Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Kvalitén finns för att vinna – men detaljerna måste sitta

Raphael Varane och Erik Ten Hag höll gemensamt en presskonferens idag inför matchen mot Galatasaray imorgon. Sedvanliga frågor om matchform, skadeläget och truppen ställdes, men även frågor om Antony som nyligen kom tillbaka efter en intern avstängning. Vi nås också av glädjande nyheter då Kobbie Mainoo åter tränar med laget.

Ten Hags del

Om matchen mot Palace

Ten Hag och laget är såklart besvikna över resultatet. Nu kvarstår analysering av matchen och att gå vidare, men också hitta lösningar till problemen som uppstod sist.

Om Antony och skadeläget

Antony kommer vara tillgänglig för uttagning till morgondagens match. Han tränade för första gången sedan avstängningen igår. En sista träning väntar sen kommer ett beslut fattas. En journalist ställde en svår fråga om vad för budskap beslutet att ta tillbaka Antony in i truppen sänder till kvinnor som blivit utsatta för misshandel. Ett kort svar från Ten Hag lydde att Antony samarbetar helt och hållet med myndigheterna och att han inte är dömd för något.

Ten Hag bekräftade också att Lisandro Martínez kommer genomföra en andra operation på sitt mellanfotsben, så en längre frånvaro från laget är att räkna med.

Om utvecklingen i laget

En journalist undrade om det är frustrerande för Ten Hag att laget inte verkar “gå framåt”, en syn vår tränare inte delar. Laget går visst framåt, men justeringar måste göras när man till exempel inte har en ytterback tillgänglig på vänsterkanten. Det finns brister i spelet men även positiva tecken, men i slutändan handlar det om resultat och laget fick inte resultat.

Om domarbeslut och VAR

Ten Hag gillar inte att kommentera domarbeslut alltför ofta. Han har kritiserat ett beslut i synnerhet den här säsongen, och generellt måste standarden såklart vara hög. Men Ten Hag respekterar domarkåren som gör vad de kan, och de är väldigt professionella.

Om skillnaden på äldre och yngre spelare

Det är lättare att hantera äldre spelare med dålig matchform än yngre för det är inte första gången det händer. “En spelare har en hel karriär, det är inte bara höjdpunkter”, som Ten Hag säger. För de äldre handlar det om att visa karaktär och arbeta på bristerna i deras spel.

Om resultat eller prestation är viktigare

En journalist frågade om resultatet eller prestationen är viktigast imorgon. Ten Hag svarar att det är viktigt att laget får med sig både resultatet och prestationen imorgon. Fotboll handlar alltid om resultat, men om inte laget levererar på plan så är det inte ofta man vinner. Så båda är givetvis viktiga.

Om Bayindir

En turkisk journalist var nyfiken på när vi får se det första av Altay Bayindir i en Unitedtröja och om han kommer få chansen mot Galatasaray. “Vi får se”, säger Ten Hag. Onana valdes mot Crystal Palace för att båda målvakter är nya i laget och båda behöver anpassa sig till den engelska fotbollen, så det är viktigt att Onana får mycket speltid. I träning så har Bayindir imponerat, och han utvecklas hela tiden.

Om Zaha och Icardi

Zaha och Icardi lyftes fram av en journalist som två viktiga spelare i Galatasaray. Men även landsmannen Dries Mertens räknas med av Ten Hag. Även Ten Hags gamla adept Ziyech (som i och för sig inte är tillgänglig) och Angelino lyftes fram som farliga spelare. Galatasaray har många duktiga spelare och laget måste vara på topp imorgon för att kunna vinna.

Om Rashfords form

Rashford gör som bekant inte mål lika ofta som förra säsongen. Men möjligheterna har funnits den här säsongen, som mot Brighton där Rashford hamnade i bra lägen flera gånger om. Om Rashford jobbar hårt varje dag och går in i varje match med rätt fokus och om laget ger Rashford möjligheter och bidrar med rörelse kommer målen komma. När Rashford kommer till rätt lägen så gör han mål.

Varanes del

Om lagets nivå

En journalist frågade Varane, som “vet mer än någon annan vad som krävs för att vinna den här turneringen”, hur långt United är från nivån som krävs för att gå hela vägen i Champions League. Enligt Varane handlar Champions League mycket om detaljer. Man måste vara effektiv och skapa mycket för att vinna den här turneringen, och det är något laget måste förbättra. Imorgon är en bra möjlighet att visa förbättring.

Om kvalitén i truppen

Enligt Varane är truppen tillräckligt bra för att kunna vinna Champions League. Det är såklart en svår turnering, och varje detalj måste sitta på plats. United har en bra trupp med god mentalitet, vissa förbättringar måste göras och starten på säsongen var inte som förväntat men Varane tror fortfarande att truppen har kvalitéen för att kunna konkurrera med de bästa lagen i världen.

Om de yngre spelarna

Varane tycker de yngre spelarna i truppen har skött sig bra och ger energi till laget. Det är viktigt att de äldre spelarna, som till exempel Varane själv, lär de yngre via exempel och att lära de yngre hur man är professionell, hur man hanterar press och är beslutsam under matcherna. Förhoppningsvis bidrar de yngre förmågorna med sin talang och passion som förbättrar truppen.

Hela presskonferensen

För dig som är intresserad finns hela presskonferensen att se på YouTube.

Mainoo tillbaka i träning

Kobbie Mainoo syntes till på Carrington inför matchen mot Galatasaray, första gången han har synts till på träningsplanen sedan skadan mot Real Madrid under försäsongen. Såklart mycket glädjande nyheter, och förhoppningsvis kan Mainoo bygga på en väldigt imponerande försäsong när han gör en återkomst i truppen.

Galatasaray bekräftar matchtruppen

Galatasaray har tagit ut sin trupp som kommer resa till Manchester imorgon. Ett noterbart bortfall är Hakim Ziyech, som skadade sig förra veckan och den marockanska nyckelspelaren är alltså inte tillgänglig imorgon. I övrigt noterar vi såklart föra detta Unitedspelaren Wilfried Zaha i truppen. Vi gör också en rolig fotnot att turkiska lag har en skum hängivenhet till höga tröjnummer, då tre spelare har tröjnummer över 90.

 

Res med oss till Manchester!