Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ten Hags och Onanas presskonferens
Många skador – då gäller det att fokusera på de som är tillgängliga

På tisdagskvällen höll Erik ten Hag tillsammans med André Onana presskonferens inför morgondagens Champions League-möte med Bayern München. En typisk presskonferens inför en Europamatch, med lite frågor om skadeläge, motståndaren, och visst spelarfokus. Den här gången blev det en del prat om Rasmus Hojlund. 

Ten Hags del

Om skadeläget

Harry Maguire hade lite känningar på träningen och var inte frisk nog att följa med. Även om det är många skador för tillfället så menar Ten Hag att man kan hantera det, tack vare bredden i truppen.

Och alla andra skador?

“Skador kommer alltid som fotbollsspelare, när man ligger på sitt max. Det handlar dock alltid om vilka spelare som är tillgängliga. Viktigt att integrera de nya spelarna, såsom Rasmus Hojlund och Sergio Reguilon.”

Om Hojlund över Kane

Ten Hag fick frågan om det var rätt att plocka in Hojlund över Harry Kane. På det svarade han att det diskuterades redan på försäsongen och att vi inte behöver gå in på det så mycket mer.

“Vi är nöjda med Rasmus och man kan se att han är en stor talang och kommer bidra.”

Om tiden i Bayern

Ten Hag har ett förflutet som tränare i Bayern München och deras andralag.

“Jag gillade att vara här och i organisationen. Det var en bra erfarenhet.”

Om dagens Bayern

“Bayern München har precis som United inte haft någon kanonstart, men det är ett skickligt lag. Du kan inte tappa fokus för en sekund, då straffas du. Men det finns så klart ytor vi kan utnyttja hos dem.”

Om Rashfords samarbete med Hojlund

Med tanke på Hojlunds intåg blir det en ny spelare att lära känna på planen för Marcus Rashford. Det är en process som just startat, säger Ten Hag.

“Samtidigt behöver vi resultat, så det går hand i hand. Vi lär oss hela tiden och reflekterar hela tiden. De diskuterar med varandra och tar lärdomar av varandra. De har ett bra samarbete, som kommer utvecklas.”

Onanas del

Onana om inledningen

“Jag är en passionerad spelare och kräver mycket av både mig själv och medspelare. Jag är glad över att vara här och vill alltid göra mitt bästa. Starten har inte varit den bästa men jag är säker på att det blir bättre.”

Om “Maguire-grälet”

Onana fick frågan om han tyckte att situationen där han gick hårt åt mot Maguire under försäsongen har fått större utrymme än det kanske förtjänat. Baserat på kamerunierns svar så verkar han tycka det, då han trycker på att Maguire är en bra kille men att kritik också måste kunna framföras.

Om att kunna passa och rädda bollar

“Jag är inte här bara på grund av mina fötter. Mitt uppdrag är att rädda bollar, men det viktigaste är ändå vad laget gör.”

Om landslaget

Fokus just nu är på matchen imorgon. “Vi vet inte ännu om jag kommer tas ut [till de afrikanska mästerskapen].” 

Hela presskonferensen

För dig som vill se presskonferensen i sin helhet finns den här.