Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Williams lånas ut till Ipswich Town

Brandon Williams kommer spendera säsongen 2023/24 på lån i Ipswich Town, detta bekräftas av Manchester United på torsdagen. 

Flytten innebär att Williams kommer återförenas med den före detta Unitedtränaren Kieran McKenna i Championshipklubben, som för närvarande leder ligan på nio poäng.

Att den 22-årige ytterbacken söker sig bort från United kommer knappast som någon överraskning, då han även tidigare säsonger haft svårt att slå sig in i laget. Säsongen 2019/20 fick han däremot sitt genombrott och var ett tag ordinarie på vänsterbacksplatsen.

I augusti 2021 flyttade han till Norwich City, som får ses som rivalen till just Ipswich Town, på ett säsongslångt lån. I Norwich var han mer eller mindre ordinarie och rimligt att tro är väl att han blir det även nu i sin nya klubb.

Under sommarens försäsong fanns Williams med och figurerade i fem av matcherna, men kommer alltså inte att ingå i Erik ten Hags planer under säsongen.

En bidragande faktor till att det blev Ipswich nu torde vara tidigare nämnda tränaren McKenna, som Williams spelade under i ungdomslagen i United. På Ipswich hemsida, här återgivet på Uniteds kanaler, säger 22-åringen:

Kieran var min ungdomstränare i United och därifrån har vi haft en god relation. Han har alltid haft standarden av en tränare på högsta nivån och det har haft ett stort inflytande på mig.”

Vi önskar Brandon lycka till i Ipswich Town!