Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Lottningen i Champions League
United möter PSG i andra kvalomgången

Dragningen för andra kvalomgången i UEFA Champions League hölls idag, där vi fick reda på vilka turneringsdebutanterna Manchester United kommer möta i sin första match någonsin i turneringen.

Eftersom United slutade tvåa i fjolårets Women’s Super League innebär det en automatisk plats i Champions Leagues andra kvalomgång. Om United vinner över två matcher tar de sig vidare till gruppspelsfasen.

Lottningen, som hölls vid 13.00, fungerar väldigt likt herrarnas lottning. Lagen seedas in i två pottar beroende på klubbens koefficientrankning. Lagen delas även upp i två kategorier; lag som är inhemska mästare i deras respektive länder (som inte garanterar en gruppspelsplats till mästarna) och i den andra lag som inte titulerar sig ligamästare, som till exempel United. I det här fallet var United oseedat. Samtidigt kan inte två lag från samma land möta varandra.

Det blev en tuff motståndare som lottades för Uniteds del; nämligen fjolårets kvartsfinalist och tvåfaldig finalist PSG, som slutade tvåa i fjolårets franska ligasäsong. Det blir en återkomst för Jackie Groenen och Aissatou Tounkara som båda lämnade oss förra året. Nu befinner de sig istället på motståndarsidan.

Speldatum dröjer, men United inleder på hemmaplan den 10 eller 11 oktober, och returmötet i Paris spelas veckan därpå antingen den 18 eller 19 oktober.

Hela lottningen för den intresserade finns på Uniteds hemsida.

Res med oss till Manchester!