Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Melvine Malard hämtas på lån från Olympique Lyonnais

Manchester United avslutade deadline day med att låna den franska anfallaren Melvine Malard från Olympique Lyonnais.

Lånet gäller över säsongen 2023/24 och kommer med en köpoption. Detta bekräftar den franska klubben på sin hemsida. Lyon bekräftar också att United betalar en övergångssumma för lånet, men storleken på den avslöjas inte.

Malard föddes i Saint-Denis på den franska ön Réunion (belägen i Indiska oceanen, öster om Madagaskar) sommaren 2000. Hon inledde fotbollsklubben i den lokala klubben Saint-Denis. Därefter lockades hon till Lyon 2014 och hennes första proffskontrakt följde 2017.

Det blev några strömatcher de följande åren men seniorkarriären inleddes på allvar säsongen 2019/20, då hon var utlånad till FC Fleury 91. Där gjorde hon 3 mål på 10 ligamatcher. Tillbaka i Lyon började hon figurera på allvar i storklubben. Hennes stora genombrott följde säsongen 2021/22, då hon gjorde 13 mål i franska ligan, som Lyon vann. Hon spelade även från start i Champions League-finalen 2022, där Lyon besegrade Barcelona. Förra säsongen blev emellertid tuffare för Malard men förhoppningsvis kan hon hitta formen i Manchester United.

Malard står noterad för 6 mål på 21 landskamper. Hon spelade EM förra året men i årets VM fick hon ingen plats i truppen.

Melvine Malard säger:

Jag är verkligen glad att vara här och att komma till den här klubben och den här staden. Jag kan inte bärga mig för att få träffa fansen och komma igång.

Marc Skinner, huvudtränare, säger:

Melvines titlar talar för sig själva och vi är jätteglada att välkomna en bevisad vinnare på inhemsk och europeisk nivå till vår Manchester United-familj. Melvine kommer utan tvekan göra våra fans uppspelta och hon kommer med rörlighet av hög kvalitet i anfallet.

Polly Bancroft, chef för damfotboll, säger:

Melvine kommer till oss med odiskutabel erfarenhet av att ha vunnit Champions League, vilket kommer att vara värdefullt för vår första europeiska säsong. Vi är jätteglada att säkra hennes signatur.

Välkommen till Manchester United, Melvine Malard!