Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Biljettdramat förklaras / U18 vinner igen – efter vändning

Dagens svep blir ett kort sådant, där dramat kring biljettförsäljningen inför matchen mot Galatasaray försöker redas ut. Sneglar vi på ungdomslagen så flyger åtminstone U18-laget för tillfället, då de vann åter igen efter en dramatisk vändning mot Derby County.

United förklarar biljettdramat

Uniteds vice-VD Collette Roche har förklarat dramat kring Galatasaraysupportrarna som lyckades få tag på biljetter på Old Traffords hemmasektion. Enligt Roche har klubben tagit emot klagomål att vissa kände sig “osäkra” på grund av de resande supportrarna. Matchen hade bedömts vara en lågrisk-match på förhand eftersom endast 2200 av de 4000 officiella bortabiljetterna hade blivit sålda.

Flera teorier har cirkulerat för att försöka förklara hur det gick till, bland annat att medlemmar och säsongskorthållare har sålt vidare sina biljetter till Galatasarayfans i Storbritannien eller att bottar ligger bakom biljettköpen (trots att Uniteds biljettsystem visade att biljetterna köptes av klubbmedlemmar). Istället verkar förklaringen vara att engelska Galatasarayfans har köpt “gästfrihetsbiljetter” som vanligtvis inte är segregerade.

“Som med alla matcher så är försäljningen av gästfrihetsbiljetter inte begränsade till officiella Manchester United-medlemmar. Medan det här inte har orsakat problem de senaste årtiondena, så är volymen av biljetter som har blivit tillgängliga för icke-turkiska medborgare som råkade vara Galatasaraysupportrar helt oacceptabel”, säger Roche.

För att kontra problemet har United beslutat att begränsa försäljningen av allmänna biljetter samt gästfrihetsbiljetter för framtida cupmatcher till enbart supportrar som redan finns i klubbens databas. United arbetar nu med att förstärka säkerheten kring försäljningen av digitala biljetter.

Ungdomarna vände och vann

U18-laget mötte Derby Countys U18-lag i ligan igår. United, som inte har förlorat en enda match i ligan hittills, fick ändå genomlida en svettig tillställning. Det besökande laget från Derbyshire fick ta ledningen i 28:e minuten, och ett 0-1 resultat höll sig ändå fram till 71:a minuten, då Ethan Wheatley kvitterade på straff.

Men United nöjde sig inte med en pinne. Finley McAllister gav hemmalaget ledningen i 79:e minuten och Malachi Sharpe satte senare spiken i kistan i matchens slutgiltiga minuter efter en väldigt fin passning från Shea Lacey som skar igenom halva plan. En fritt löpande Sharpe kunde lugnt och sansat sätta dit 3-1.

United toppar ligan med 6 vinster av 6 möjliga och +15 i målskillnad.