Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United i landslagen
En kväll där fotbollen blev helt betydelselös

Landslagsspelet för oktober månad börjar lida mot sitt slut. Idag har ett gäng Unitedspelare varit involverade i landskamper för sina nationer, men redan igår stod det klart att Altay Bayindir är klar för EM med sitt Turkiet. En som däremot missade en biljett till nästa sommars mästerskap var Victor Lindelöf. För Sveriges del blev dock kvällen helt uppochnedvänd och fotbollen skulle visa sig bli helt betydelselös.

Sveriges match avbruten – två svenskar dödade i Bryssel

Fotboll blev ikväll något helt oviktigt. Sverige skulle möta Belgien i Bryssel ikväll och strax innan avspark nåddes vi av fruktansvärda nyheter – två svenska medborgare rapporterades ha blivit ihjälskjutna i den belgiska huvudstaden.

Uppgifterna bekräftades kort efter att matchen startat och efter första halvlek togs beslutet att avbryta matchen vid ställningen 1-1. Sverige hade emellertid redan före avspark ingen chans att nå EM, då andra resultat hade gått emot tidigare under kvällen.

Victor Lindelöf spelade halvleken för Sverige.

Våra tankar går till de drabbade och deras anhöriga efter denna oerhört tragiska händelse.

Portugal slog inte av på takten

Redan EM-klara Portugal tog på måndagskvällen emot Bosnien-Hercegovina på bortaplan och resultatet vittnade om att det var ett landslag som inte hade för avsikt att slå av på takten.

Resultatet i halvtid var hela 5-0 till Portugal och startande Bruno Fernandes hade både gjort mål och assist. Det blev också mittfältarens bidrag under matchen, då han byttes ut med dryga tio minuter kvar.

Diogo Dalot fanns även han med från start på högerbacksplatsen. För 24-åringens del blev det en nolla i kolumnen och 90 minuters speltid.

Straffmål sänkte Onana

André Onana startade i mål för Kamerun i en vänskapsmatch mot Senegal.

Med tio minuter kvar av första halvlek fick Onana plocka en boll ur när efter att Sadio Mané gjort 1-0 från straffpunkten, vilket också blev matchens enda.

I övrigt ska Onana inte ha haft jättemycket att göra, då Senegal endast mäktade med totalt två avslut på mål.

Bayindirs Turkiet till EM

Uniteds reservmålvakt Altay Bayindir har fått finna sig i att sitta på bänken i såväl klubb- som landslag. Igår kväll var inget undantag.

25-åringen fick se sina landslagskompisar från bänken vinna med 4-0 mot Lettland och därmed säkra en plats till nästa sommars EM-slutspel.

Turkiet kommer sluta etta i sin grupp före bland annat Wales och Kroatien.

Kingdon fick 75 minuter i skotsk förlust

Det skotska U19-landslaget, med Unitedspelarna Jack Kingdon och Louis Jackson, träningsspelade mot Portugal i söndags och fick se sig besegrade med 2-1.

Kingdon blev utbytt med en kvart kvar och i samma bytessekvens hoppade Jackson in.