Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Samtal mellan Sancho och Ten Hag / Earps är inte till salu / Kort inlägg från Ratcliffe

Ny vecka och det fortsätter hända saker i och runt Manchester United. Bland annat ska Erik ten Hag och Jadon Sancho föra samtal angående engelsmannens situation och uttalande på sistone. Vi tittar även till läget hos damerna, där en värvning kan vara på ingång samt att Mary Earps inte uppges vara till salu. 

Utöver detta har Uniteds potentiella nya ägare Sir Jim Ratcliffe gjort ett kort uttalande gällande klubben, men inget som rör något konkret bud eller dylikt.

Ten Hag och Sancho i samtal

Efter Uniteds förlust mot Arsenal i början av månaden gjorde Jadon Sancho ett utspel på sociala medier där han riktade kritik mot Erik ten Hag. Detta efter att managern förklarat varför engelsmannen inte fanns med i truppen mot Londonlaget.

Ett klassiskt ordbråk har sedan uppstått, men vad som sagts mellan dem bakom stängda dörrar har vi så klart ingen kännedom om. Det senaste i den här turen är hursomhelst att de båda under måndagen ska ha fört ett samtal sinsemellan.

Vad utgången blir får vi anledning att återkomma till, men att Sancho inte står särskilt högt i kurs hos Ten Hag verkar uppenbart.

James Ducker på The Telegraph skriver vidare att United var villiga att lyssna till bud under sommaren, men att inget konkret inkom.

Earps inte till salu

Vi fortsätter att hålla oss till The Telegraphs rapportering men rör oss nu över till damlaget och världens bästa målvakt, Mary Earps.

Enligt Tom Garry på den ansedda tidningen ska United ha deklarerat att Earps inte är till salu, detta efter att Arsenal uppges ha visat intresse.

Alessia Russo tog nämligen det steget tidigare i somras, något United inte vill se återupprepas med en av lagets viktigaste spelare.

Transferfönstret på damsidan stänger på torsdag den här veckan, och United förväntar sig att man får behålla den 30-åringa landslagsmålvakten. Vidare hoppas klubben kunna komma överens om ett nytt kontrakt, då hennes nuvarande går ut nästa sommar.

Earps har ännu inte uttalat sig, men är förmodligen inte helt till freds med situationen i United och dess ambitioner.

Får United behålla Earps efter att transferfönstret stängt? Låt oss hoppas. 

Spanjorska in – norska ut

Vi håller oss kvar i damlaget och noterar att ett nyförvärv uppges vara på ingång.

Enligt både spanska medier och en Unitedbevakare är den spanska mittfältaren Irene Guerrero klar för klubben.

26-åringen kommer närmast från Atletico Madrid, men har gjort flest matcher för Real Betis i sin karriär.

Affären rapporteras emellertid inkludera Uniteds norska mittfältare, Vilde Boe Risa, som då går motsatt håll.

Mer information lär komma när övergången har bekräftats.

Möjligt motstånd i Champions League-kval

Damerna ska under hösten ge sig ut i europaspel, närmare bestämt kval till Champions League. Vilka man kommer få möta får vi veta på fredag när det ska lottas.

Det vi i alla fall vet just nu är att det blir något av följande lag: Paris Saint-Germain, Real Madrid, Wolfsburg, Sparta Prag, eller BK Häcken.

Läktarsektion kommer tystna

Uniteds så kallade sångsektion på Old Trafford kommer inte höras på Old Trafford när Crystal Palace och Galatasaray kommer på besök vid månadsskiftet.

Detta grundar sig i att sektionen anser sig ha blivit stämplad som en riskgruppering.

Ett kort utlåtande från gruppen, som går under namnet The Red Army, finns här.

Manchester Uniteds officiella matchdagsorganisation svarar i ett längre uttalande här, där man bland annat menar att sektionen inte ses som en riskgruppering.

Ratcliffe med kort Unitedinlägg

Det har varit relativt tyst i ägarfrågan på senare tid. Huvudkandidaterna som gör upp om klubbens framtida ägarskap tycks alltjämt ändå vara Sir Jim Ratcliffe och Qatars Sheikh Jassim bin Hamad Al Thani.

Nyligen släppte INEOS en exklusiv intervju med grundarna av företaget, där bland annat Ratcliffe ingår, där det kort viskades om just United och ett eventuellt ägandeskap.

Ungefär sex minuter in i klippet säger Ratcliffe att United hade varit en omöjlighet för ett par år sedan. Men att man idag äger både OGC Nice och Lausanne menar han har bidragit till viktigt erfarenhet, vilket också gjort att man insett svårigheterna och att ett eventuellt framtida ägandeskap inte får misslyckas.

Hela intervjun finns att se här.