Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Manchester United - Leicester City 1-1
United lyckades inte tämja rävarna

United tappade poäng mot ett Leicester som har inlett säsongen väldigt väl. En spännande match bjöds det på, där ett aggressivt Leicester visade sig vara en tuff nöt att knäcka. Men med Uniteds övertag offensivt känns det som att det var två poäng som slank undan.

Ligatvåan Leicester City fick den första riktiga utmaningen den här säsongen när de åkte till Leigh Sports Village för att möta Manchester United. Leicester, som förlorade på samma plats med 5-1 förra året, visade sig en tuffare motståndare denna gång. I första bjöd de besökande rävarna på motståndet inledningsvis, men efter ett tag visade det sig att United hade väldigt god kontroll över matchen och helt enkelt är ett bättre fotbollslag. Men de första minuterna bjöd genast på ett nederlag för hemmalaget, där Gabby George fick bäras ut på bår. Förhoppningsvis är allt okej med backen. Jayde Riviere, som gissningsvis hade tänkt få vila inför returmötet mot PSG på onsdag, fick ta hennes plats.

Leicester är ett hårt pressande och aggressivt lag, men United tog till skillnad från Leicester god vara på bollvinsterna på mittfältet och Melvine Malard, som inlett säsongen strålande, verkar redan vara väl samspelt med hennes nya lagkamrater. Det ser ut att vara en spelare som passar United som handen i handsken.

Miyazawa, som fick göra sin första start tillsammans med Malard, fick också visa framfötterna och hade Uniteds bästa chans i tilläggstid när hon träffade ribban. Även Nikita Parris hade bra samspel med sina lagkamrater och hamnade i många farliga lägen, och Leicesters svar på det var att puckla på henne. Leicesters försvar luckrades upp gång på gång, och känslan inför halvtid var att frågan om Uniteds mål skulle komma var en fråga om när och inte om. United hade rejäl otur att Janina Leitzig valde att vakna på rätt sida.

Leicester valde att göra hela tre byten inför andra halvlek för att försöka vända på matchen. Leicester fortsatte att hålla emot, och gick till hårt angrepp mot Uniteds rappa anfall, som speglade sig i att Leicester drog på sig tre kort på 5 minuter. Fallet med lag som behöver hålla emot större delen av matchen är dock oftast att de till slut släpper in ett mål. Och United hade många chanser att göra just det, men det lilla extra saknades för att spräcka nollan. Leicester visade dock i andra halvlekens inledande kvart att de är ett tufft lag att bryta ner.

Toone, Williams och Galton ersatte García, Malard och Ladd för att försöka tämja rävarna. Men de tre inbytta behövde bara vänta några minuter tills Blundell drar på sig en frispark på kanten av straffområdet. En svepande boll landar hos en omarkerad Aileen Whelan som med ett bra avslut får in bollen bakom en chanslös Earps. Leicesters första skott på mål gick också in i mål. Ibland är det allt som behövs.

Men om det räcker med en bra chans för det ena laget borde flera bra chanser resulterade i något för det andra laget? Jo, visst är det så. Det tog faktiskt bara sex minuter tills Maya Le Tissier når högst och väldigt skickligt nickade in 1-1 på hörna.

Le Tissier kvitterade strax efter att bortalaget spräckte nollan.

Riviere gick ner på backen två gånger om, men kämpade på och gjorde en matchräddande brytning på Deanne Rose på ett nästan kultspelarmanér. Men även om Rivieres fotbollshjärta verkar vara enormt hade det varit rent av oansvarigt av Skinner att inte plocka av Riviere innan det blev värre. Gemma Evans fick därefter kliva på och gjorde därpå sin Uniteddebut.

Earps fick göra en briljant räddning när den alltid farliga Lina Petermann levererade ett bra skott mot Unitedmålet. United öste sedan på, med Parris i synnerhet som katalysatorn. Anfallaren visade verkligen vilket potent anfallsvapen hon är när hon flera gånger under matchens gång bryter sig loss från press och kommer rättvänd mot bortamålet. Leicester är inte ett lag som lägger sig platt däremot. United tryckte på under de slutgiltiga 10 minuterna men Leicester visade otrolig uthållighet. Flera avbrott för skador visade sig i att det blev hela 10 minuter till att spela efter nittio. Skulle det bli ytterligare ett sent avgörande?

Tyvärr får vi inte bli så bortskämda. Galton, Williams och Parris hade alla mycket goda chanser att göra ännu ett avgörande mål på tilläggstid, men blev nekade. Leicester visade klart och tydligt att de menar allvar nu i säsongsinledningen, men ändå känns det som att det är två poäng som kom undan idag.

Parris förtjänar beröm idag. Hon spelar på tårna, gör det tufft för Leicester och var ofta närmast att få till en trepoängare. Även Zelem förtjänar eloge, särskilt med hennes vackra assist till Le Tissier. Miyazawa hade det stundtals svårt att hänga med i andra, där många bollar tyvärr slösas bort. Leah Galton var nära flera gånger idag att bryta dödläget, men förtjänar en del av kritiken för markeringen på Leicesters första mål. Där ska även Parris få en känga.

Malard visade att hon kan bli ett riktigt kap för United den här säsongen. Pigga ben, mycket spelförståelse och hotfull framför mål. Riviere gjorde ett intryck när hon hoppade in och visade en fantastisk kampvilja. Mittfältet med Ladd, Zelem och García mötte Leicesters aggressiva spel väl, men rävarna visade sig svåra att bryta ner.

Nu laddar vi inför Champions League-returen på onsdag, förhoppningsvis med Gabby George och Jayde Riviere tillgängliga.

Värt att notera idag är att Mary Earps gjorde sitt hundrade framträdande för klubben! Måtte det bli många fler.

Manchester United – Leicester City 1-1 (0-0)

Women’s Super League, 15 oktober


1-0 (60  ) Aileen Whelan
1-1 (67  ) Maya Le Tissier (Zelem)


Uniteds lag: Earps; Blundell, Le Tissier, Turner, George (Riviere 9 (Evans 75); Ladd (Williams 57), Zelem; García (Galton 57), Miyazawa, Malard (Toone 57); Parris


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK

Res med oss till Manchester!