Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Enbart fokus på nästa match / Spanska landslaget på strejk / U21 vann i Glasgow

Ten Hag blir inte skonad av journalistkåren; presskonferensens andra del dominerades åter igen av frågor om Sancho. I övrigt har det spanska damlandslaget gått ut med ett öppet brev där de har hårda ord mot det spanska fotbollsförbundet, U21 vann i Glasgow och ligan har spikat nya speldatum.

Andra delen av Ten Hags presskonferens

Man tyckte nästan lite synd om vår tränare när man ser den andra delen av presskonferensen som släpptes igår kväll. Frågor om Sancho dominerade åter igen när Ten Hag helst bara ville diskutera matchen.

  • Ytterligare frågor om Sancho sköts ner av Ten Hag. Fullt fokus ligger på matchen mot Brighton och de spelarna han har tillgängliga. Hur lång tid det tar för incidenten med Sancho att få en lösning kommenterades inte heller. “Jag tycker inte det är så viktigt. Jag tycker det är viktigt att förbereda laget inför matchen. Just nu är han [Sancho] inte viktig för han kan inte bidra till laget”, summerade vår tränare saken.
  • Ten Hag fick frågan om hanteringen av Sancho och Antony är viktigt för att upprätthålla principerna i laget. Han medger att det är viktigt men att det handlar om att gynna laget och inte honom själv. Även om två spelare inte är tillgängliga gynnar det laget i slutändan. Journalisterna var heta och tryckte på att Sancho är en betald anställd och varför han “får hålla på det här sättet” men Ten Hag höll sig lugn och avfärdade frågorna.
  • Ten Hag är inte orolig för alternativen på högerkanten och vi har många alternativ på den positionen.
  • Trots två förluster i bagaget ser Ten Hag förbättring i prestationerna sen början av säsongen och det är förtroendeingivande. Truppen är fokuserad på att prestera och allt som har hänt runt klubben de senaste två veckorna påverkar inte avsevärt mycket. Alla är fokuserade på att vinna nästa match.
  • Hur viktig kommer Amrabat vara framöver och när kommer han spela? Inte imorgon i vilket fall som helst. En defensiv mittfältare bakom Casemiro saknades i truppen och det är det Amrabat bidrar med. Han kan även spela bredvid Casemiro och Ten Hag hävdar till och med att han kan spela ytterback.

Öppet brev från spanska landslaget – signerat Guerrero och Garcia

Det spanska damlandslaget skickade igår ut ett öppet brev där de kraftigt går emot det spanska fotbollsförbundet, på grund av agerandet av Spaniens förbundsordförande Luis Rubiales under medaljutdelningen efter VM-finalen, då han gav Jenni Hermoso en oönskad kyss. 39 spelare har signerat brevet, där ett flertal krav på omstrukturering i det spanska fotbollsförbundet läggs fram. Bland signaturerna finns Lucia Garcia och Uniteds nyförvärv Irene Guerrero.

Enligt brevet är förändringarna nödvändiga för att landslaget ska känna sig säkra och uppskattade. Kraven inkluderar omstrukturering av damlandslagsorganisationen, omstrukturering bland beslutsfattandet, krav på förbundspresidentens avgång, omstrukturering av kommunikations och reklamavdelningarna och omstrukturering av “integritetshanteringen”. Landslaget går på strejk tillsvidare.

U21 vann mot Rangers B-lag

U21-laget reste till Glasgow för att möta Rangers B-lag i en vänskapsmatch igår. Travis Binnions gäng åkte hem till Manchester med en seger efter att Ethan Wheatley nickade in matchens enda mål i 16:e minuten.

Nya speldatum spikade

Premier League gick ut och igår och spikade speldatum för första halvan av november månad.

Matchen mot Fulham den 4 november får en ny starttid, ändrad från 16:00 svensk tid till 13:30. Matchen mot Luton följande vecka kommer spelas den 11 november, med kickoff 16:00. Matchen mot Everton efter landslagsuppehållet är fortfarande öppen för förändring.