Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ten Hag slog ifrån sig Sancho-frågor / Ny standard med Ten Hag / Earps och Miyazawa nominerade

Dagens nyhetssvep fokuserar av naturliga skäl främst på Ten Hags presskonferens som precis har genomförts. Det fanns såklart ett extra stort intresse då frågorna om Antony och Sancho legat vilande några veckor under landslagsuppehållet. Vi hörde Erik Ten Hag helt slå ifrån sig specifika frågor om Jadon Sancho genom att prata om annat. 

Ten Hag slog ifrån sig Sancho-frågor

Ten Hag fick under dagens presskonferens flera frågor om turerna kring Jadon Sancho. Han slog ifrån sig helt och började prata om att läget är under kontroll, att laget är mycket taggat inför helgens match mot Brighton och att det spelade bra senast mot Arsenal. Han nämnde inte Sancho över huvud taget trots upprepade försök från podiet. Klart och tydligt vad han fått för råd.

På frågor om Antony sa Ten Hag att brasilianeren är ok men besviken. Han sa sig inte veta när Antony är tillbaka. Han betonade vidare att det alltid är finns spelare som är otillgängliga av en och annan anledning oavsett orsak och att det finns en bra trupp tillgäng. Vi fick reda på att Martinez är redo för spel. Vad gäller Mason Mount och Raphael Varane får vi vänta lite men båda är snart tillbaka enligt Erik ten Hag.

På turerna kring Harry Maguire och alla hån upprepade Ten Hag att det är galet men att Harry måste slå ifrån sig det hela genom att visa hög standard på planen.

James Ducker och The Telegraph försöker å sin sida förklara situationen med Sancho.  De menar att det handlar om en vägran att be om ursäkt och att Sancho känner sig särbehandlad gentemot andra individer i laget.

Ny standard med Ten Hag

Även om de specifika frågorna om Sancho och disciplinåtgärder förblev obesvarade så erkände Erik ten Hag att klubben bett honom sätta en ny standard och struktur när han anlände. Han säger: “det var ingen bra kultur när jag kom så klubben bad mig sätta en ny standard, om det sedan är strikta riktlinjer vet jag inte”.

Han fortatte: “alla individer är olika, och alla måste hanteras på sitt sätt. Men det handlar om gruppdynamik och laget måste alltid vara i fokus” På frågan om han är en fadersfigur fick vi väl åtminstone implicit veta att han är det på något sätt, att hantera en ny generation med många olika egenskaper är inte lätt.

 

U19-trupp till UEFA Youth League spikad

Manchester United har utnämnd en trupp på 40 spelare inför starten av UEFA Youth League. Det handlar om Travis Bannions U19-trupp. Även U19 kommer liksom seniorerna att möte Bayern München.

Truppen innehåller namn som figurerat i seniorlaget under försäsongen som Daniel Gore, Omari Forson och Isak Hansen-Aaroen. Hela truppen syns på hemsidan.

Unitedspelare nominerade efter VM

Mary Earps är nominerad bland de förslagen till VMs bästa målvakt. Earps som tog England till final har troligen en bra chans att vinna. Även Sveriges Zecira Musovic är nominerad.

Bland utespelare finns Uniteds nya tillskott Hinata MiyazawaMiyazawa nominerad. Den japanska stjärnan gjorde totalt fem mål i VM och vann guldskon i turneringen.