Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officielt uttalande
Antony pausar fotbollen för att bemöta våldsanklagelserna

Manchester United meddelar på söndagseftermiddagen att Antony inte kommer återvända till träning och spel med klubben efter det pågående landslagsuppehållet. Detta med anledning av anklagelser om våld mot kvinnor. 

I förra veckan gav United ett första uttalande, där det meddelades att klubben tillstår anklagelserna mot den 23-årige brasilianaren. 

Viktigt att understryka i föreliggande uttalande är att United inte stänger av Antony från spel. Det kommer inte heller påverka hans ekonomiska situation i form av löneutbetalning.

Antony står i nuläget anklagad för våld mot tre kvinnor, däribland hans före detta flickvän.

Uttalandet från United i sin helhet:

Spelare som inte har deltagit i landslagsaktiviteter är tillbaka i träning på måndag. Det har emellertid, i samförstånd med Antony, beslutats att han kommer vara frånvarande tillsvidare för att bemöta anklagelserna som riktats mot honom. 

Som klubb fördömer vi våldshandlingar och övergrepp. Vi är medvetna om vikten av de inblandades säkerhet i den här situationen och vi tillstår den påverkan som dessa anklagelser har på överlevare av våld och övergrepp. 

Antony säger själv i ett uttalande:

Jag har kommit överens med Manchester United att ta en paus under tiden jag bemöter anklagelserna som riktats mot mig. Det var ett ömsesidigt beslut för att undvika distraktion gentemot mina lagkamrater och onödiga kontroverser för klubben.

Jag vill återigen upprepa min oskuld mot sakerna jag har anklagats för, och jag kommer reservationslöst samarbeta med polisen för att hjälpa dem att komma fram till sanningen. Jag ser fram emot att återvända till spel så snart som möjligt.