Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Arsenal - Manchester United
Andra chansen att vinna på bortaplan

Manchester United jagar en seger på bortaplan mot ett bra lag. Vår första chans den här säsongen var mot Tottenham Hotspur. Den tog vi inte. Mot Arsenal är det verkligen dags att återställa ordningen.

Det som talar för Manchester United idag är… Tja, någon gång måste vi faktiskt lyckas!

Manchester United är en allmän röra just nu och deadline day gav oss fyra nya spelare. Tre av dessa är tillgängliga för spel idag och sannolikheten torde vara stor att Altay Bayindir, Jonny Evans och Sergio Reguilón är med i matchtruppen.

En som definitivt ska vara i matchtruppen är Rasmus Højlund. Erik ten Hag förkunnade igår att Højlund är redo att starta. Det kanske dansken är men kommer han att göra det? Många verkar tro det men jag är skeptisk. Det känns bättre att matcha in nyförvärvet försiktigt. Att sätta in honom från start mot Arsenal på bortaplan är att sätta onödigt stor press på den unga danskens axlar. Låt honom bli varm i kläderna först. Dessutom kan hans egenskaper komma väl till pass som inhoppare mot trötta motståndare.

Matchen idag handlar inte bara om att vinna på bortaplan utan också om att skapa lite ro. Det svänger snabbt i fotboll och laget som eventuellt förlorar idag har en prekär situation efter fyra omgångar. United behöver vinna. Tre vinster på de fyra första skulle vara ett bra resultat. Två poängtapp betyder uppförsbacke. Då måste vi jaga. Det är jobbigt att jaga.

Manchester Evening News fångade Unitedspelarna på bild när de igår reste till London. På bilderna såg vi varken Scott McTominay eller Jadon Sancho. Det behöver inte betyda något men vi noterar 18 utespelare och Erik ten Hag brukar inte ta med sig fler till bortamatcherna.

Målvakter: Onana, Bayindir, Vítek
Försvarare: Maguire, Martínez, Reguilón, Evans, Dalot, Wan-Bissaka, Lindelöf
Mittfältare: Fernandes, Gore, Eriksen, Hannibal, Casemiro
Anfallare: Antony, Hojlund, Martial, Rashford, Garnacho, Pellistri

Så vi får nog utgå från att McTominay och Sancho är indisponibla idag.

André Onana vaktar förstås målet. I Raphaël Varanes frånvaro kliver Victor Lindelöf in bredvid Lisandro Martínez i mittförsvaret medan Aaron Wan-Bissaka och Diogo Dalot tar ytterbacksrollerna. Det borde vara för tidigt för Reguilón.

Med McTominay mest troligt indisponibel har vi egentligen bara Casemiro och Christian Eriksen som alternativ bakom Bruno Fernandes på mittfältet.

Offensivt lär Marcus Rashford och Antony ta varsin kant. Centralt tänker jag att det blir Anthony Martial igen. Martial var svag senast och många blir ledsna av att se honom spel. Men även när han är som allra sämst tar han rätt löpningar och han befinner sig på rätt position. Det är inte mycket men det är något och det är tillräckligt att motståndarförsvaret ska tvingas hålla koll på honom. Även om Martial inte uträttar något så öppnar det luckor för andra.

Jag ser också en fördel i att ha ett vapen i form av Hojlund på bänken istället för Martial. Vår bänk ser svag ut men möjligheten att kunna förändra genom att byta in Hojlund och Alejandro Garnacho lockar.

Res med oss till Manchester!