Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Snapdragon ersätter Teamviewer nästa säsong

Manchester United har gjort klart med en ny huvudsponsor (eller sponsor för tröjornas framsida, som klubben uttrycker det). Detta bekräftades på tisdagskvällen.

Nyheten har hittills endast presenterats i form av ett pressmeddelande för investerare. United har av någon anledning inte uppmärksammat det på klubbens hemsida och heller inte på sociala medier.

I pressmeddelandet skrivs att Manchester Uniteds samarbete med Qualcomm Technologies utökas, med följden att Snapdragons varumärke kommer att synas på klubbens tröjor (herrlag och damlag) från och med säsongen 2024/25.

Vi får inte mycket mer att gå på i pressmeddelandet. Men i media rapporteras att avtalet ska vara värt mer än 60 miljoner pund per år. Enligt Simon Stone menar United att avtalet ska vara det största i sitt slag i fotbollsvärlden. Enligt Adam Crafton ska avtalet vara på minst tre år.

Snapdragon tar över efter Teamviewer, vars avtal med United trädde i kraft 2021 och var värt 47 miljoner pund per år. Det avtalet var ursprungligen på fem år men i december förra året kom parterna överens om att United skulle ha möjligheten att köpa tillbaka rättigheterna för tröjornas framsida, vilket nu alltså sker.

Res med oss till Manchester!