Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Arsenal - Manchester United
Dags att vända på steken

Efter att med nöd och näppe ha vunnit mot Forest möter vi nu ett nytänt Arsenal med flera spelare nykomna från skador. Säsongens tuffaste match hittills, och mot ett lag som är ruskigt starka hemma. Nu är det upp till bevis för Ten Hags mannar att ta en väldigt betydande seger mot toppmotstånd.

Manchester United

Efter en skakig inledning på säsongen kan det här vara en match som helt och hållet kan vända på steken. En vinst imorgon på Emirates så flyger vi högt, och med en förlust så kommer vi närmare avgrunden. Det var trots allt mot topp 6 (addera att det även är på bortaplan) vi hade det särskilt slitsamt förra säsongen, så en vinst mot fjolårets ligatvåa hade gett laget en rejäl skjuts och visat på tydlig förbättring. Även under början av Ten Hags ämbete så genomled vi krassliga insatser inledningsvis för att sedan vinna mot just Arsenal och även Liverpool bara veckor senare. Förhoppningsvis upprepas den visan.

En hektisk deadline day resulterade i att United kan stoltsera med fyra nyförvärv. Två av dem kommer knappast komma till spel imorgon; nämligen Altay Bayindir och Jonny Evans, men vänsterback och nödlösning Reguilon ska vara aktuell redan imorgon och torde spela från start. Vi får se hur den mer offensivt lagda Reguilon klarar av Arsenals forceringar. Mitt hjärta säger att Amrabat är spelklar och kommer bryta och glidtackla oss till en 5-0 seger, men min hjärna skriker att det såklart är helt orimligt. Så Casemiro och Eriksen får manna mitten imorgon.

Vi fick också ta del av positiva tongångar kring Højlund på Ten Hags presskonferens igår, då han mycket väl kan vara aktuell från start, vilket är lustigt för vi vet inte vilka tröjnummer varken Reguilon eller Højlund kommer ha på ryggen. Det ska bli spännande att se hur dansken klarar av den maffiga uppgiften han har framför sig.

Varane klev av skadad mot Forest och får förmodligen ersättas av Lindelöf, som jag känner mig helt bekväm med. Svensken fyllde tomheten efter Varane i andra halvlek mot Nottingham med bravur. I övrigt tror jag treudden i fram med Rashford, Bruno och Antony håller sig intakt. Antony spelade förmodligen sin bästa match hittills sist efter två tveksamma insatser. Det mest intressanta kommer vara kampen i mittfältet, där Arsenal utmärkte sig under tidigare säsong med sin starka press utan boll och höga bollinnehav. Förmodligen får Casemiro och Bruno i synnerhet mäkta med många mil på Emirates imorgon för att hänga med.

Möjlig startelva:

Arsenal

Den regerande mästaren av att vara ligatvåa är mycket starka på hemmaplan och möter oss med dålig tajming, med Unitedmått mätt. Både Gabriel Jesus och Oleksandr Zinchenko är nämligen nykomna från skador. Även Takehiro Tomiyasu är tillbaka från avstängning. Så det är ett starkt Arsenallag som behöver besegras imorgon utan några större avbräck.

Arsenal kommer från en tuff hemmamatch mot Fulham där Arsenal låg under efter mindre än en minut. En vändning i andra slutade ändå ofullständigt efter en sen kvittering från Fulham. Men med Zinchenko, Jesus och Tomiyasu tillbaka är det ett slagkraftigare Arsenal imorgon än det lag som mötte Fulham senast. Men känslor finns att spelet inte riktigt har funnit sig än för Artetas Arsenal-projekt, som har fått en del kritik för rörig taktik och avsaknad av ett spikat spelsätt, och har knappast övertygat i någon match hittills.

Arsenal var dödstysta under deadline day men nyförvärven Declan Rice och Kai Havertz har slagit sig in i startelvan. Rice är given i laget som defensivt ankare, medan jag har lämnat ut Havertz i morgondagens startelva. Men det är mycket möjligt med Havertz förmåga att spela på många positioner att han ändå slinker in lite var som helst på den offensiva sidan av plan, förmodligen i en fri offensiv roll på mittfältet. Arsenals splitternya back Jurrien Timber drog tyvärr korsbandet i hans första match och är borta i flera månader.

