Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Nottingham Forest
Årets första ångestmöte

Efter att ha öppnat säsongen svagt med två till stor del dåliga insatser väntar under lördagen Nottingham Forest i Premier Leagues tredje omgång. Det är ett skadeskjutet Manchester United som skall försöka få igång motorerna på högvarv. 

Manchester United

Efter en svag insats mot Wolves som ändock slutade i seger samt en svag insats mot Spurs som slutade i förlust är det nu dags för Uniteds andra hemmamatch för säsongen. Det är en match som nog många hoppas skall räta ut de många frågetecken som har skapats.

Luke Shaw och Mason Mount har under veckan båda ådragits sig skador och ser ut att kunna bli borta ett tag framöver. Detta innebär bland annat att vänsterbackspositionen nu är oerhört tunn då även Tyrell Malacia är skadad. Det har sedan Shaws skada ryktas om att United nu är ute på marknaden efter en korttids lösning till vänsterbacken, en lösning som inte kommer hinna fram till lördagens match. Således är det troligt att antingen Álvaro Fernándes eller Diogo Dalot startar till vänster. Jag tror att det mest troliga är att Diogo Dalot får byta från högerkanten till vänsterkanten, något som jag tror/hoppas inte skall skapa för stora problem i just denna matchen. Däremot bör vi vara mer oroliga för nästa omgång då vi möter Arsenal på bortaplan, en Bukayo Saka kan utnyttja en ovan vänsterback mer än vad jag tror någon Forest spelare kan.

I Mounts frånvaro tror jag att ett mer beprövat alternativ kommer in i form av Christian Eriksen. Vilket kommer innebära en större stabilitet, men våran press kommer blir mindre aggressiv. Något som kanske inte bör anses allt för negativt med tanke på att vårat mittfält har varit icke existerande de senaste två matcherna. Även fast Mason Mounts skada på kortsikt inte är lika allvarlig som Luke Shaws så tror jag att laget kan ta skada av det på längre sikt, detta då Mason Mount behöver speltid för att lära sig att spela sin nya roll.

Luke Shaw och Mason Mounts frånvaro kommer bli kostsamma, frågan är bara hur högt priset blir.

På bänken tror jag att vi kommer finna våra yngre dansk, Rasmus Højlund. Ten Hag flaggade under dagens presskonferens för att Højlund nu är tillbaka i full träning med A-laget och att han skulle kunna göra sin debut nästa omgång mot Arsenal. Däremot tror jag inte vi får se dansken få fler än max 10-15 minuter mot Forest.

Detta leder till ett annat stort problem, vi gör inga mål. Detta trots att vi skapar tredje flest chanser i ligan. Således anser jag att det är dags för Rashford att flytta tillbaka till positionen där han är som bäst, ute till vänster medans Garnacho får slå sig ner på bänken. De två senaste matcherna har Garnacho visat att han just nu gör störst nytta när han får komma in pigg mot trötta ben och såldes anser jag att det är så han bör brukas i denna matchen. Detta innebär att anfallspositionen lämnas öppen och där hoppas jag att Jadon Sancho får chansen. Ekvationen är relativt enkel, Rashford är ett större hot när han spelar på vänsterkanten, samtidigt som Sancho fick spela nia vid ett flertal tillfällen under försäsongen och många gånger gjorde det bra. Det mer troliga men i mitt tycke tråkigare scenariot är att vi får se Martial ta anfallspositionen, vilket jag isåfall tror blir en av de sista gångerna han startar för Manchester United.

Den lilla ångesten som redan har hunnit infinna sig kommer multipliceras med tio om Forrest skulle ta poäng eller tillochmed vinna på Old Trafford, då vi redan i nästa match möter svåra Arsenal på bortaplan.

Möjlig startelva:

 

Nottingham Forest

Nottingham Forest har öppnat säsongen med en förlust mot Arsenal samt en 2-1 vinst mot Sheffield United. Således står dem på lika många poäng (tre) som Manchester United.

I Forest återfinns, efter sin transfer från United till Forest i somras, Anthony Elanga. Elanga har fått starta alla matcher från bänken hittills men har, i samtliga matcher, blivit inbytt. Mot Arsenal stod han för en läcker assist. Det är troligt att vi får se Elanga starta på bänken för att sedan bli inbytt någon gång efter matchminut 65.

