Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Wan-Bissaka fyller på skadelistan / Damlaget rundar av försäsongen / U18 lyckades vända

Tråkiga nyheter nådde oss idag då det är bekräftat att Aaron Wan-Bissaka är skadedrabbat och missar några veckor. Men guldkorn finns att hitta på annat håll; U18 lyckades vända ett underläge och damlaget vann sin sista försäsongsmatch. I övrigt är det nu bekräftat vilka nummer damernas nyförvärv kommer bära nästa säsong.

Wan-Bissaka borta några veckor

Aaron Wan-Bissaka gjorde ett kort inhopp mot Brighton, men det korta inhoppet räckte för att högerbacken skulle dra på sig en skada. Wan-Bissaka har dragits med sjukdom den senaste veckan, något som gissningsvis begränsade hans speltid men som (också gissningsvis) kan ha gjort chansen för skada betydligt högre.

Wan-Bissaka sitter inte själv i båten, långt ifrån. Hela åtta andra spelare i truppen sitter på skadereserven. Räknar man med Antony och Jadon Sancho är hela tio spelare otillgängliga. Ett flertal utav dem är förhoppningsvis redo för spel innan månadens slut. När det gäller Wan-Bissaka lyder utlåtandet från klubben att han förväntas vara borta “några veckor”.

Damlaget vann den sista matchen innan säsongen

Damlaget vann sin sista försäsongsdrabbning innan säsongen kickar igång den 1 oktober mot Aston Villa. Tottenham stod för motståndet, och United städade av Londongänget med 1-0.

Matchen spelades på St. George’s Park, FA:s nationella fotbollscenter som ligger strax utanför Birmingham. Marc Skinner gjorde tre förändringar i startelvan efter segern mot Liverpool sist, med Lucia Garcia, Lisa Naalsund och nyförvärvet Gabby George från start.

Det blev en fysisk drabbning med få chanser lagen emellan, men Lucia Garcia lyckades ta vara på defensivt slarv i straffområdet och prickade dit matchens enda mål i 26:e minuten.

U18 vände underläge med 10 man

Åtminstone ett av Uniteds lag visade tillräcklig pondus för att vända underläge och vinna, nämligen U18-laget som mötte Nottingham i U18 Premier League igår. Efter 40 minuter verkade det som att resultatet skulle vara 0-0 in i pausvilan. Men mycket kan hända på fem minuter. Förresten, det räcker med två. På två minuter fick Ashton Missin syna sitt andra gula, United drog på sig en straff och den straffen träffade nät. En sur avslutning på andra och en brant uppförsbacke för våra ynglingar.

Men det här Unitedlaget viker sig inte en tum. En andra halvlek visade på karaktär och kämpaglöd och i 58:e minuten skickade McAllister en urläcker passning till Jack Kingdon som ett brev på posten, och Kingdon petade lugnt in bollen i nät. En halvtimme följde utan mål, tills 15-åriga U18-debutanten Jim Thwaites gör ett gediget jobb på kanten och blir sedan fälld i straffområdet. Straff till United i sista spelminuten.

Victor Musa var givetvis lugn som en filbunke och fullbordade en riktigt vass insats av United, som spelade mer än en hel halvlek med 10 man. United toppar just nu U18-ligan med 9 poäng av 9 och 10 mål med 2 insläppta.

Nya tröjnummer för damlaget

Ett flertal nyförvärv i damlaget har nu fått sina nummer bekräftade. Noterbart är att vår nya målvakt Phallon Tullis-Joyce har det ofantligt höga tröjnumret 91, samma nummer hon bar i hennes tidigare klubb OL Reign.

Vissa har valt mer klassiska tröjnummer, till exempel återvändande försvararen Gabby George med tröja nummer 3 och vår nya mittback Gemma Evans som har valt nummer 15.

Sommarens stora satsningar Geyse och Hinata Miyazawa, VMs bäste målskytt, väljer tröjnummer 23 och 20 respektive. Våra nya mittfältare Irene Guerrero och Emma Watson pryder åttan och nummer 34 respektive. Evie Rabjohn, som ansluter från Aston Villa, har valt nummer 25 som är tre siffror mindre än vad hon bar i Aston Villa. Sist men inte minst har vi lånespelaren Melvine Malard, som tar över tunga nummer 9 från Martha Thomas.