Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Presentation av Manchester Uniteds ungdomsspelare 2023/24: Anfallare
Han är en naturbegåvning med bollen

Traditionsenligt kommer vi under hösten presentera Manchester Uniteds ungdomsspelare. I år har vi valt att dela upp presentationerna i fyra delar, en för varje lagdel. Vi har nu kommit till den avslutande delen där vi tittar på våra anfallare.

Utförligare information om säsongens nya spelare kommer efter hand under säsongen, håll utkik i Ungdomskollen. Spelarna positioneras enligt det United anger på klubbens officiella hemsida, vilket innebär att offensiva mittfältare och ytterforwards tämligen godtyckligt listas som mittfältare eller anfallare.

Texterna är skrivna av Jonathan Gren och Mikael Österdahl.

Ethan Ennis (U20)

Har inte spelat sedan säsongen 21/22 efter att ha dragit på sig en korsbandsskada och det är fortfarande oklart när Ennis kommer att vara tillbaka i spel. [Jonathan]

Joe Hugill (U21)

Hugill har gått lite under radarn denna säsong med tanke på att han gjort fem mål och en assist på åtta matcher. Tycker kanske att han gjort sitt i ungdomsfotbollen och jag skulle bli förvånad om det inte blir en utlåning för Hugill i januari. [Jonathan]

Charlie McNeill (U21)

Befinner sig för tillfället på lån hos Stevenage där han gjort ett mål på tre matcher. Det finns mycket kvalitet i McNeill och förhoppningsvis gör han en bra säsong i Stevenage.  [Jonathan]

Mateo Mejía (U21)

Efter ett flertal skadepräglade säsonger så har Mejia hittills spelat samtliga av reservernas matcher, och då har han även fått chansen att visa upp de kvaliteter han faktiskt har. På åtta matcher har colombianen gjort tre mål och stått för tre assists. [Jonathan]

Adam Berry (U18)

Listad som anfallare men spelar vanligen som offensiv mittfältare eller åtta. Tekniskt skicklig med bra tillslag på bollen. Borde kunna bidra med fler poäng än han gör. Har inte varit involverad alls den här säsongen och får förmodas vara skadad. [Micke]

Gabriele Biancheri (U17)

Anfallare som värvades från Cardiff City. Gjorde i våras mål i sin första match som Unitedspelare. I början av september fick han för första gången starta i juniorlaget och då slog han till med ett hattrick. Har inte varit involverad i någon match efter det. [Micke]

Sekou Kaba (U17)

Gjorde två inhopp för juniorerna förra säsongen, och det är det vi fått se från Kaba. Denna säsong har det hittills inte blivit några framträdanden. [Jonathan]

Shea Lacey (U17)

(Toppbilden.) Spås en otrolig framtid då han enligt många är en av de största talangerna som kommit genom akademin på många år, och jag kan bara hålla med. Lacey är en naturbegåvning med bollen och kan göra saker som många andra bara kan drömma om. En spelare som alla borde hålla ett extra öga på denna säsong. [Jonathan]

Ashton Missin (U18)

Missin missade nästan hela förra säsongen. Nu tillbaka i spel har han tagit en ordinarie plats i juniorlaget. Rivig ytterforward som gärna driver med bollen. [Micke]

Victor Musa (U17)

Gjorde 23 matcher i juniorlaget redan som schoolboy. Kvick anfallare med bra vänsterfot. Spelar helst som spjutspets men fungerar även på kanten. Intressant namn inför framtiden. [Micke]

Malachi Sharpe (U18)

Kvick yttermittfältare som är tillbaka i spel efter att ha missat hela förra säsongen på grund av skada. [Jonathan]

Ethan Wheatley (U18)

Central anfallare som får mycket speltid. Snabb och tekniskt skicklig. Har emellertid mycket att jobba på när det kommer till det allra viktigaste, nämligen förmågan att göra mål. [Micke]

Amir Ibragimov (U16)

Naturbegåvning med fantastisk teknik. Anses vara en av de allra största talangerna i akademin. Gjorde fem matcher i juniorlaget redan som U15-spelare. Har emellertid inte varit involverad alls sedan i februari, så det kan tänkas att han är skadad. [Micke]

Åldersinformation

Ålderslistningen visar primärt vilka turneringar som de respektive spelarna är tillgängliga för:

  • U21ET: Får användas utan restriktioner i EFL Trophy men får inte registreras på B-listan i Premier League-truppen och räknas som överårig i Premier League 2 (U21-serien).
  • U21: Får registreras på B-listan i Premier League-truppen och får användas obegränsat i Premier League 2. Inte tillgänglig för juniorlagsspel. Säsongen 2023/24 gäller att U21-spelare ska vara födda tidigast den 1 januari 2002.
  • U20: Dessa spelare får användas som överåriga i Uefa Youth League (max fem U20-spelare i truppen, varav max tre får användas i en enskild match). Säsongen 2023/24 gäller att U20-spelare ska vara födda tidigast den 1 januari 2004. Men…? Det är ju två års skillnad mot U21-spelarna? Ja. (Förklaring under listan.)
  • U19: Får spela i Uefa Youth League. Inte tillgänglig för juniorlagsspel i England (undantaget i ligan där U19-målvakt tillåts). Säsongen 2023/24 gäller att U19-spelare ska vara födda tidigast den 1 januari 2005 (för U19-målvakt i ligan är det den 1 september 2003 som gäller, men det tar vi ingen hänsyn till).
  • U18: Andraårsjunior. Tillgänglig för juniorlaget den här säsongen men inte nästa. Säsongen 2023/24 gäller att U18-spelare spelare ska vara födda tidigast den 1 september 2005.
  • U17: Förstaårsjunior. Tillgänglig för juniorlaget även nästa säsong.
  • U16: Schoolboy. Spelar i juniorlaget som underårig. Att U16-spelare får chansen i juniorlaget redan under hösten är ovanligt men inte unikt.

Att notera är att barn i England som regel börjar skolan det år de i september är fyra år gamla. Således gäller även september som åldersangivelse för ungdomsfotbollen. I Uefas turneringar gäller dock kalenderår. För att röra till det ytterligare använder Premier League kalenderår för att definiera U21-spelare medan EFL Trophy slår till med den 1 juli.

Att det skiljer två år mellan U21 och U20 beror på att vi använder Uefas definition av U20- och U19-spelare men Premier Leagues definition för övriga åldersgrupper (EFL:s definition för U21ET). Detta för anpassning till spelartillgänglighet i olika turneringar.

Mer information på vår sida för ungdomstruppen.