Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Burnley - Manchester United 0-1
Sagan om Jonny Evans återkomst

Manchester United gjorde två mål och släppte in noll och vann således med 1-0 mot Burnley på Turf Moor. För så fungerar den moderna fotbollen. Jonny Evans mål på hörna blev bortdömt men hans assist till Bruno Fernandes kunde inte ens VAR hitta fel på och United tog tre nödvändiga poäng.

Det var en match vi kände igen. United öppnade piggt med en aggressiv press som gav motståndarna problem. Sedan dog pressen ut och motståndarna tog över taktpinnen. United gjorde emellertid målen. Eller målet, som det skulle bli.

Först hade vi Jonny Evans på hörna. Bollen i mål och 1-0 till de goda. Men kul ska vi inte ha på en lördagskväll, så VAR klev in och upptäckte offside på Rasmus Hojlund. Korrekt VAR-beslut, förstås, men likväl ett horribelt beslut. En seger för robotarna.

Men Evans han borstade av sig besvikelsen och blev Wayne Rooney för en stund. Samtidigt förvandlades Bruno Fernandes till Robin van Persie.

Den här gången hittade inte ens VAR något fel och United tog ledningen.

Sedan fick Burnley hålla bollen och det gjorde de bra. Men de har inte mycket till kvalitet offensivt och bolltrillandet var tämligen ineffektivt. United kunde faktiskt tämligen enkelt hålla Burnley borta från de farliga ytorna och kvitteringsmålet som tycktes hänga i luften var i realiteten aldrig riktigt nära.

En oerhört viktig seger för ett kraftigt decimerat Manchester United. En seger på bortaplan, dessutom.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

André Onana: 7

Två viktiga räddningar i första halvlek. Det ser inte alltid naturligt ut när han räddar men så länge en räddning är en räddning spelar estetiken mindre roll. Passningskvaliteten kan förbättras men hans trygghet med bollen gav oss en hel del extra vila.

Diogo Dalot: 6

Varnad. Tidig varning då han blir för het i det defensiva arbetet. Utöver det stabil matchen igenom, även om han inte bidrog mycket offensivt.

Victor Lindelöf: 5

Svag insats av spelaren som borde ha varit ledaren i backlinjen. Kändes allmänt stressad och som en säkerhetsrisk.

Jonny Evans: 8

Utbytt 88. 1 assist. Rånad på ett mål. Bjöd på en fantastisk assist. I något skede gick det snabbt och då fick han problem direkt men utöver det skötte han sig exemplariskt. Trygg med bollen, säker i försvarsarbetet.

Jonny Evans gör mål men VAR agerar glädjedödare.

Sergio Reguilón: 6

Utbytt 79. Varnad. Försvarar bra när han försvarar på framfot. Försvarar dåligt när han måste försvara mer som en försvarsspelare. En korkad varning. Sammantaget en godkänd insats och hittills överträffar han mina låga förväntningar med råge. Klev av skadad men förhoppningsvis är det ingen skada som leder till frånvaro. För United har inga ytterbackar att stoppa in.

Casemiro: 6

Ett klart lyft jämfört med hans tidigare insatser den här säsongen. Låt oss hoppas att det är början på en stigande formkurva.

Scott McTominay: 4

Allmänt svag, framför allt i första halvlek. Att han blev kvar på planen i 90 minuter är faktiskt obegripligt. Svag med boll, svag utan boll. Framför allt framstår han som svag när United har bollen och spelarna letar en passning. Då är McTominay aldrig tillgänglig.

Bruno Fernandes: 7

1 mål. Löper enormt och är nästan alltid involverad när United skapar något. Avslutet för målet är av allra högsta klass.

Bruno Fernandes hittar sin inre Robin van Persie.

Hannibal: 7

Ett glädjebetyg, förstås. Men vi ska vara snälla mot debutanter (på pappret var det ingen debut men i reell mening var detta hans debut). Han kom ut och spelade med energi, hjärta och vilja. Stundtals visade han prov på den bollkänsla han besitter, stundtals brast kvaliteten. Hade detta varit hans tionde match i Unitedtröjan hade betyget blivit ett snäpp lägre.

Marcus Rashford: 4,5

Inledningsvis pigg offensivt men hans defensiva arbete lämnade mycket att önska vid ett antal tillfällen. Blev svagare efter hand.

Rasmus Hojlund: 5,5

Att han står offside på Evans mål kan han inte beskyllas för. Stundtals visar han vad han kommer att ge oss på sikt. Bara hans blotta närvaro runt straffområdet ger motståndarna bryderier. Men kvaliteten behöver bli bättre och det kommer den förstås bli.

Raphaël Varane: n/a

Inbytt 79. Kom in och han inte uträtta mycket men visst spred han ett lugn?

Sofyan Amrabat: n/a

Inbytt 88. Rörde inte bollen. Gav bort en frispark. Men han kan nu titulera sig Manchester United-spelare.

Erik ten Hag: 5,5

Det är svårt att betygsätta managern den här dagen. Vi vet ju inte vad han hade att jobba med. Beslutet att peta Christian Eriksen var absolut nödvändigt. Beslutet att spela Scott McTominay som defensiv mittfältare kan emellertid ifrågasättas. Visst, alternativen är få. Vi får förutsätta att Sofyan Amrabat inte är redo för 90 minuter. Förmodligen inte ens 20 minuter. Men att McTominay blev kvar på planen i 90 minuter begriper jag inte.

Res med oss till Manchester!