Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
En vinst hade varit en passande hyllning

Inför matchen mot FC Köpenhamn imorgon höll Erik ten Hag och Diogo Dalot en gemensam presskonferens, där mycket av fokuset låg på att minnas Sir Bobby Charlton, en tyst minut inledde presskonferensen. Utöver det fick duetten sedvanliga frågor om returnerande spelare och danska journalister fick svar på sina frågor om Højlund och Eriksen.

I övrigt kikar Sir Jim på en sportchef, två spelare är tillbaka i träning och två av våra damer är uttagna i landslagssammanhang.

Ten Hags del

Presskonferensen inför matchen mot Köpenhamn imorgon inleddes med en tyst minut då hela rummet ställde sig upp för att hedra Sir Bobby Charltons minne.

Om Sir Bobby

Sir Bobby är givetvis en legend och en ikon för klubb och land, inte bara i England utan globalt. Sir Bobby lämnar efter sig ett krav på hög standard som klubben varje dag måste leva upp till, och han är alltid en inspiration. Tankarna går till den efterlevande familjen.

Om returnerande spelare

Förhoppningsvis är flera spelare åter tillgängliga imorgon. Sergio Reguilon exempelvis (pressarna gick heta då många trodde att Ten Hag sa “Sancho” istället för “Sergio”, även en journalist var uppenbart förvirrad), då han har återhämtat sig från en sjukdom han drog på sig förra veckan. Hans matchform får utvärderas tills imorgon.

Om betydelsen av morgondagens match

Givetvis är matchen imorgon viktig och känslorna går på högre varv än vanligt med tanke på att det är den första hemmamatchen sedan Sir Bobbys bortgång, och en vinst hade såklart varit en passande hyllning. Men det går inte att styra över sina känslor, utan man får använda det som motivation, “som Diogo gjorde i lördags när han gjorde mål”. Med tanke på att Champions League inleddes med två förluster är det ett måste att vinna imorgon.

Om Højlund

Rutinerna måste slipas på när det gäller Højlund då han missade försäsongen och de inledande fyra matcherna. Han kom in i laget och ger mycket, men med tiden kommer han komma in i laget mer och kunna förbättra målgörandet ytterligare. Målen mot Galatasaray och Bayern Munchen var väldigt fina mål, och Højlund är bra på att befinna sig i bra lägen. Jag är säker på att Højlund (och även Rashford) kommer till bra lägen när laget spelar som de ska. Sen handlar det bara om att förvalta chanserna. Det är såklart en speciell match för Højlund då han spelar mot sin tidigare klubb, och det kommer ge honom lite extra drivkraft.

Om Eriksen

En dansk journalist undrade varför Eriksen inte har startat en match sedan september. Eriksen tar alltid del i mer eller mindre varje match, och han ger en stor positiv inverkan på laget när han spelar genom att skapa. Han är en briljant spelare och är väldigt viktig för truppen. Eriksen startar inte på grund av en stor intern konkurrens på mittfältspositionerna, där det finns många att välja på.

Om att spela två anfallare

Det är en möjlighet att spela både Martial och Højlund tillsammans. Laget har inte ställt upp så innan, men det är möjligt med tanke på att Martial också kan spela på kanterna och inte bara i mitten.

Om morgondagens atmosfär

Varje kväll på Old Trafford är speciell, fansen är alltid väldigt stöttande. Hemmamatchen mot Brentford till exempel så backade de oss även när läget var tufft. Imorgon tror jag det kommer bli ännu mer speciellt och känslomässigt med tanke på Sir Bobbys bortgång.

Dalots del

Om Sir Bobby

Det var ett extra nöje att göra ett mål som det i lördags som påminner så mycket om många av de målen Sir Bobby själv var känd för. Jag hade nöjet att lära känna honom när jag kom till klubben och han fanns alltid där, efter matcherna oavsett vinst eller förlust. Vi måste spela bättre och Sir Bobbys eftermäle ger laget en mall att sträva efter. Han var ett exempel inte bara för Manchester United utan för alla fotbollsspelare och hans exempel kommer leva vidare med mig hela karriären.

Om lyckan har börjat vända

Varje match är en chans att visa att laget kan bygga självförtroende och momentum. När man vinner matcher är det enklare att få det självförtroendet. Vi har visat att även i matcher där vi inte spelar som vi vill spela kan vi hitta ett sätt att vinna, och jag tycker vi har visat att vi har den kvalitén. Vi måste visa att vi har det som krävs för att använda de senaste segrarna för att bygga självförtroende och ha det som något att bygga vidare på.

Om målet mot Sheffield United

Att komma in i rätt lägen på motståndarens sida av plan är något som jag har jobbat på i träning. Och just den här gången hamnade jag rätt, och jag tror jag har kapaciteten att göra mål även från distans som jag också gjorde mot Dortmund under försäsongen.

Mitchell aktuell som ny sportchef

Om Sir Jim Ratcliffes bud accepteras sägs en sportchef vara högt på agendan, och enligt The Telegraph är det namnet som är en tidig favorit är Paul Mitchell, tidigare sportchef i AS Monaco och tidigare ansvarig för spelarrekrytering i klubbar som Southampton, Tottenham Hotspur och RB Leipzig. Bland annat har han fått igenom övergångar som Dele Alli, Son Heung-min, Kieran Trippier och Matheus Cunha.

Erik Ten Hag däremot har varit tydlig med att han föredrar att ha full kontroll över spelarövergångar. För tillfället har Ten Hag veto över alla potentiella övergångar. Glazerfamiljen har genom åren varit motvilliga att ge över makten till en sportchef av något slag, istället hade före-detta VD:n Ed Woodward stort inflytande över spelarrekryteringen, men både han och högerhanden Matt Judge lämnade klubben förra året och ansvaret över spelarrekryteringen har istället fallit på fotbollschef John Murtough.

Malacia och Casemiro i träning

Glädjande bilder nådde oss idag då Tyrell Malacia syntes till på Carrington, en av få gånger sedan han skadade knät under försäsongen. Men efter att ha genomgått operation och återhämtat sig hemma i Nederländerna springer ytterbacken runt på gräset åter igen och tränar för tillfället ensam, separat från resten av laget.

Även Casemiro deltog i dagens träningspass, efter att ha dragit på sig en mindre skada på landslagstjänst med sitt Brasilien. Någon speltid blir det oavsett inte imorgon, då brassen är avstängd efter att ha blivit utvisad i matchen mot Galatasaray.

En fullständig rapport från träningen kan läsas på Uniteds hemsida.

 

Rabjohn och Newell uttagna

Evie Rabjohn och Lucy Newell är båda med i Englands U19-trupp som kommer möta Wales, Tjeckien och Grekland i kvalet för damernas U19-EM. Kvalet går av stapeln redan imorgon mot Grekland i Cardiff. Samtliga gruppspelsmatcher spelas i Wales.

Res med oss till Manchester!