Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ballon d’Or nomineringar / Earps på väg bort / Klubben nekar anklagelserna

Det blir ännu ett biffigt Unitedsvep idag då vi har itu med alla största rubriker från det senaste dygnet. Vi rapporterar om Unitedspelarna som nominerats till priser vid årets Ballon d’Or ceremoni samt att Mary Earps kan vara på väg bort från klubben. Vi rapporterar även om att klubben har nekat en viss anklagelse gällande Antony.

Ballon d’Or nomineringar

Årets Ballon d’Or ceremoni tar plats den 30:e oktober och nomineringarna för årets priskategorier har nu offentliggjorts. Medans ingen Unitedspelare kommer att ta hem fotbollens största individuella pris, så har vi ändå några Unitedprofiler som nominerats för deras prestationer under förra säsongen.

Andre Onana

Herrlagets enda nominering för Ballon d’Or är Andre Onana, målvakten finns med på listan efter sina fina prestationer för Inter Milan under förra säsongen där han bland annat briljerade i Champions League-finalen som Inter förlorade med 1-0. Det blir nog ingen speciellt hög placering för 27-åringen men det är såklart ändå roligt att se att vår målvakt anses vara bland de 30 bästa fotbollsspelarna i världsfotbollen. Onana är med Ballon d’Or nomineringen självklart också nominad till Yachine priset som ges ut till världens bäste målvakt.

Något anmärkningsvärt som borde noteras är att Marcus Rashford konstigt nog inte fanns med bland de nominerade för Ballon d’Or trots sin fantastiska säsong där engelsmannen stod för 30 mål och 11 assist i samtliga tävlingsmatcher.

Mary Earps & Hinata Miyazawa

På damsidan så hittar vi två Unitedspelare som nominerats för Ballon d’Or. Mary Earps stod för en fantastisk säsong mellan stolparna i WSL när Manchester United tog en tät andraplacering i ligaspelet. Earps utsågs även till VMs bästa målvakt när England tog silver efter finalförlusten mot Spanien för några veckor sedan.

Klubbens nyaste nyförvärv finns också med bland de nominerade. Hinata Miyazawa visade upp sig rejält under sommarens VM-turnering där hon gjorde fem mål och en assist för sitt överpresterande Japan. Hennes prestationer i turneringen har nu tagit henne till Manchester och vi är väldigt taggade att se vad 23-åringen kan tillföra i den engelska fotbollen.

Rasmus Höjlund

Vi hittar ännu ett nyförvärv bland nomineringarna till Kopa trophy, som ges ut till den bäst presterade U21-spelaren under säsongen. Rasmus Höjlund gjorde nio mål under sin debutsäsong i Serie A innan den stora övergången till Manchester United under sommaren.

Allt pekar på att Earps vill lämna

Många frågetecken kring Mary Earps framtid har hållits fram efter målvaktens imponerande säsong och VM-turnering, där framförallt Arsenal har ryktats som Earps nästa klubbadress. Enligt The Athletic så pekar allt nu på att Mary Earps vill lämna Manchester United.

Manchester United nekade förra veckan ett rapporterat rekordbud på spelaren från Arsenal och med en vecka kvar av damernas transferfönster så är Earps framtid i klubben mycket skakig.

Mary Earps har ett år kvar på kontraktet efter att United aktiverade ettårs-klausulen i hennes kontrakt. Klubben har länge velat förlänga med Earps men parterna har inte kommit överens, något som indikerar spelarens vilja att gå vidare till nya miljöer.

Manchester United har även börjat scouta ut en potentiell ersättare till Earps, med OL Reigns Phallon Tullis-Joyce som favoriten i nuläget. Klubbarna har dock inte kommit överens om en övergångssumma för målvakten.

En annan spelare som starkt ryktas till klubben är West Hams Mackenzie Arnold. Arnold gjorde senast en fin VM-turnering och spelade en stor roll då West Ham klarade sig undan nerflyttning. Uniteds position är dock fortsatt den samma, Mary Earps är inte till salu.

United nekar anklagelser kring överfallet

Manchester United har nekat påståenden som hävdar att klubben försökt dölja anklagelser om att Antony attackerat sin före detta flickvän, Gabriella Cavallin.

Situationen i fråga handlar om ett påstått överfall vid Hyatt Regency Hotel, bara en dag efter att Manchester United besegrade Manchester city med 2-1 på Old Trafford.

