Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Bayern München - Manchester United 4-3
Ett galet avslut, men hålet grävs djupare

Ett målkalas blev det i München, med tre mål gjorda i matchens sista 7 minuter. Trots att United mäktade med tre mål kändes det dock aldrig riktigt nära en vinst. Hålet grävs nu ännu djupare, med fyra förluster på årets första sex matcher.

Ja, visst var Uniteds första halvtimme något av den bästa fotbollen som de har spelat den här säsongen, vad det nu än är värt. Men en fotbollsmatch är trots allt 90 minuter. Och magkänslan var att United skulle bli loja och falla platt efter att 1-0 gjordes bakom en svagt ingripande André Onana. Och magkänslan har sällan fel, speciellt när det gäller Manchester United. Vi behövde inte ens vänta fem minuter tills 1-0 förvandlades till 2-0.

Men något fanns det att bygga på, och när Rasmus Højlund fick göra sitt första mål för klubben levde matchen helt plötsligt. Men precis som godis är den här säsongens United en dålig vana, och precis som godis erbjuder United korta sekvenser av extas bara för att precis som blodsocker falla ner i avgrunden igen.

En handsituation av Eriksen som i dagens fotboll nästan (jag kollar på dig, Anthony Taylor) alltid blir straff fick vi knappt vänta 2 minuter på. Och Kane var säker från straffpunkten. Magkänslan att andra halvlek var något att glömma hade inte fel den här gången heller. I över en halvtimme var United helt tandlösa framåt, där Bayern bara spelade bort tid. En icke-halvlek.

Men sen fick Casemiro som en kultspelare från 90-talet lirka in en boll liggandes på rygg och matchen levde igen! Men även den här gången betedde sig United som godis och Mathys Tel satte spiken i kistan drygt tre minuter senare. Att Casemiro fick bli tvåmålsskytt med matchens sista spark var en klen tröst i en match som återigen slutade med 0 poäng.

Men om man ska ta med sig något från den här matchen får man väl säga att göra tre mål på de tyska mästarna på bortaplan bådar gott ändå, eller?

André Onana: 4,5

En riktig Rembrandt på första målet där det helt enkelt inte ska bli mål. Spelar upp sig lite i andra där han bjuder på några fina räddningar, men hans misstag kostade oss rejält idag.

Diogo Dalot: 5,5

Fyller Wan-Bissakas dojor helt okej i första halvlek men hade uppenbarligen inte 45 minuter till i tanken där han har det tufft mot Coman och Davies. Får det inte heller att klicka offensivt i andra efter en hel del bra aktioner i första halvlek.

Victor Lindelöf: 6

En godkänd match av svensken. Var en del av räddningspatrullen som höll kvar United i matchen i andra halvlek där han lyser starkast i backlinjen.

Lisandro Martínez: 5,5

Varnad. Hade en hård dag på jobbet mot Kane som gärna drar Martínez ur position, något som Bayern nyttjade, speciellt på andra målet. Tänder till mot Kane där han låter känslorna ta över, något som även speglades i hans spel när United låg i underkant.

Sergio Reguilon: 6

Gör en väldigt bra första halvlek i min mening, som många andra, men tynar bort i andra halvlek. Spanjoren är lätt att älska dock, då jag gissar att han hade flest löpmeter idag.

Casemiro: 6,5

2 mål. Förtjänar kanske inte 6,5 egentligen, men två mål är två mål. Efter en duglig första halvlek ser han istället trött ut i andra där han har svårt att hänga med Bayerns mittfält som har fullkomlig lekstuga. Men rätt man på rätt plats två gånger om, och hoppet levde om än en väldigt kort period.

Christian Eriksen: 4

Utbytt 69′. Uppenbarligen inte gjord av rätt virke för att spela 90 minuter fotboll. Helt osynlig i andra halvlek bortsett från straffsituationen som med dagens mått mätt alltid är straff. Med pigga ben flyter mycket av offensiven igenom honom, men hänger inte alls med när tröttheten kommer ikapp.

Bruno Fernandes: 4

1 assist. Inte alls Brunos dag. Snarare kostar hans chansspel United möjligheter. När Bruno tänder till går allt igenom honom, men när han inte gör det faller det mesta platt.

Marcus Rashford: 4

1 assist. Upamecano gjorde Rashfords liv ett helvete på vänsterkanten där han har tyglar på yttern. Verkar ha en oklar roll på kanten. Förhoppningsvis klickar kemin med Højlund snart.

Facundo Pellistri: 5

Utbytt 81′. Bayern var nog ett nummer för stort för Pellistri. Uruguayens första start visade på energi och vilja, men svårigheterna att skapa något mot ett samspelat Bayernförsvar visade sig klart och tydligt på Uniteds högerkant.

Rasmus Højlund: 6,5

Utbytt 81′. 1 mål. Skönt att se en förlösning för Højlund som får dela högst betyg idag. Inte en särskilt synlig dag för dansken, men det är i mångt och mycket inte hans fel. Chanserna fanns helt enkelt inte att ta del av.

Förhoppningsvis ser vi mer av det här framöver.

Scott McTominay: 4,5

Inbytt 69′. Bidrog inte med särskilt mycket, bidrar snarare med slarv och kostliga bolltapp.

Anthony Martial: n/a

Inbytt 81′. 1 assist. Spelade för kort tid att betygsättas.

Alejandro Garnacho: n/a

Inbytt 81′. Spelade för kort tid att betygsättas.

Erik ten Hag: 6

Spelplanen såg ut att sitta som en smäck den första halvtimmen, där spelet utan boll, kombinationsspelet och löpvilja fanns i mängder. Men precis som Ten Hag ofta trycker på verkar mentaliteten inte alltid finnas där i laget. United har det väldigt svårt att hitta tillbaka till en rytm i spelet efter det första målet släpptes in och det är uppenbarligen något som behöver jobbas på. Offensiva byten, trots avsaknad av alternativ, behövdes tidigare i min mening. Om alla spelare var tillgängliga hade McTominay varit ett uppseendeväckande byte, men som sagt är alternativen ytterst få och att plocka in McTominay för att få kontroll på mittfältet var väl en tanke, trots att den fick baktändning.

Res med oss till Manchester!