Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Nekat bud på Earps / Evans nära kontrakt / Klar förlust mot Burnley i stängd match

Torsdagkvällen samlar upp det senaste dygnets nyheter från Manchester United. Vi hör bland annat att klubben nekat ett fint bud på Mary Earps, vilket vi glädjer oss åt. I övrigt bland annat att Jonny Evans närmar sig ett kontrakt över säsongen, att United förlorat ett stängd match mot Burnley och att André Onana tycks komma åter till Kameruns landslag. 

Nekat bud på Earps

Succémålvakten, tillika VMs bästa målvakt, Mary Earps blir av allt att döma kvar i Manchester United trots att många är intresserade av henne. Det glädjer alla oss Manchester-fans såklart då hon är mycket viktig om laget ska fortsätta slåss om titeln i Womens’ Super Leauge.

Sky Sports menar att budet ska ha varit världsrekordhögt för en målvakt på damsidan.

Evans nära kontrakt

The Telegraph rapporterar att Jonny Evans är nära att skriva på över säsongen för Manchester United. Frågan är då vad det betyder för eventuella köp av mittback samt för situationen med Harry Maguire. Hur som helst, Evans ser alltså ut att få stanna som back-up under denna säsong.

Den 35-årige nordirländaren har imponerat på Ten Hag. Evans gjorde nästan 200 matcher för United innan han såldes 2015 och har 102 landskamper på meritlistan.

 

Klar förlust mot Burnley i stängd match

Igår förlorade United en stängd match mot Burnley med klara 3-0. Enligt rapporterna var det en mycket reservbetonad trupp som tog emot Burnley på Carrington. Eftersom U21 spelade under tisdagen var det främst icke-ordinarie ungdomar som deltog, varav flera deltog för första gången i seniorlaget.

Däremot fanns spelare som van de Beek, Martial, Evans, Hannibal, Pellistri och McTominay med på planen enligt bland annat Manchester Evening News. Burnley spelade första halvlek med starkaste möjliga lag och hade uppehåll i förra omgången.

Onana åter till Kamerun

André Onana kommer enligt uppgift att återkomma till Kameruns landslag efter en tids frånvaro. Han förväntas finnas på plats inför lagets möte med Burundi den 12 september. Det har pågått förhandling mellan Uniteds nya värvning och Kameruns regering.

Det var i slutet av 2022 som Onana lämnade landslaget efter internbråk. Det sägs bland annat att Kameruns tränare Rigobert Song inte var nöjd med Onanas spelstil vilket ledde till ett bråk. Nu kan han alltså vara på väg tillbaka.

Mount borta längre än först befarat

Mason Mount verkar enligt de senaste rapporterna blir borta längre än befarat, mellan 4 till 8 matcher totalt enligt James Ducker och The Telegraph. Det är såklart oroande för det nykomponerade mittfältet som av allt att döma behöver speltid ihop. Klart är att han inte kommer till spel denna helg.

Skadan kan öppna upp för Scott McTominay i rollen bredvid Casemiro. Det kan också trycka på för köp av ytterligare en mittfältare såsom det hetaste ryktet Sofyan Amrabat.

Fernandez till Granada?

Vänsterbackslöftet Alvaro Fernandez har ryktats bort under de senaste veckorna och vi har rapporterat om ett antal klubbar som uttryckt intresse. Nu verkar det som att Granada ligger närmast för att knyta upp den unge spanjoren på lån med en eventuell köpoption. Även Burnley sägs vara intresserade av Fernandez.

Intresse för Greenwood

Sedan det blivit officiellt att Mason Greenwood inte kommer att bli kvar i Manchester har flera klubbar enligt uppgift uttryckt intresse. Vi har bland annat hört om intresse från Saudiarabien men Steven Gerrard har förnekat de rykten som förekommit om hans lag Al-Ettifaq. Gerard lär ha uttryckt att det handlar om fake news och att det är en för stor risk att hämta 21-årige Greenwood till Saudiarabien.

Lag i Turkiet och Italien har också länkats till Greenwood som är formellt under kontrakt med United till 2025.

Res med oss till Manchester!