Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Crystal Palace
Titelförsvaret börjar på Old Trafford

Nu ska cupen försvaras. Det blir ingen lätt första drabbning för United, som olyckligt nog lottade en Premier League-kollega i Crystal Palace. Att United får lyxen att spela på hemmaplan talar såklart för lag röd, och med en exakt likadan drabbning bara fyra dagar senare har vi chansen att visa att vi är ett starkt hemmalag hela två gånger om.

Manchester United

Med en vinst i ryggen får man ändå säga att det känns relativt bra på förhand. Ingen lätt match givetvis, som ingen annan match mot en Premier League-motståndare är, men med Varane förhoppningsvis tillbaka i startelvan känns det ofattbart bra att inte behöva stoppa in en 35-årig nordirländare färsk från en 90-minutare. Tack och lov för det.

Med en stor del av truppen fortsatt skadad så tror jag att startelvan förblir relativt oförändrad imorgon. Rashford, som var med om en bilolycka efter matchen mot Burnley, kan måhända vara aktuell för en paus. I så fall kan det bli att Garnacho mannar vänsterkanten imorgon, men vi har sett att argentinaren har haft det tufft när han har spelat från start. Om Rashford inte startar är det dock helt förståligt. Att Lindelöf spelar är hugget i sten, och förhoppningsvis får Varane göra honom sällskap. Dalot och Reguilon är sjukt nog typ det enda vi har att tillgå på ytterbackspositionerna, så inget att hymla om där, om inte Reguilons sjukdom fortfarande spökar.

Jag hoppas att Amrabat nämns i startelvan för första gången imorgon, delvis för att avlasta Casemiro som desperat verkar behöva vila och delvis för att jag bara är väldigt taggad att se vad marockanen har att bjuda på. Jag tror också hans närvaro på mittfältet är gynnsamt mot ett lag som spelar fotboll á la Roy Hodgson. Jag chansar på att McTominay spelar bredvid honom, trots en svag insats senast. Till stor del är det på grund av brist på alternativ, men om man försöker leta positiva tecken så bringar skottens defensiva spelstil balans till mittfältet när han får spela bredvid Amrabat, som är en helt annan typ av spelare.

Får vi se Amrabat från start imorgon?

Jag har nämnt Pellistri i min möjliga startelva, men att Ten Hag fortsätter med receptet han använde mot Burnley med Fernandes i en ytterroll och Hannibal i mitten är inte helt omöjligt. Med tanke på vad vår tränare hade att säga efter matchen var han mycket nöjd med den konstellationen.

Om Onana eller Bayindir får stå imorgon är också en fråga man kan klura på. Jag tror i slutändan att Ten Hag väljer Onana över Bayindir, främst för att jag tror att i en utslagningsmatch mot sådant tufft motstånd är turken en för stor chansning. Jag tror vi får vänta ett tag till på hans debut.

Möjlig startelva:

Crystal Palace

Palace har alltid verkat vara en mardrömsmotståndare för United de senaste åren. Kanske är det något jag har hittat på i mitt huvud, men visst känns det som att varje gång örnarna är på besök skrapas vinster ihop, om det överhuvudtaget blir en vinst. Och ja, efter lite forskning kan jag notera att över de senaste åtta matcherna har det resulterat i förlust tre utav dessa åtta. Två utav dem på hemmaplan.

Men ha i åtanke att det här är ett Wilfried Zaha-fritt Crystal Palace. Zaha, som kan stoltsera med fyra Unitedmatcher bland sina landvinningar, var ofta katalysatorn för Crystal Palace när han fortfarande tillhörde klubben. Det kändes som att när Zaha inte var på plan var oddsen oftast i favör för Palaces motståndare för dagen. Trots att deras symbolspelare har flyttat till Turkiet ligger fortfarande mycket av Palaces styrkor längs kanterna. Eberechi Eze är en väldigt begåvad ytter och spelplanen är förmodligen att ge bollen till Eze och nöta ner Dalot. Lägg där till att stekhete Édouard är måltavlan i straffområdet och Ezes förmåga på fasta situationer så kommer Palaces vänsterkant vara svårhanterlig. Understödet med arbetshästen Tyrick Mitchell är inte heller fy skam. Ayew får manna högerkanten i Michael Olises frånvaro, då fransmannen är skadad. Som ni kanske minns var det Olise som skickade in en boll på tilläggstid senaste gången United åkte till Selhurst.

