Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Højlund i fokus / Glazers vägrar sälja / Damlaget och U18 vann

Frågor om Højlund dominerade under Ten Hags presskonferens inför dagens drabbning mot Arsenal. I övrigt har det bland annat kommit rapporter att Glazerfamiljen nu drar sig ur försäljningen, damlaget vann sin andra försäsongsmatch, U18 spelade en baggis mot Reading och McNeill nätade i sin debut.

Ten Hags presskonferens

Den andra delen av Ten Hags presskonferens inför matchen mot Arsenal präglades till stor del av frågor om Rasmus Højlund, som förväntas göra sin debut idag.

  • Højlund har i träning bekräftat alla förväntningar klubben hade på honom när han scoutades. Dansken är motiverad, har bra driv och är väldigt taggad att börja spela. Vi värvade rätt spelare.
  • En journalist frågade hur Ten Hag ser på matchen mot Bayern Munchen och hur Højlund kommer mäta sig med hans “första val” Harry Kane. Frågan duckades och Ten Hag svarade att Champions League-gruppen är spännande och att han ser fram emot utmaningen.
  • Ten Hag vill inte säga att vi är titelutmanare redan nu. Alla lag har förstärkt sina trupper på ett bra sätt. city är det enda laget som kan säga att de är förhandsfavoriter. Ten Hag är bara fokuserad på att försöka vinna alla matcher och se vart det leder.
  • Højlund är en annorlunda karaktär i Uniteds trupp och det är väldigt spännande. Han bringar balans och mycket energi till spelargruppen. Ten Hag trycker på att Højlund behöver tid att anpassa sig och komma till rätta. Ett kort svar gavs på frågan vad Højlund i synnerhet har för karaktär: “Han är modig”.
  • Avsaknad av erfarenhet har aldrig setts som ett problem när Højlund scoutades. Istället låg fokuset på hans förmåga och personlighet. Vart han än har varit har han gjort avtryck; både i Österrike och i Italien.
  • Ten Hag trycker åter igen på att problemen ligger främst i backlinjen och i fram och inte i mittfältet. Vi måste spela mer kompakt, annars kan vi inte konterpressa. De största problemen är försvaret när laget anfaller (“viloförsvaret”) samt övergången till försvar från de offensiva spelarna. Det ses som ett attitydsproblem.

Glazers vägrar sälja

Enligt Daily Mail så kommer ägarfamiljen Glazer ta av Manchester United från marknaden efter att budgivare inte nått upp till deras önskade prissättning. Enligt Daily Mails källa, som är “nära” Glazerfamiljen, så är “Glazerfamiljen tjockhudade och kommer inte påverkas av negativa reaktioner från supportrar”.

De två seriösa alternativen; Sheikh Jassim från Qatar och miljardären Sir Jim Ratcliffe, har blivit frustrerade över oklarheterna kring förhandlingarna. Flera rundor av bud har passerat utan att pendeln verkar ha svängt åt något håll. Rapporter att Sheikh Jassims bud skulle godtas visade sig inte hålla många korn av sanning utan processen har fortgått utan större utvecklingar.

Anledningarna bakom att inte sälja klubben nu sägs vara ett kommande uppsving i pengar från TV-avtal, vidgandet av klubblags-VM till 32 lag från och med 2025, samt fotbolls-VM 2026 som kommer spelas i USA som enligt källan kommer locka fler amerikanska miljardinvesterare. Allt detta sägs enligt källan bidra till att Glazerfamiljen tror att klubben kan säljas för mellan 7 och 10 miljarder pund efter 2025, betydligt mer än Sheikh Jassims slutgiltiga bud på ungefär 6 miljarder pund.

Fernandes månadens spelare

Månandens spelare för augusti gick till Bruno Fernandes, efter att portugisen fick 46 procent av supportrarnas röster, tätt följd av Aaron Wan-Bissaka på 42 procent. Det är nionde gången Bruno har fått bemärkelsen.

Fernandes bidrog med ett mål och en assist i vinsten mot Nottingham sist. Bruno kan stoltsera med flest stora chanser skapade (4) och flest förväntade assist per match (1,8) så här långt den här säsongen.

Casemiros mål mot Forest månadens bästa

Casemiros utjämnare mot Nottingham senast där en frisparksvariant ledde till att Rashford levererade ett läckert inlägg till Bruno, som lugnt nickade den vidare till Casemiro vid andra stolpen röstades fram till månadens bästa mål utav fyra kandidater. Ett fint lagmål och Casemiro klådde både Raphael Varane och Christian Eriksen för att kamma hem priset.

Damlaget vann mot Everton

Damlaget spelade igår sin andra försäsongsmatch mot Everton och efter krysset mot Leicester förra söndagen blev det istället en förlösande 1-0 seger på Carrington. En chansrik match, men endast en gick i nät, med Leah Galton som matchens enda målskytt i 37:e minuten. Nyförvärvet Geyse byttes in med 20 minuter kvar att spela. Ni som ville se matchen har det tyvärr svårt, för MUTV har av någon anledning valt att inte visa damernas försäsongsmatcher. Varför kan man absolut fråga sig. Matchrapporten finns att ta del av här.

Härnäst väntar Bayern Munchen i Tyskland den 6 september, sedan Liverpool på hemmaplan den 13 september och avrundning den 17 september mot Tottenham.

U18 körde över Reading – Biancheri hattrickskytt

U18-laget spelade igår sin första match i “Premier League-cupen” för U18-lag. Uniteds grupp består av Reading, Southampton och Wolves. Första mötet spelades mot Reading, med vinst 4-1 som resultat.

Nyförvärven Harry Amass och ena tvillingen Tyler Fletcher fick debutera för ungdomslaget. Ethan Wheatley öppnade målskyttet i 19:e minuten, som höll sig in i halvtidsvilan. I andra halvlek var Gabriele Biancheri spelsugen, så pass spelsugen att han hängde ett hattrick på bara 12 minuter. 4-0 ledningen höll sig till 85:e, då Reading lirkade in ett tröstmål signerad trippelefternamnet Kiyan Coke-Miles-Smith.

Champions League-datum spikade

Igår bekräftades speldatumen för Uniteds gruppspelsmatcher i Champions League. Ten Hags första Champions League-äventyr med United börjar tufft borta mot Bayern Munchen den 20 september, men det lugnar sig sedan med Galatasaray på hemmaplan som nästa motstånd den 3 oktober.

Vi möter sedan FC Köpenhamn i två raka matcher, först hemma och sedan returmötet på Parken den 24 oktober och 8 november respektive. Galatasaray står för motståndet den näst sista matchen i Istanbul och gruppspelet avrundas precis som den började; mot Bayern Munchen på Old Trafford.

McNeill nätade i debuten

Charlie McNeill lånades på deadline day ut till Stevenage som är nykomlingar i League One. McNeills första match fick bli mot Leyton Orient igår och han gjorde avtryck direkt. Det tog bara 21 minuter tills McNeill öppnade målskyttet. Det hela slutade med en 3-0 vinst för nykomlingarna, som ligger trea i tabellen.

Wellens skriver på för Reading

U21-spelaren Charlie Wellens lämnade United efter utgånget kontrakt i somras. Efter att ha varit tongivande i U21-laget fick han se sig själv petad större delen av förra säsongen till fördel för Marc Jurado. Nu har högerbacken hittat ett nytt hem i Readings U21-lag, där vi önskar honom all lycka till.

Res med oss till Manchester!