Det hävdas att United försökte tysta den påstådda attacken genom att ordna en privat läkare för att behandla kvinnan istället för att Cavallin åkte till sjukhus där hon kan ha förhörts om den påstådda händelsen.

Manchester United har tillbakavisat påståenden om detta och ett uttalande från klubben gällde: “Alla antydningar om att klubben har döljt dessa anklagelser är kategoriskt falska.”

United påverkar landslagsminuterna

Rasmus Höjlund har varit väldigt varsamt omhändertagen av Manchester United sedan han köptes från Atalanta under sommarfönstret och gjorde sina första minuter för klubben mot Arsenal senast. Detta då Höjlund dragit med en mindre skavank som United inte vill riva upp. Försiktigheten kring Höjlunds speltid ser ut att fortsätta under landslagsuppehållet då Manchester United och det danska förbundet är i ständig kontakt angående hur mycket speltid som 20-årigen bör belastas med.

Såhär sa den danska förbundskaptenen Kasper Hjulmand angående åtgärderna kring Höjlunds speltid.

Han har aldrig känt någonting, men Manchester United har varit väldigt konservativa och försiktiga i förhållande till hans skada. Han är i bra form. Han kommer inte spela 90 minuter två gånger, men vi har en plan för att få ut det mesta av honom. Vi får se om han kommer att spelas varm mot San Marino.

Inget Saudi för Sancho

Efter att Jadon Sancho hamnat i ordbråk med huvudtränare Erik ten Hag angående spelarens petning från truppen mot Arsenal så har 23-åringens framtid i klubben diskuterats. Denna händelse har såklart lett till rykten mot den Saudiska fotbollen men en övergång finns inte på tal, detta enligt The Athletic.

Pedofilen hyllades

Geoff Konopka var långtids-huvudtränare för Manchester Uniteds damlag mellan 1983 och 2001. Mindre charmigt är att han även är en registrerad sexualförbrytare som dömdes till fyra års fängelse 2011 efter att ha dömts för 19 brott av otillbörlig misshandel och grov oanständighet mot flickor under åldrarna 14 och 16 år.

Detta stoppade inte Konopka från att hyllas av Manchester United för sin tidiga involvering i damfotbollen, där han även besökte Old Trafford som en “speciell gäst” under en match där, såklart, tusentals barn befann sig. Konopka presenterades även vid en utställning på Old Traffords museum.

United har sagt att klubben ej visste om Geoff Konopkas överfall mot unga kvinnor och allt material där han benämns har röjts undan.

Lisandro missar landskampen

Efter att Lisandro Martinez klev av planen med en mindre fot-känning mot Arsenal så ser mittbacken ut att missa VM kvalmatchen mot Ecuador natten mot fredag, detta enligt förbundskaptenen Lionel Scaloni, som vill ta det lugnt med spelaren under landslagsuppehållet och har större chanser att spela den andra matchen mot Bolivia på tisdag.

Nytt datum för stormatchen

Stormötet mellan Manchester United och Arsenal i WSL har fått ett nytt datum. Matchen kommer att spelas den 6:e oktober med avsparkstid 20:30 svensk tid.

Ungdomslandskamper

Flera av klubbens ungdomsspelare har spelat landskamper för sina respektive ungdomslandslag.

Shea Lacey & Jayce Fitzgerald

Shea Lacey imponerade stort med Englands U17 landslag då spelaren stod för två assist när England förlorade mot Portugal med 3-2 efter en vändning från portugiserna. Se Laceys två assist nedan.

Även Jayce Fitzgerald fanns med från start i matchen.

Finley McAllister

Finley McAllister fanns med från start när England U18 förlorade mot Frankrikes U18 lag med 2-0.

Louis Jackson

Louis Jackson hade en tuff eftermiddag då han startade för Skottland U19 mot Belgien U19 i en match som slutade 3-0 till hemmalaget Belgien.

Bailly tar farväl

Natten mot tisdag så stod det klart att Eric Bailly flyttar till den turkiska klubben Besiktas efter sju år i Manchester United. Eric Bailly har nu tagit farväl till Unitedsupportrarna i ett meddelande ni kan läsa nedan.

Miyazawas intervju

Ni kan nu lära känna damlagets senaste nyförvärv Hinata Miyazawa lite bättre i samband med hennes första intervju som Manchester United spelare. Se nedan.