Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning i Champions Leauge
Möte med tyska jättarna väntar i Champions Leauge

Manchester United är åter i Champions Leuage och lottades idag som ett av lagen i grupp A tillsammans med tyska jätten Bayern München. Det blir förstås intressanta matcher mot ett revanschsuget Bayern. Vi har ingen vidare statistik mot Bayern i Champions Leauge men vi vann trots allt den klassiska finalen 1999, det tar vi med oss. Övriga lag i gruppen är FC Köpenhamn och Galatasaray. 

United hamnade i grupp A i kvällens lottning till Champions Leauge som ett av lagen från seedningsgrupp 2. Där finns också Bayern München från seedningsgrupp 1. De slog oss i kvartsfinal i Champions Leauge, om än knappt, både 2009/2019 och 2013/2014. Vi tar istället med oss vinsten i finalen 1999 och det blir såklart spännande möten med den tyska jätten.

I övrigt så får vi alltså möta FC Köpenhamn och Galatasaray. Både de lagen är på pappret mer överkomliga men på intet sätt enkla.

Dödens grupp får vi nog kalla grupp F där titeljagande PSG får ta sig an tre svåra motståndare i Borussia Dortmund, AC Milan och Newcastle United. Övriga engelska lag, City och Arsenal fick kanske något mer behagliga grupper. Samtliga grupper finns nedan.

Spelschemat i grupperna släpps först fredag kväll eller lördag morgon.

Årets lottning i sin helhet

Grupp A
Bayern München
Manchester United
FC Köpenhamn
Galatasaray

Grupp B
Sevilla
Arsenal
PSV Eindhoven
RC Lens

Grupp C
Napoli
Real Madrid
SC Braga
Union Berlin

Grupp D
Inter
Benfica
FC Salzburg
Real Sociedad

Grupp E
Feyenoord
Atletico Madrid
Lazio
Celtic

Grupp F
PSG
Borussia Dortmund
AC Milan
Newcastle United

Grupp G
Manchester City
RB Leipzig
Röda Stjärnan
Young Boys

Grupp H
Barcelona
FC Porto
Sjachtar Donetsk
Royal Antwerpen