Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen
Charlie McNeill hittade målet direkt

Transferfönstret har stängt och Manchester United har skickat ovanligt få spelare på lån. Hur det går för våra utlånade kommer vi förstås hålla koll på i Lånekollen, som den här säsongen kommer publiceras ungefär en gång i månaden.

Att vi har så pass få utlånade spelare har diverse förklaringar. En sådan är att många av spelarna som normalt sett skulle ha försvunnit på lån istället har lämnat klubben permanent. En ytterligare förklaring är att Erik ten Hag förefaller föredra att behålla de mest lovande spelarna i klubben. Men det får ändå anses vara aningen överraskande att spelare som Willy Kambwala, Isak Hansen-Aroen, Mateo Mejía och Shola Shoretire i höst ska spela ungdomsfotboll för United.

Lånekollen kommer inte behandla Mason Greenwood. På grund av vill inte.

Álvaro Fernández (Granada)

Álvaro Fernández skickades till Granada precis innan transferfönstret stängde. Därmed ingen överraskning att han inte var med i matchtruppen i 5-3-förlusten borta mot Real Sociedad. Fernández har därefter debuterat i U21-landslaget.

Klubbvalet är aningen märkligt då Granadas vänsterback Carlos Neva är klubbens vice lagkapten.

Återstår att se om Fernández kan konkurrera ut Neva. En grundförutsättning för ett lyckat lån är ju kontinuerlig speltid.

Will Fish (Hibernian)

En som får regelbunden speltid är Will Fish. Han gör nu andra säsongen i Hibernian och tycks ha hittat sin nivå. Fish har redan spelat 90 minuter i åtta matcher – fyra i kvalet till Conference League och fyra i ligan – den här säsongen.

I ligan inledde Hibernian med tre raka förluster men de vände trenden med en 2-0-seger borta mot Aberdeen före landslagsuppehållet. Hibernian är tippade på de övre halvan i serien, så det vill till att de spelar upp sig.

I Conference League tog sig Hibernian tämligen smärtfritt förbi kvalomgång 2 och 3 innan de var chanslösa mot Aston Villa (8-0 totalt) i den avslutande kvalomgången.

Charlie McNeill (Stevenage)

Charlie McNeill fick en drömstart på äventyret i Stevenage. Han gick in i startelvan direkt och efter bara en halv halvlek på planen satte han 1-0-målet i 3-0-segern borta mot Leyton Orient. McNeill lämnade planen efter en timme.

Lika bra gick det inte för McNeill i lördags. Han fick chansen från start hemma mot Carlisle United men blev utbytt redan efter en halvlek. Matchen slutade 2-2 efter 1-1 i vardera halvlek.

Trots poängtappet klev Stevenage upp som ny tabelletta i League One, men fem lag som har en match mindre spelad har möjlighet att gå förbi.

Något cupspel blir det inte för McNeill i höst. Stevenage blev utslaget ur Ligacupen innan han anslöt och då han hann representera United i EFL Trophy får han inte spela för Stevenage där (med reservation för att det finns någon finstilt paragraf i regelverket som jag missat).

Brandon Williams (Ipswich Town)

Brandon Williams Manchester United-karriär är säkerligen över. Så när han nu spelar för sin gamla juniorlagstränare Kieran McKenna i Ipswich Town gör han det för att hitta en framtida arbetsgivare. En bra säsong för Williams skulle kunna ge honom ett Premier League-kontrakt sommaren 2024.

Kanske kan det kontraktet skrivas med Ipswich, för laget har inlett säsongen med fyra vinster på fem matcher. De tillhör inte huvudfavoriterna men trots att laget är nykomling förväntas de slåss i toppen.

Williams har fått inleda Ipswichkarriären med två inhopp (av två möjliga) i ligaspelet. Det drar vi inga stora växlar av än så länge. Att han var inhoppare mot Leeds bara ett par dagar efter flytten från United indikerar att han kommer få chansen, sen gäller det bara att ta den.

Chansen från start fick han mot Reading i Ligacupen. Då klev han fram som målskytt redan i andra matchminuten. Tyvärr för Williams så var det ett självmål. Ipswich vände sedan till 2-1 och efter en timme klev Williams av. Då kunde Reading kvittera men Ipswich säkrade avancemang på straffar.