Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Manchester United - FC Köpenhamn 1-0
En vinst som trots allt oroar

Att skriva kritiska rader om ett lag som vinner, nu tre raka segrar, är såklart inte alltid det mest naturliga. Men nog måste vi oroas av att inga offensiva spelare gör mål. Tre uddamålsvinster där spelet lämnat väldigt mycket att önska. Jag trodde nog gårdagens drabbning med FC Köpenhamn kunde blir en urladdning. Det blev inte riktigt så. Det blev istället ytterligare en vinst med hjärtat i halsgropen efter att Onana tagit matchens sista spark. 

Det är på något sätt väldigt typiskt att de båda mest kritiserade spelarna under senare tid kliver fram och avgör. Kan det nu vara en markering och vändning på riktigt så vore det naturligtvis fantastiskt. Frågan är hur mycket som talar för det. Det är i princip bara en vinst eller åtminstone mycket fin match mot Manchester City som kan föra oss dit.

Efter gårdagen lever i alla fall gruppen i Champions Leauge och kan United ta en seger även i Köpenhamn så ser det plötsligt ut som en god chans till avancemang. Men där är vi definitivt inte ännu. Dessförinnan måste poäng tas i Premier Leauge för att hänga med lagen ovanför.

Höjdpunkter från matchen

Ten Hags presskonferens

Ten Hag såg pressad ut när domaren blåste straff på övertid. På presskonferensen upprepade han sitt mantra numera att första halvlek saknade press, tempo i uppspel, kompakt motståndarlag och så vidare. I andra var uppspelsfasen och farten i passningsspelet bättre.

Ten Hag betonade att Onana gjorde sitt jobb och att han också får tips om straffskyttar. Överlag menade Ten Hag att Onana nu bevisat i de två senaste matcherna den nivå han kan spela på. Maguire fick åter fina betyg i att han är mer proaktiv, försvarar framåt och har självförtroende. Christian Eriksens assist och spel i andra halvlek lyftes också.

Åter igen betonades också att laget är sammansvetsat i både med- och motgång och att de har en god chans att vinna till helgen om laget tar med sig energin och lagkänslan in i matchen.

Hela presskonferensen kan ses nedan.

Andra reaktioner

Mer om matchen

Hackkycklingarna kliver fram!

Res med oss till Manchester!