Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Skinners presskonferens / Rooney aktuell för nytt tränarjobb

Även dagens svep är av det kortare slaget. Fokuset ligger på damlaget, där Marc Skinner idag har hållit en presskonferens inför damernas Champions League-äventyr som börjar imorgon. I övrigt är en gammal ikon aktuell för ett nytt ämbete.

Marc Skinners presskonferens

Marc Skinner höll idag en presskonferens inför den första Champions League-matchen någonsin för Uniteds damer. Motståndet står PSG för, och kvalrundan börjar på Leigh Sports Village imorgon innan returmötet på Parc des Princes nästa onsdag.

Om lagets nivå

Det finns mycket kvalitet i laget. Det finns en stark tro att vi kan slå vilken motståndare som helst.

Om PSGs spelstil

PSG gillar att utmana 1-mot-1. De är väldigt aggressiva, försöker tvinga det andra laget att göra misstag och är väldigt rörliga, speciellt i fram.

Om utmaningen

Det kommer vara en tuff match, men vi har spelat tuffa matcher innan. Vi vill gå vidare till Champions League. Vi kommer behöva fansens energi i båda matcherna. Det kommer kräva mycket från oss men jag tror på mitt lag. Det finns utrymme för förbättring, men jag är nöjd med läget i laget just nu.

Om säsongsinledningen

Starten på säsongen har varit krävande. Först mot Aston Villa och Arsenal, och nu PSG. Sedan står ligaledarna Leicester och PSG i returen på tur. Det kommer bli tufft.

Om de nya spelarna

Laget behöver mer tid tillsammans, men vi är nöjda med de nya spelarna. Till exempel Melvine [Malard] som hoppade in mot Arsenal och gjorde stort avtryck. Jag tror vi kommer kunna navigera igenom de nästkommande matcherna. Det kommer vara lite rotationer framöver men det är viktigt att bygga konsekventa resultat i de nästa matcherna för att ha en grund att bygga på.

Om Rabjohn

Evie Rabjohn saknas från truppen, och planen är att utveckla henne i laget i ett halvår och potentiellt sedan skicka ut henne på lån för att få gott med speltid. Hon saknas för att ge plats åt Aoife Mannion, som skulle göra mer nytta om United tog sig vidare till gruppspelet. Vi kan ha två matcher i Champions League eller många, det handlar om att vara förberedd.

Hela presskonferensen

Hela presskonferens finns att se på MUTV.

Rooney aktuell för engelskt tränarjobb

Wayne Rooney är det mest troliga namnet att ta över tränarpositionen i Birmingham City, enligt The Athletic. Birmingham vinkade nämligen idag farväl till tränare John Eustace. Rooney själv har inte valt att kommentera vart nästa destination kan ligga. Den femfaldiga ligamästaren lämnade tränarbänken i DC United i helgen efter att ha misslyckat att ta laget till slutspel för den andra säsongen i rad.

Rooney avslutade karriären i Derby County, där han även agerade spelande tränare i en säsong innan han lade skorna på hyllan. Förra året bar det av till ännu en tidigare klubb i DC United, men det fick alltså bara bli två säsonger i den amerikanska huvudstaden.