Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Earps är bäst / Solskjaer i lång intervju / Arnold pressas

I onsdagens svep kan vi meddela att vår målvakt är bäst i England och att Solskjaer har genomfört sin första djupgående intervju sedan han lämnade klubben. Arnold är under press, och Lucía García och hennes lagkamrater har avslutat sin strejk.

Earps bäst enligt fansen

Mary Earps, efter ett fantastiskt VM där hon utsågs till turneringens bästa målvakt, har röstats fram som årets bästa damspelare i Englands landslag. Earps kom först i röster tätt följd av Lucy Bronze och Alex Greenwood.

Earps vädrade sin tacksamhet på Instagram:

Wow, jag är så ödmjuk och tacksam över att bli utnämnd till årets damspelare för England! Lite känslomässig faktiskt! Tack till alla som har röstat på mig och tack till mina otroliga lagkamrater.

Nike behöver förmodligen trycka ännu fler Earps-tröjor i framtiden!

Lång intervju med Solskjaer

Andy Mitten på The Athletic har gjort en intervju med Ole Gunnar Solskjaer, den första djupgående intervjun med vår gamla tränare sedan han lämnade sitt tränaruppdrag för drygt två år sedan. I och med det är det första gången Solskjaer öppnar upp sig om sin sejour i United.

Solskjaer, som håller sig upptagen med att träna sin yngsta son, verkar njuta av tillvaron hemma i Norge. På onsdag påbörjar han ett uppdrag som “teknisk observatör” (som efter lite forskning visar sig vara en något luddig roll inom UEFA som kartlägger nya trender inom fotbollstaktik och gör taktiska rapporter om lag i Europa), men Solskjaer säger sig vara sugen på att hoppa in i en tränarroll igen i framtiden.

Under en timmes konversation gås flera ämnen igenom; vad som slog slint med Ronaldo, spelare han inte lyckades värva, vad som gick fel och att han sa till spelarna i halvtid mot Watford att han visste att han skulle få sparken.

Hela intervjun finns att ta del av här.

Uniteds framtidsplaner

Uniteds VD Richard Arnold har uppmanat Uniteds personal att sitta lugnt i båten medan Uniteds “strategiska översyn”, som ska redogöra för Uniteds ekonomiska framtidsplaner, fortfarande är i verket.

Personalen har visat oro för klubbens höga skuldsättning och ägarfrågan är fortfarande ett oavslutat kapitel. Arnold svarade diplomatiskt att “När det är stora siffror inblandade tar det alltid ett tag att arbeta igenom för att få de rätta åtgärderna på plats och få allt gjort”. 

Ett möte med personal i måndags innebar ett flertal tuffa frågor till Arnold från personal på Old Trafford, bland annat om gapet mellan United och city, där “gapet blir mindre” enligt Arnold.

García med i landslaget trots allt

Efter krissamtal mellan det spanska damlandslaget och det spanska fotbollsförbundet har majoriteten av det spanska damlandslaget avslutat sin bojkott av föreningen. Ett öppet brev signerat av 39 spelare påbörjade strejken förra fredagen, där Lucía García och Irene Guerrero var två av signaturerna. Två av landslagsspelarna; Mapi Léon och Patri Guijarro, står dock fast vid strejken och har dragit sig ur landslagssamlingen.

Efter utdragna samtal under natten till onsdag har fotbollsförbundet lovat omedelbara och stora förändringar. Det innebär alltså att truppen blir mer eller mindre intakt inför Nations League-matchen mot Sverige på fredag, där Lucía García ingår i truppen.

 

Res med oss till Manchester!