Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United i landslagen
Eriksen och Højlund i viktig seger mot Finland

Under söndagen var det främst våra båda danskar som hade en viktig match i EM-kvalet mot Finland. Det slutade med en ack så viktig seger (1-0) men det satt riktigt hårt inne. Även Jonny Evans har spelat för sitt Nordirland. I övrigt har några ungdomsspelare varit i farten i träningsmatcher under helgen. 

Eriksen och Højlund i viktig seger mot Finland

Danmark hade absolut bollen väldigt mycket i denna match och spelet var förlagt till Finlands planhalva mest hela tiden. Finske målvakten Lukas Hradecky (Bayern Leverkusen) var dock väldigt bra och gjorde bland annat en jätteräddning på Christian Eriksens frispark. Eriksen hade en hel del boll och såg pigg ut, men hade svårt att hitta igenom ett bra finskt försvar.

Rasmus Højlund fick spela hela andra halvlek men hade tyvärr ingen jättematch. Han fick dock inte många bollar att jobba med heller. Det var istället “United-ryktet” Pierre-Emile Højbjerg som skulle vinna matchen åt Danmark med dryga fem minuter kvar. Ett välplacerat skott hittade in vid Hradeckys högra stolpe. Danmark leder nu kvalgruppen på 13 poäng före Finland och Kazakstan på 12 poäng men under kvällen är nog också Slovenien gå upp på 13. Ett mycket tight grupp med andra ord.

 

Evans förlorade med sitt Nordirland

Jonny Evans spelade 90 minuter för sitt Nordirland borta mot Kazakstan men laget förlorade med 1-o. Enligt uppgift var målet som kom i första halvleken välförtjänt och trots en viss press från Nordirland i andra halvlek så höll Kazakstan undan. Kazakstan fortsätter därmed sin fina svit i kvalgruppen vilket gör att de pressar Danmark, Finland och Slovenien som alla kan ta en plats i nästa sommars EM.

Nordirland däremot får vi räkna bort efter fem svidande förluster i rad.

Lacey och Fitzgerald inhoppare mot Marocko

I Englands U17 lag fick både Shea Lacey och Jayce Fitzgerald fick komma in i andra halvlek här England mötte Marocko i turneringen Pinatar Arena Supercup. England tog ledningen och hade bud på mer genom Finlay Cartwright (Middlesbrough). Marocko kvitterade sedan på straff i andra halvlek.

Både Lacey och Fitzgerald fick över 30 minuter i andra halvlek men trots viss press från dem och England fick laget nöja sig med oavgjort. Laget förlorade första matchen i cupen mot Portugal och har nu Spanien kvar i tredje rundan. Läs mer här.

 

Mållöst i U18-möte utan Uniteds representanter

I Lissabon-turneringen spelade Englands U18 0-0 med Portugal. Uniteds Finley McAllister och målvakten Elyh Harrison fanns tyvärr inte med i laget denna dag.  Laget vann en match i turneringen, spelade oavgjort i två mot Norge och Portugal. Mer om matchen här.