Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Burnley - Manchester United
Kniven mot strupen när Turf Moor väntar

Tre raka förluster senare och media samt några utvalda supportrar har börjat systematiskt vända sig mot Erik ten Hag. Visst, spelet på planen har lämnat mycket att kräva rent taktiskt men detsamma kan sägas om denna trupp spelares ansvarstagande i sitt yrke som fotbollsproffs. Det är mycket som går fel just nu och med kniven riktad mot strupen så går Erik ten Hag och hans gäng spelare in i en match på Turf Moor som bara måste vinnas.

Manchester United

Efter en minst sagt knacklig säsongsinledning så hoppades man bara att det inte skulle bli förnedring på Allianz Arena mot Bayern Munchen. Vi lyckades som förfärat släppa in fyra mål i matchen tack vare målvaktstabbar och ett sovande mittfält, men vi lyckades även göra tre egna mål, hur det hände vet jag fortfarande inte. Det blev alltså ingen förnedring i Tyskland utan snarare någon slags tam Champions League klassiker som genom resultatet visar upp United som, visst lite okapabla men ändå kämpande fotbollslag. En av matchens huvudpersoner blev Andre Onana men inte för anledningarna man hade hoppats på. Den nya från Inter stod för en riktig tabbe när Bayern fick ta ledningen efter lovande 20 minuters spel. 27-åringen kom sedan ut efter matchen och tog på sig allt ansvar för förlusten. Misstag händer, och sådan karaktär är precis vad vi behöver för att komma tillbaka på fötter inför den korta trippen till Burnley.

Misstag händer den bäste, och sättet som Onana reagerade visar på stark karaktär

Framför Onana så behövs ett bra försvar, den lyxen har inte målvakten fått uppleva ännu under sin korta tid i United. Något positivt är att Raphael Varane bör vara tillbaka till den matchen vilket betyder att förra säsongens lyckade mittlås är återlivat, phew. Sergio Reguilon har visat mycket hjärta i sina prestationer sedan han anslöt som en paniktransfer på deadline day och spanjoren kommer att fortsatt hålla sin plats då Luke Shaw fortfarande är en bra bit från återkomst. Diogo Dalot har sett bra ut framåt vilket lär ge honom nycklarna för att hjälpa att bryta ner Vincent Kompanys nyuppflyttade lag.

Någon som haft en mycket trög säsongsinledning är Casemiro, all den där mittfältsdominansen från förra säsongen verkar bara försvunnit. Han behöver hjälp med mittfältskamperna, där blir det spännande att se Sofyan Amrabat äntligen kliva in. Han kan vara precis det som Casemiro behöver för att vakna till igen. Bruno Fernandes har som vanligt fått mycket kritik, så brukar det vara när United har det svårt vilket är mer förståeligt nu när han är kapten och allt. Man kan säga vad man vill om portugisen men utan honom på mittfältet så tappar vi enormt mycket av vår offensiva finess.

Efter allt drama som fläckat ner ytterpositionerna i klubben så har många supportrar skrikit efter en chans för Facundo Pellistri att äntligen slå igenom. Sydamerikanen startade mot Bayern och lär behålla sin startplats då bekymmren angående Antony och Jadon Sancho fortfarande saknar uppklarelse. Marcus Rashford har sett bra ut i 40 minuter av 180 minuters fotboll under de senaste två matcherna, förhoppningsvis så lossnar det påriktigt imorgon.

Det må vara tidigt men den nyinköpte dansken Rasmus Höjlund har sett mycket lovande ut i sina två första matcher, det var även väldigt (!) skönt att se honom sätta en kasse mot Bayern. Lyckas spelarna runt honom skicka in rätt bollar så kommer vi att få se på skandinaviskt målfirande igen, det känns ganska säkert.

Vår nya forward har fått en spännande inledning på sin Unitedkarriär, får vi se ett första PL mål imorgon?

Möjlig startelva:

Burnley

Det blev en kort sväng ner i Championship för Burnley efter att klubben åkte ur Premier League säsongen 2021/22 under Sean Dyche. Sedan dess så har Manchester city legendaren Vincent Kompany gått in och satt en helt ny taktisk prägel på ett lag känt för sitt negativa spelsätt. Det blev en dominant 100-poängssäsong i englands andraliga innan Burnley nu är tillbaka i PL. Formen från The Championship har dock inte följt med uppe i högstaserien då Burnley har startat säsongen med tre förluster och ett kryss på lagets inledande fyra matcher. Burnley behöver vinna en match och Kompanys lag kommer att se en möjlighet att skrälla när ett skakande Manchester United kommer till Turf Moor.

