Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United i landslagen
Bruno och Dalot hade lekstuga mot hjälplösa luxemburgare

Under måndagen har det varit snålare med landskamper för Unitedspelarna. Närmare bestämt är det bara Bruno Fernandes, Diogo Dalot och Álvaro Fernández som öppnar spelveckan. Och bara två av dem kom till spel. Portugal fortsatte sin otroliga svit i årets EM-kval med en ny raljant seger över Luxemburg, medan Fernández fick nöta bänk när Spanien slog Skottland i U21:s motsvarighet.

Portugal pricka dit nio bakom Luxemburg

Bruno Fernandes och Diogo Dalot har varit viktiga spelare hela EM-kvalet igenom för ett gediget och väldigt sammansvetsat Portugal som hittills inte förlorat en enda match. Ett Luxemburg, som ändå har överraskat och ligger trea i tabellen, var borträknat redan på förhand av de flesta.

Det blev också som många trodde; och lite till. Portugal pulveriserade motståndet och slutresultatet blev 9-0. Ett Portugal på humör kan tillskrivas 67% bollinnehav, 10 skott på mål mot Luxemburgs 1. Portugals mur till försvar har ännu inte släppt in i ett enda mål i kvalet.

Hur gick det för våra portugisiska lagkamrater då? Först och främst kan vi tillskriva Bruno Fernandes tre assist och ett mål. Bruno, som även är kapten för sitt land, är katalysatorn för det mesta för Portugal och är fullkomligt dominant matchen igenom. Kollegan Dalot får hålla nollan och har inga större problem att tillintetgöra Luxemburgs högerkant.

Ett Portugal med 24-0 i målskillnad och 15 av 15 poäng möjliga får ända ses som allt annat än klara för EM nästa år trots den matematiska möjligheten att Portugal halkar millimeter innan målsnöret. Nästa match är på hemmaplan i en retur mot Slovakien om en dryg månad.

Fernández värmde bänk när Spanien vann

Àlvaro Fernández fick inte någon speltid alls när Spanien mötte Skottland i kvalet till U21-EM idag. Fernández fick lite vila efter att ha spelat alla 90 minuter i första drabbningen mot Malta som spanjorerna vann med 6-0.

Ett Fernández-fritt Spanien var hack i häl med skottarna i 83 minuter, tills Benat Turrientes frälste Spanien med matchens enda mål. Nästa motståndare är Kazakstan, och mötet sker nästa landslagsuppehåll.