Oavsett vilken målvakt som står imorgon blir det en återkomst till Old Trafford för antingen Dean Henderson eller Sam Johnstone (är det bara jag som minns att Johnstone faktiskt en kort period 2011 var aktuell i en diskussion om vem som skulle vara förstaval tillsammans med De Gea?). Hodgson har visat förtroende för Johnstone i ligaspelet, men med en sådan stark andramålvakt som Henderson att välja bland är det kanske inte helt otippat att han tar plats mellan stolparna imorgon och avlastar gamle Sam.

Det gäller att vara på tårna i uppbyggnadsspelet för mittfältsduetten av Cheick Doucouré och Will Hughes (eller möjligtvis Jefferson Lerma) är ett hårdhudat mittfält som är viktiga vapen i Palaces aggressiva press. Man behöver bara gå tillbaka till januari i år för att hitta senaste gången United hade svårt att klara av dessa två.

Möjlig startelva:

Historik

United har ett mycket starkt facit mot Crystal Palace, över 63 matcher har vi enbart förlorat 10 stycken, och vunnit 40 utav drabbningarna. På hemmaplan är vi desto starkare, med 23 segrar av 31 möjliga.

Visste ni att…

 • Vi har en Palace-produkt i laget vid namn Aaron Wan-Bissaka? Tyvärr får han inte göra en återkomst imorgon.
 • Cantonas (ö)kända karatespark var mot en Crystal Palace-supporter?
 • Palace har spelat två cupfinaler i sin historia? 1990 och 2016. Motståndet i båda? Manchester United.

Matchinformation

Manchester United
Crystal Palace
Turnering: EFL Cup, omgång 3
Tid: Tisdagen den 26 september 2023, 21.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Michael Salisbury
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Mainoo (fotled, inget datum)
 • Wan-Bissaka (hamstring, mitten november)
 • Sancho (internavstängning)
 • Antony (tjänstledig)
 • Malacia (skadad, inget datum)
 • Shaw (muskel, inget datum)
 • Amad (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • Reguilón (skadad)
 • Martínez (skadad, liten chans)
 • Maguire (skadad, stor chans)
 • Mount (skadad)
FORM
F19/8TottenhamBPL0-2
V26/8NottinghamHPL3-2
F3/9ArsenalBPL1-3
F16/9BrightonHPL1-3
F20/9FC BayernBCL3-4
V23/9BurnleyBPL1-0

Crystal Palace

Skador och avstängningar:

 • Olise (hamstring, oktober)
 • França (rygg, oktober)
 • Lerma (hamstring, oktober)
 • Tomkins (vad, oktober)
Tveksamma:

 • Ahamada (fot)
FORM
F21/8ArsenalHPL0-1
O26/8BrentfordBPL1-1
V29/8PlymouthBLC4-2
V3/9WolvesHPL3-2
F16/9Aston VillaBPL1-3
O23/9FulhamHPL0-0

United mot C Palace

Totalt:6340-13-10112-56
Hemma:3123-3-559-20
Ligacupen:65-0-111-5
SENASTE MÖTENA
V2021-12-05HPL1-0
F2022-05-22BPL0-1
O2023-01-18BPL1-1
V2023-02-04HPL2-1
SENASTE HEMMAMATCHER
F2019-08-24HPL1-2
F2020-09-19HPL1-3
V2021-12-05HPL1-0
V2023-02-04HPL2-1
Res med oss till Manchester!