Som sagt så har Burnleys identitet förändrats drastiskt under Vincent Kompany, från långa bollar på Bengt (eller Chris Wood) till ett intensivt och dynamiskt spelsätt som lätt kan bli jobbigt för ett motstånd i obalans. Läs nedan om spelarprofilerna som förmodas bli involverade mot United.

Målvakt James Trafford plockades in efter ett imponerade U21 EM där han blev viktig när England lyfte trofen. Den 20-åriga målvakten saknar dock mycket annan rutin i toppfotbollen och har inte riktigt hittat fötterna i Premier League än så länge. Som vanligt när ett storlag kommer på besök så kommer försvaret bli viktigt för att hemmalaget ska komma iväg med poäng. Backlinjen lär innehålla spelare som 21-årige Ameen Al Dakhil och förra West Bromwich spelaren Dara O’Shea. Svenske Hjalmar Ekdal kommer vi inte att få se, då den förra Djurgårdsbacken drar med en skada.

Burnleys lag blir kanske mer spännande där man tittar framåt i planen. Josh Brownhill var lagets kanske bäste spelare i Championship förra säsongen och mittfältaren har redan fått näta i årets Premier League upplaga, definitivt en spelare att hålla lite extra koll på. Även ännu mer offensivt så hittar vi några intressanta namn i form av unge Aaron Ramsey och Anass Zaroury. Även spelare som Luca Koleosho och Zeki Amdouni förväntas finnas med i laget då sydafrikanske Lyle Foster är avstängd.

Möjlig startelva:

Historik

Lätt att glömma att vi faktiskt mötte Burnley förra säsongen, trots lagets Championship status. Lagen möttes i Ligacupen där United vann med 2-0.

Vi brukar aldrig förlora på Turf Moor trots bortamatchens status som lite av en mardrömsmatch. Senast vi besökte Burnleys hemmafort så blev det delade poäng efter att Jay Rodriguez kvitterat ut Paul Pogbas ledningsmål.

Visste ni att…

 • Senaste gången som Burnley slog Manchester United på Turf Moor var 2009, efter ett supermål av Robbie Blake.
 • Några spelare som har spelat för båda klubbarna inkluderar Michael Keane, Chris Eagles och såklart superforwarden Wout Weghorst.

Matchinformation

Burnley
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 6
Tid: Lördagen den 23 september 2023, 21.00
Plats: Turf Moor, Burnley
Domare: Tony Harrington
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Mainoo (fotled, inget datum)
 • Amrabat (skadad, inget datum)
 • Wan-Bissaka (hamstring, mitten november)
 • Sancho (internavstängning)
 • Antony (tjänstledig)
 • Van de Beek (oklar status)
 • Malacia (skadad, inget datum)
 • Shaw (muskel, inget datum)
 • Amad (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • Mount (skadad)
 • Varane (skadad, liten chans)
 • Maguire (skadad, liten chans)
FORM
V14/8WolvesHPL1-0
F19/8TottenhamBPL0-2
V26/8NottinghamHPL3-2
F3/9ArsenalBPL1-3
F16/9BrightonHPL1-3
F20/9FC BayernBCL3-4

Burnley

Skador och avstängningar:

 • Ekdal (knä, oktober)
 • Foster (avstängd, första matchen av tre)
 • Obafemi (hamstring)
 • Churlinov (matchform)
Tveksamma:

 • Vitinho (knä)
FORM
O28/7Real BetisNTR1-1
F11/8Man CityHPL0-3
F27/8Aston VillaHPL1-3
V30/8NottinghamBLC1-0
F2/9TottenhamHPL2-5
O18/9NottinghamBPL1-1

United mot Burnley

Totalt:13566-24-45233-190
Borta:6826-11-3186-111
Premier League:169-5-225-11
SENASTE MÖTENA
V2021-04-18HPL3-1
V2021-12-30HPL3-1
O2022-02-08BPL1-1
V2022-12-21HLC2-0
SENASTE BORTAMATCHER
V2018-09-02BPL2-0
V2019-12-28BPL2-0
V2021-01-12BPL1-0
O2022-02-08BPL1-1
Res med oss till Manchester!