Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Kontrakt för Biancheri / Riviere skadad / Rörigt i Garcias Spanien

Bland senaste dygnets nyheter tar vi upp lite kring damlaget och noterar bland annat att situationen i det spanska fotbollsförbundet är kaotiskt, vilket påverkar Lucia Garcia. I det kanadensiska lägret bekräftas dessutom att Jayde Riviere är skadad. 

På ungdomssidan har Uniteds 17-årige walesare Gabirele Biancheri skrivit på ett proffskontrakt.

Förbundet bekräftar skada

Uniteds ytterback Jayde Riviere är för närvarande på landslagssamling med sitt Kanada, men något spel lär det inte bli för 22-åringen.

Det kanadensiska förbundet bekräftar nämligen att Riviere dragit på sig en skada och kommer därmed missa de dubbla mötena med Jamaica.

Rörigt värre i Garcias Spanien

Lucia Garcia och hennes landslagskompisar i Spanien har det jobbigt just nu. Efter att Spanien vann VM-guld i somras och Jennifer Hermoso blev sexuellt ofredad vid medaljceremonin av den före detta förbundsordförande Luis Rubiales har det blivit en öppen konflikt mellan spelarna och förbundet. 39 spelare har sedan dess bojkottat landslaget och inför fredagens landskamp mot Sverige är det fortsatt oklart vilka spelare som kommer representera landet.

Garcia från United var en av flera som planerade för bojkott och dessutom kunde United ha vägrat att släppa iväg henne på landslagsuppdrag.

Bilder från ikväll visar emellertid att bland annat Garcia anslutit till lagets hotell i Valencia. Därmed räknar vi med att Unitedforwarden figurerar på fredag mot Sverige.

Proffskontrakt för Biancheri

Uniteds ungdomsspelare Gabriele Biancheri har skrivit på sitt första professionella kontrakt. Detta bekräftade 17-åringen igår via sina sociala medier.

Tips från dam- och ungdomslagen

Uefa Youth League

Imorgon spelar som bekant Uniteds herrlag match mot Bayern München i Champions League, men även ungdomslaget ska spela mot samma motstånd i Uefa Youth League. Konceptet innebär helt enkelt att ungdomslagen möter samma lag som i den stora turneringen.

Avspark är imorgon klockan 16.00 och matchen finns att se gratis här.

Intervju med Irene Guerrero

Vi tipsar även om Irene Guererros första intervju som Unitedspelare. Spanjorskan anslöt nyligen från Atletico Madrid.

Tid och datum mot PSG

Avslutningsvis nämner vi att tid och datum nu har bekräftats för damernas Champions League-kval mot Paris Saint-Germain. Det första mötet av två kommer spelas hemma den 10 oktober med avsparkstid 21.00.

Mer information om mötet och Champions League finns att ta del av på Uniteds hemsida.

Res med oss till Manchester!