar ett tydligt budskap. Detta och mer rapporterar vi om i dagens Unitedsvep. 

Varanes budskap

Det har de senaste dagarna ryktas om att en Saudisk klubb jagar Raphaël Varanes signatur. Detta har dock slagits ner av ett gäng trovärdiga journalister såsom Fabrizio Romano. Nu skickar Varane ett budskap via Instagram som visar på hans uppskattning och kärlek för klubben.

 

Träningsmatch mot Burnley

Under dagen spelar Manchester United en stängd träningsmatch mot Burnley på träningsanläggningen Carrington, en match där spelare som annars inte får chansen skall få speltid. Ten Hag sägs använda matchen för att bygga upp fysiken i truppen så att även de spelarna som annars inte får speltid skall få minuter i benen, samt få en chans att bevisa sig själva.

 

U-21 vann på straffar

Under gårdagen spelade U-21 EFL cup mot Stockport. United tog ledningen i den 64e minuten genom Joe Hugill men Stockport kvitterade på stopptid. Detta med endast tio man på planen då Stockports Ryan Croasdale blev utvisad i den 76e minuten. United kunde senare säkra vinsten på straffar där man vann med 5-3.

 

Williams kan lånas ut

Trovärdiga Laurie Whitwell rapporterar att Brandon Williams kan komma att lämna Manchester United för spel i Ipswich på ett lån med en köpoption. Ten Hag fick en fråga i samband med lördagens match mot Spurs gällande frånvaron av vissa spelare (Donny van de Beek samt Brandon Williams) och svarade “vi behöver spelare som är 100% mentalt närvarande i vårat lag. Jag tänker inte peka ut några av dem spelarna du frågar om men det är uppenbart att dem i detta nu letar efter något annat. Men när dem är här så gör dem alltid sitt bästa, varje träning, Brandon, Donny, jag är nöjd med deras bidrag. Dem hade en väldigt bra försäsong.”

Williams spenderade 2021/22 säsong på lån hos Ipswichs rivaler, Norwhich City, där han gjorde 26 Premier League framträdanden. Senaste säsongen var han skadad och gjorde endast fem framträdanden. Williams har spelat 51 matcher för Manchester United där han gjort ett mål och tre assist.

 

Jurado kan lämna

AcademyScoop rapporterar att Marc Jurado förmodligen kommer lämna Manchester United denna sommaren. Han sägs vara olycklig hos United och det finns ett flertal spanska klubbar som är intresserade. Jurado lämnades även utanför Uniteds U-21 trupp inför matchen mot Stockport, detta kan dock ha att göra med att Jurado förväntas delta i A-lagets träningsmatch mot Burnely.  Jurado spelar som försvarare, är född år 2004 och har gjort 92 matcher för olika ålderskullar i Manchester Uniteds akademi.

Shea Lacey skriver på kontrakt

Den unga yttern Shea Lacey skrev under gårdagen på sitt första professionella kontrakt med Manchester United. Lacey som är född 2007 spelar oftast som en högerytter i U-18 men kan även användas som en offensiv mittfältare. Lacey föddes i Liverpool men sägs ha varit en supporter av Manchester United hela sitt liv, vilket även är den enda klubben han representerat på en högre nivå. Debuten i U-18 kom när Lacey endast var 15 år gammal och han gjorde i år debut för U21. Lacey beskrivs oftast som en spelare med en vass vänster fot och en duktig frisparksskytt.

 

Res med oss till Manchester!