Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Everton - Manchester United 0-5
Lekstuga på Merseyside

Manchester Uniteds damlag gjorde processen kort med Everton. Melvine Malard gav gästande United ledningen före paus och i andra halvlek bidrog Nikita Parris och Rachel Williams med två mål var.

Den här dagen klickade Uniteds spel. Laget kom ut i högt tempo och första halvtimmen var spelet koncentrerat till offensiv tredjedel. Det gav utdelning då Malard öppnade målskyttet.

Everton hade en hygglig period kvarten före paus. Utöver det var det United matchen igenom.

Parris dubblade ledningen när knappa kvarten var spelad av andra halvlek. Därefter hade United fullständig kontroll på tillställningen. Inhoppare Williams nätade två gånger innan Parris på tilläggstid avslutade målskyttet.

Rachel Williams hoppar in och befinner sig på rätt plats.

Marc Skinners alternativ inför den här matchen begränsades, då trion Leah Galton, Geyse och Hayley Ladd lämnade återbud på grund av sjukdom. Defensivt innebar det ingen förändring, då målvakt och backlinje var samma som i Paris. På mittfältet fick vi emellertid se Hinata Miyazawa och Ella Toone framför Katie Zelem. I anfallet klev Melvine Malard äntligen in centralt, med Nikita Parris och Lucía García på kanterna, även om Malard och Parris ofta bytte position.

Då tre spelare insjuknat inför matchen blev jag orolig för att även andra spelare skulle ha smittats men det fanns inga tecken på energibrist. Snarare tvärtom, United startade matchen i högt tempo och spelet koncentrerades till Evertons defensiva tredjedel.

Det ger slutligen utdelning, då Malard nätar efter en hörna. Everton vinner första bollen men Maya Le Tissier vinner andrabollen och framför mål är Malard på rätt plats.

Melvine Malard firar efter matchens första mål.

Parris har ett par farliga nickar för att utöka ledningen och Hannah Blundell trycker ett tungt skott över ribban, då United pressar motståndarna.

Everton kommer in i matchen först när dryga halvtimmen är spelad. Ofta genom Nicoline Sorensen, som även hade en farlig kontring före Malards mål. Hennes bästa chans kommer efter ett oförsvarligt bolltapp av Millie Turner men om Sorensen är bra på att skapa chanser så håller hennes avslut inte samma klass. Närmast att göra mål för hemmalaget före paus är Hanna Bennison med ett tungt distansskott som Mary Earps tvingas tippa till hörna.

García var mestadels osynlig före paus men inleder andra halvlek mycket bra och skapar ett par farliga lägen. Uniteds andra mål hänger i luften och det kommer när Zelem hittar Parris med ett precist inlägg.

Därefter gör United lite som laget vill. Everton har väldigt lite att komma med.

Parris agerar framspelare när inhoppare Rachel Williams utökar ledningen till 3-0. Därefter är det Jayde Riviere som hittar fram till Williams och framför mål är Williams som alltid säkerheten själv.

Slutligen får Parris fastställa slutresultatet till 5-0. Målet kommer sedan hon frispelats av debuterande Irene Guerrero.

Nikita Parris håller sig framme och fastställer slutreslutatet till 5-0 i Uniteds favör.

Över 90 minuter var United överlägsna och segersiffrorna gör matchbilden rättvisa.

I United kan de flesta spelarna framhållas som bra. Jayde Riviere imponerar stort på högerbacken och Katie Zelem dikterar spelet på mittfältet. De offensivare mittfältarna Ella Toone och Hinata Miyazawa bidrar till att Uniteds spel flyter bättre än vi sett under säsongsinledningen.

Jayde Riviere imponerade som högerback.

Offensivt bidrar samtliga spelare. Nikita Parris står ut med två mål och en assist och Rachel Williams inhopp är högklassigt. Melvine Malard visar ånyo att hon har en anfallares instinkt och hennes tre mål som Unitedspelare är alla frukten av att hon är på rätt plats vid rätt tillfälle.

Irene Guerrero får ett kort inhopp i sin debut och visar mycket positiva takter.

För damerna väntar nu landslagsuppehåll. United är tillbaka i spel den 5 november, då vi möter Brighton på bortaplan.