Dagens landskamper
Lagkaptenerna och Pellistri vann men England svek

Landslagskaptenerna Casemiro och Victor Lindelöf ledde sina landslag till storsegrar. Även Facundo Pellistri blev vinnare men för våra engelska krigare blev det ett oväntat resultat.

Pellistri började med seger

Uruguay inledde VM-kvalet med en stabil 3-1-seger mot Chile. Facundo Pellistri spelade förstås från start men han var inte direkt involverad i något av målen.

För Pellistris del blev det 71 minuter på planen. När han klev av ledde Uruguay med 2-0.

Casemiro ledde Brasilien till storseger

Lagkapten Casemiro och hans Brasilien hade lekstuga hemma mot Bolivia, när de gick in i de sydamerikanska VM-kvalet. Brasilien skulle till slut vinna med 5-1, i en match där Neymar slog Pelés målrekord i landslaget, trots att han missade en straff.

För Casemiro blev det 90 minuter på planen.

Bara oavgjort för England

Den engelska segersviten spräcktes, då de spelade 1-1 borta mot Ukraina i Polen. Resultatet är inget större problem för England, då de toppar gruppen i överlägsen stil.

Harry Maguire spelade hela matchen i det engelska mittförsvaret och drog på sig en varning i andra halvlek.

Marcus Rashford kom in mitt i andra halvlek, då England utan lycka jagade ett segermål.

Lindelöf ledde Sverige till seger

Det blev problemfritt för Sverige i Estland. Sverige gjorde fem obesvarade mål och EM-drömmen lever, även om det inte kan påstås se bra ut i tabellen. Belgien och Österrike ligger fyra poäng före Sverige när halva kvalet är avverkat.

Victor Lindelöf bar förstås den svenska kaptensbindeln och spelade hela matchen.

Oavgjort för Jackson

Skottlands U19 spelade 2-2 mot Tjeckien i en träningsmatch i Belgien. Vi har när detta skrivs inte kommit över någon laguppställning från matchen.