Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika
Stundtals bra, stundtals skit

Mörkret är de facto, och man förlorar match efter match efter match. Samtidigt som en nyans av De Gea saknad sipprar sig fram under ytan. Men ska man finna något positivt i det här mörkret som verkar vara för evigt är det Höjlund och att vi gjorde tre mål på Bayern München.

Ja ibland kan man väl känna att man saknar De Gea, när Onana tappar in enkla bollar hit och dit – men jag är inte redo att säga att jag riktigt har en separationsångest från De Gea. Ännu. Vi har varit välsignade under många år att ha en målvakt som är en – om inte den bästa, linjemålvakten i världen och på något vis måste vi släppa det där och kan inte förvänta oss detsamma av någon annan målvakt. Det blir så klart på bekostnad av något att byta målvakt. Nu har vi sett att Onana har fantastiska fötter men det har tyvärr blivit en hel del bollar som trillat in nu bakom honom, och i vissa fall, enkla bollar.

Och visst ska det jämföras, särskilt där vi befinner oss just nu. Men man glömmer lätt att De Gea tappade in en hel del bollar med. Hans första säsongen i Manchester United var allt annat än bra. Samtidigt som det känns som att det råder kaos i klubben och försvaret ser helt bedrövligt ut. Lasten kan med andra ord inte läggas på Onana, än.

“som att julmusten är slut på Julafton”

Är det inte Mason Greenwood så är det Antony. Är det inte Antony så är det Jadon Sancho, vilket verkar ha fungerat som en bra rökridå för Glazers och hela debaclet med att sälja klubben, som just nu verkar vara ett minne blott. Sen slänger vi i ett dussintal skador i soppan som då har kokat upp till där vi är idag. Och vart står Manchester United idag? Ja, ja ganska så långt ner på botten av Marianergraven, det som skulle få oss att bottna är väl troligtvis om vi förlorar mot Burnley. För just nu ser fasen det mesta skit ut, vi har 20-bra-ish minuter varje match oavsett motstånd sen ser det ut som att julmusten är slut på julafton. Spelarna ser trötta ut, håglösa – vissa, utan att peka finger, joggar hem när de tappar bollen, hur är det ens möjligt att det är på det viset?

Det är nånting som händer bakom kulisserna som vi inte har fått ta del av ännu.

“En rödvit dansk pansvarvagn”

Men som premissen lyder så finns det faktiskt vissa positiva aspekter att ta med sig, man gör alltså tre mål på ett av världens bästa lag som också är någorlunda favorittippat att vinna den där jävla Champions League, som Zlatan så angenämnt utryckte det. Det här är ingen match som vi ska vinna eller ska förvänta oss att vi vinner. Stundtals ser det ganska bra ut. Stundtals ganska skit. Det handlar inte om att vinna över Bayern Munchen det handlar om att vinna mot de andra i gruppen, hade det blivit kryss hade vi varit nöjda, det är trots allt bortaplan och Manchester United är lika turbulent som ett budgetflygplan i en hagelstorm.

Det andra positiva är Höjlund, jag var skeptisk innan, men fan i mig vad han har visat motsatsen hittills. Killen ser ut som en monster, en dansk Håland. Kanske inte riktigt, han är ingen Håland och vi är inte Manchester City men det ser ju oförskämt bra ut. En rödvit dansk pansarvagn som inte räds något och han kommer att göra fler mål – kanske redan på lördag.

Vi förlorar inte på Lördag, sanna min ord.

 

 

Res med oss till Manchester!