Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Rooney tillbaka på öarna / Komfortabel seger i träningsmatch / Fletcher uttagen

Bland onsdagens nyheter uppmärksammar vi bland annat att Wayne Rooney har återvänt till de brittiska öarna för ett nytt tränaruppdrag. Dessutom har United spelat träningsmatch mot League One-laget Barnsley under tisdagen. 

En av sönerna Fletcher har utöver det blivit landslagsuttagen inför stundande kval till U17-EM.

Rooney tar över Birmingham City

På onsdagen bekräftade Birmingham City att Wayne Rooney tar över som tränare för klubben.

Unitedlegendaren kommer senast från ett tränaruppdrag i USA och MLS-klubben D.C. United, men misslyckades med att ta laget till slutspel.

Nu vänder alltså Rooney hem till de brittiska öarna och tar över tabellsexan i Championship. 37-åringen ersätter John Eustace med förhoppningen om att klubben ska hitta en ny identitet, skriver Birmingham i ett utlåtande.

Uppdraget blir emellertid inte Rooneys första hemma i England. 2020/21 tog han över Derby County, som under säsongen åkte på ett massivt poängavdrag efter ekonomiska bekymmer. Rooney var nära att lyckas med den smått omöjliga bedriften att ta sig upp på säker mark med Derby, men klubben åkte ner i League One.

I och med Rooneys intåg i Championship gör han dessutom två andra Unitedbekantingar sällskap i ligan – Michael Carrick i Middlesbrough och Kieran McKenna i Ipswich Town.

United segrade i träningsmatch

Under tisdagen spelade United en stängd träningsmatch mot League One-laget Barnsley hemma på Carrington och vann komfortabelt med 3-0.

Ett par A-lagsspelare som inte figurerat mycket på sistone fick välbehövda minuter, däribland Antony och Donny van de Beek. Den sistnämnde rapporteras ha varit en av målskyttarna.

En som uppges ha varit aktuell för spel var den unge mittfältstalangen Kobbie Mainoo, som under sommaren och hösten varit fotledsskadad. Det blev dock ingen speltid för 18-åringen igår, då det verkar ha rört sig om något bakslag av skadan.

Fletcher landslagsuttagen

Tyler Fletcher, son till den gamle Unitedikonen Darren, har blivit uttagen till det skotska U17-landslaget och deras EM-kvalsamling. Matcher mot Belarus, Kazakstan, och Turkiet väntar.

Noterbart är att 16-åringen i dagsläget ser ut att kunna välja mellan att representera Skottland eller England framöver. Tyler har även en tvillingbror – Jack – som verkar luta mer åt England.

Landslagsuttagningen finns att ta del av här.

Res med oss till Manchester!