Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask om Jonny Evans och Sergio Reguilon
Oaktat nostalgin känns det mycket märkligt

I vår avslutande frågeask om sommarens nyförvärv går vi igenom tankar kring Jonny Evans och Sergio Reguilon som kommit in i backlinjen.

Jonny Evans anslöt till United på transferfönstrets sista dag med ett ettårsavtal påskrivet. Dina tankar om det?

Mikael Österdahl: Jag tänker först och främst på när han hoppsparkade Didier Drogba med det korrekta utfallet att Drogba blev varnad. Sedan tänker jag på tänker på när vi mötte Braga borta i Champions League. Då blev det strömavbrott. We’re Man United, we’ll play in the dark, skanderade Unitedklacken men domaren vägrade tills lyset kopplades på. När matchen återupptogs var Evans inte längre med, varpå läktarsången ändrades till: Jonny Evans, he’s scared of the dark. Sen tänker jag på när vi firade ligatiteln 2013 och MUTV-reportern Helen frågade vad han hade för sommarplaner. “Jag ska gifta mig. Med dig.” Det var förstås inget skämt, de är fortfarande tillsammans och när Jonny drog annorstädes blev den lojala Helen kvar på MUTV, där hon fortfarande jobbar (men av någon anledning har hon inte lyckats bjuda in Jonny till klubbens officiella podcast).

Elias Hallström: Att det är väl kul för Evans att få sluta cirkeln i United, men rent sportsligt har jag svårt att se hur han ska bidra. Nödlösning när det krävs, ingen spelare som vi ska behöva förlita oss på.

David Grgic Levin: Kul med lite nostalgi men det känns (och är) en riktig nödlösning. Vi borde ha kapaciteten att värva bättre alternativ.

Evans spelade som bekant i United förr, närmare bestämt för åtta år sedan. Hur känner du för att en 35-årig Evans är tillbaka på Old Trafford, och säger det någonting om Uniteds agerande?

Mikael Österdahl: Lämnar vi nostalgin åt sidan så tänker jag att jag inte fattar någonting. Herregud, han hade svårt med tempot i träningsmatchen mot Wrexham. När han spelade för ett kontrakt. Inget han uträttat därefter har indikerat att han per idag är en spelare av Premier League-kaliber. Visst, det blir sannolikt få matcher men han behövdes mot Arsenal och då gick det ju inte bra. Jag landar i att jag hade föredragit att vi hade uppfunnit en nödlösning – typ Casemiro, eller Shaw förra säsongen – för de gånger den femte (eller sjätte, när Shaw är tillbaka) mittbacken behövs.

Elias Hallström: Jag ser inte riktigt varför Evans kommer tillbaka, även om jag (oftast) uppskattade honom under förra sejouren. Nu känns det mer som att United agerar social verksamhet och är snälla mot honom, utan att se till lagets faktiska behov. Det måste funnits massor av andra alternativ.

David Grgic Levin: Förhoppningsvis spelar han inte jättemycket då jag har svårt att se att han kommer hänga med. Klubben borde ha agerat bättre och tidigare för att få in en dugligare ersättare.

Vad är dina förväntningar på Evans i United?

Mikael Österdahl: Baserat på det jag har sett hittills är de mycket låga. Förhoppningsvis kan jag säga att jag hade fel om ett år.

Elias Hallström: Att han håller en bra nivå i de fåtal matcher han spelar.

David Grgic Levin: Extremt låga.

Vänsterbacken Reguilon plockades in efter att både Luke Shaw och Tyrell Malacia varit indisponibla. United skickade dessutom iväg reserverna Brandon Williams och Alvaro Fernandez på lån. Vad tycker du om löningen på vänsterbacksplatsen?

Mikael Österdahl: Ser vi till värvningen isolerat tycker jag att den är okej. Situationen med två långtidsskadade vänsterbackar går inte att planera för. Från ett större perspektiv känns den emellertid som del i ett agerande av en klubb som famlar i mörkret och ständigt måste reagera. Jag lutar emellertid åt att det är rätt att skicka Álvaro Fernández på lån och ta in Reguilón på korttidskontrakt. Fernández fick chansen under försäsongen och lyckades bevisligen inte övertyga Erik ten Hag. Det Fernández presterade under försäsongen säger mig att det hade varit oansvarigt att behålla honom som tredje ytterback i höst.

Elias Hallström: Reguilon har väl inte spelat regelbundet på flera säsonger, om jag fattat det rätt. Jag ser väl å ena sidan Reguilons erfarenhet framför till exempel Fernandez, men det hade å andra sidan varit roligare att se den senare. Men om nu Shaw och Malacia blir borta en längre tid är det naturligtvis nödvändigt med en spelare som har en del Premier League-rutin.

David Grgic Levin: Minns mycket väl att han var aktuell för United innan han gick till Spurs. Men nu verkar det som att karriären börjar få pyspunka. Vad jag har sett finns det en duglig spelare att hitta, men han är också rätt så begränsad i defensiven. Jag blir gärna motbevisad.

Vad är dina förväntningar på Reguilon i United?

Mikael Österdahl: Jag förväntar mig att han blir tredjeval och kastas in de gånger Wan-Bissaka eller Dalot är indisponibla eller behöver vila. Men det är knappast uteslutet att han kommer in och gör det så pass bra att han är ordinarie tills Shaw är tillbaka.

Elias Hallström: Att han är nånstans mellan Shaw och Malacia i nivå.

David Grgic Levin: Att han konkurrerar med Malacia om vänsterbacken och att det förhoppningsvis gynnar bådas utveckling. Har svårt att se att han petar Shaw när han blir frisk. Jag har också svårt att se (om han inte spelar ruskigt bra) att han förblir Unitedspelare efter den här säsongen.

Res med oss till Manchester!