Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchdag: Manchester United - Arsenal
A long time ago, We used to be friends

Så kommer hon tillbaka till Leigh Sports Village, Alessia Russo. Hon växte upp som Unitedsupporter och hade chansen att bygga något speciellt i sin klubb. Men det, det var inte tillräckligt.

Hon hade vår kärlek men valde att stampa på den.

Så det är inte konstigt att vi skrattade när hon missade den avgörande straffen i Champions League-kvalet. Det är självklart att hon möts med burop när hon ikväll kliver in på sin gamla hemmaarena.

För Manchester United ser Russos beslut ut att ha gynnat laget. Istället för Russo har vi Geyse, Melvine Malard och Hinata Miyazawa. Vi kallar det uppgradering.

Men den här dagen handlar inte om våra nyförvärv eller om spelaren som lämnade United.

Den här dagen handlar om Manchester United mot Arsenal. Det är en toppmatch i Women’s Super League och som alla matcher i ligan är den oerhört viktig.

Efter Arsenals oväntade premiärförlust mot Liverpool kan kvällens drabbning kännas som en free hit för United. Allra helst om vi beaktar hur läget var när Aston Villa tog ledningen i premiären.

Men även om pressen ligger på Arsenal så är det ingalunda någon oviktig match för United. Förra säsongen tappade vi poäng i fyra matcher. Det var tillräckligt för att vi skulle gå miste om titeln. Så små är marginalerna i den här ligan. Du har inte råd att ge bort poäng i onödan. Varje match är en must win.

Vi ska inte låta oss luras av Arsenals premiärförlust. De är ett mycket bra lag och var mångas favorit att vinna ligan den här säsongen. Däremot trodde nästan ingen på United som mästare. Ja, vissa tippade faktiskt att United ska sluta sexa.

Det är förstås ett idiotiskt tips. Men vi har vant oss. Uniteds damlag har alltid underskattats. Uniteds professionella damlag har existerat i drygt fem år och har hittills, utan undantag, överträffat de utomstående förväntningarna varenda säsong.

Vi har all anledning att vara optimistiska inför kvällens match. United har presterat bra mot Arsenal och det råder harmoni i laget, medan Arsenal är pressat efter Champions League-fiasko och premiärförlust.

Marc Skinner kommer säkerligen välja samma startelva som i premiären. Det brukar vara så han jobbar.

Earps
Blundell, Le Tissier, Turner, George
Ladd, Zelem
García, Toone, Galton
Geyse

Melvine Malard saknades i premiären mot Aston Villa men när Skinner pratade med MUTV inför kvällens match indikerade han att hon nu kan vara redo för en plats i truppen. Det blir förstås mycket spännande att se vad hon kan bidra med när hon får chansen.

Annars kan vi konstatera att devisen same old Arsenal, always cheating, givetvis gäller även på damsidan. I premiären mot Liverpool rapporterade de nytt publikrekord för Women’s Super League. Det var bara det att antalet besökare på Arsenal Stadium inte var i närheten av vad som rapporterades. Arsenal rapporterar nämligen antalet sålda biljetter istället för den enda relevanta siffran, nämligen antalet åskådare på plats. (Ifall ni undrar så rapporterar United antal åskådare på plats.)

Ikväll hoppas vi på seger. Jag ser gärna att vi vinner stort och att Geyse är bäst på planen. Alternativt att vi vinner på ett självmål av Alessia Russo. Vilket som!