Formstarka Eddie Nketiah är förmodligen tillgänglig efter en mindre skada och har gjort två mål hittills i ligan. Även om Jesus förmodligen går före honom i ledet är han livsfarlig som “supersub”. Många av er minns nog när han lirkade in två mål mot oss förra säsongen, med en matchvinnare i matchminut nittio. En annan supersub är Leandro Trossard, som har snabba fötter och är mycket klarsynt när det gäller att slå rätt passning: Trossard bidrog med hela 12 assist förra säsongen, flest i Arsenal (2 utav dem i Brighton).

Offensiven får generellt ses som Arsenals starka sida med Bukayo Saka som vassaste vapen, medan det finns luckor att utnyttja i Arsenals försvar. Fräsmt tänker jag på Zinchenko, som man förknippar främst med hans offensiva kvalitéer. Ukrainaren spelade en näst intill fläckfri match mot oss förra säsongen, men Rashford gjorde det tufft för honom under hela nittio. Nu är det istället Antony som får visa framfötterna på högerkanten och det blir nog en het drabbning. På andra kant är den mer defensiva ytterbacken Tomiyasu ofta lättsinnig i duellspelet, något som kan utnyttjas.

Möjlig startelva:

Historik

Arsenal är alltid jobbiga att möta borta, och det visar sig även historiskt. United släpper i snitt in ungefär två mål per match mot Arsenal på bortaplan och vinner bara drygt en fjärdedel av matcherna. Generellt så är de två bjässarna jämna dock, med 99 segrar för United och 86 för Arsenal genom historien.

Visste ni att…

 • Arsenal och United för inte transferförhandlingar särskilt ofta; den senaste spelaren som köptes från Arsenal var Alexis Sanchez 2018.
 • Om vi vinner imorgon är det Uniteds ett-hundrade seger mot Arsenal.
 • När Casemiro värvades av United vädjade Gabriel Jesus tvivlarna att “googla” Casemiro för att se för sig själva hur bra han är.

Matchinformation

Arsenal
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 4
Tid: Söndagen den 3 september 2023, 17.30
Plats: Arsenal Stadium, London
Domare: Anthony Taylor
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Amrabat (inte registrerad)
 • Varane (skadad, mitten/slutet september)
 • Malacia (skadad, inget datum)
 • Shaw (muskel, inget datum)
 • Mount (skadad, mitten/slutet september)
 • Mainoo (fotled, mitten oktober)
 • Heaton (skadad, inget datum)
 • Amad (knä, inget datum)
 • Bailly (oklar status)
Tveksamma:

 • Van de Beek (oklar status, liten chans)
FORM
F31/7DortmundNTR2-3
V5/8RC LensHTR3-1
O6/8Ath BilbaoNTR1-1
V14/8WolvesHPL1-0
F19/8TottenhamBPL0-2
V26/8NottinghamHPL3-2

Arsenal

Skador och avstängningar:

 • Timber (knä, inget datum)
 • Elneny (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • Nketiah (knä)
FORM
V27/7BarcelonaNTR5-3
O2/8MonacoHTR1-1VS
O6/8Man CityNCS1-1VS
V12/8NottinghamHPL2-1
V21/8Crystal PalaceBPL1-0
O26/8FulhamHPL2-2

United mot Arsenal

Totalt:23899-53-86362-338
Borta:11330-20-63141-222
Premier League:6226-18-1887-70
SENASTE MÖTENA
V2021-12-02HPL3-2
F2022-04-23BPL1-3
V2022-09-04HPL3-1
F2023-01-22BPL2-3
SENASTE BORTAMATCHER
F2020-01-01BPL0-2
O2021-01-30BPL0-0
F2022-04-23BPL1-3
F2023-01-22BPL2-3
Res med oss till Manchester!