En spelare att se upp för är Taiwo Awoniyi som öppnade målskyttet för Forest mot Sheffield i den förra omgången. Awoniyi har gjort mål i sina senaste sex matcher som han spelat för Forest, vilket har resulterat i åtta mål. Detta gör han han nu ligger i delad ledning med Stan “the man” Collymore gällande flest matcher där en spelare gjort mål i följd i klubbens historia. Ett rekord som stått sig sedan 1995. Endast två afrikanska spelare har gjort mål sju matcher i följd, Emmanuel Adebayor (för Arsenal  december 2007-februari 2008) samt Mohamed Salah (för Liverpool augusti-oktober 2021). Även Brennen Johnson men framförallt Morgan Gibbs-White är ett hot med sin fart och teknik.

På bortaplan är Forest ofta väldigt svaga. Forest har inte vunnit en bortamatch på elva omgångar. Sedan säsongen 2022/23 startade har Forest endast vunnit en bortamatch samtidigt som de har spelat fem stycken oavgjort och förlorat hela 14 stycken. Med deras 14 förluster på bortaplan är Forest det lag som har förlorat flest bortamatcher i Premier League sedan de gick upp. Endast två tränare har lyckats vinna färre matcher än Steve Cooper på bortaplan under sina 20 första Premier League matcher (Howard Wilkinson 1992-93 samt John Gorman 1993-94). Samtidigt har United gått 30 matcher utan förlust på Old Trafford.

Möjlig startelva:

Historik

 • United har vunnit de tio senaste matcherna mot Forest, vilket medfört en målskillnad på 36 gjorda mål  och endast tre insläppta.
 • Senaste gången Forest vann mot Manchester United var i december 1994, på Old Trafford.

Visste ni att…

 • Forest var det första laget som bar benskydd, dessa sägs ha uppfunnits av spelaren Samuel Widdowson år 1874.
 • Forest har spelat sina matcher på City Ground sedan 1898. Deras nuvarande klubbmärke skapades 1973 och visar floden Trent under ett trä som representerar den närliggande Sherwood skogen, hem till Robin Hood.
 • Forest var den första klubben som värvade en spelare för 1 miljon pund. Året var 1979 då Trevor Francis anslöt från Birmingham City. Investeringen skulle dock löna sig då Francis gjorde mål i Europa cup finalen som Forest vann.

 

Matchinformation

Manchester United
Nottingham Forest
Turnering: Premier League, omgång 3
Tid: Lördagen den 26 augusti 2023, 16.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Stuart Attwell
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Shaw (muskel, inget datum)
 • Mount (skadad, mitten/slutet september)
 • Mainoo (fotled, mitten oktober)
 • Malacia (skadad, inget datum)
 • Heaton (skadad, inget datum)
 • Amad (knä, inget datum)
 • Bailly (oklar status)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Højlund (rygg)
 • Maguire (oklar status, liten chans)
 • Van de Beek (möjligt klubbyte, liten chans)
FORM
F27/7Real MadridNTR0-2
F31/7DortmundNTR2-3
V5/8RC LensHTR3-1
O6/8Ath BilbaoNTR1-1
V14/8WolvesHPL1-0
F19/8TottenhamBPL0-2

Nottingham Forest

Skador och avstängningar:

 • Felipe (rygg, mitten september)
 • Richards (ljumske, mitten september)
 • Hennessey (knä, mitten september)
Tveksamma:

 • Aina (ljumske)
FORM
F27/7LeedsNTR0-2
F30/7PSVBTR0-1
F2/8RennesNTR0-5
O5/8E FrankfurtBTR0-0
F12/8ArsenalBPL1-2
V18/8Sheffield UHPL2-1

United mot Nottingham

Totalt:10952-24-33194-136
Hemma:5532-11-12116-64
Premier League:129-2-136-6
SENASTE MÖTENA
V2022-12-27HPL3-0
V2023-01-25BLC3-0
V2023-02-01HLC2-0
V2023-04-16BPL2-0
SENASTE HEMMAMATCHER
V1998-11-11HLC2-1
V1998-12-26HPL3-0
V2022-12-27HPL3-0
V2023-02-01HLC2-0
Res med oss till Manchester!