Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Ten Hag om derbyt / Arnold kan lämna VD-posten / Onana skyddar Garnacho

På söndag väntar ett av säsongens tuffaste test när Manchester City gästar Old Trafford. Inför matchen har Erik ten Hag träffat pressen för att möta deras frågor. Det pratades bland annat om skador, det kärvande spelet, och om några spelare specifikt. 

Övriga nyheter det senaste dygnet rör ägarsituationen i klubben samt ett misstolkat inlägg på sociala medier.

Ten Hags presskonferens

Om skador

Den här biten revs av ganska snabbt. Ten Hag meddelade att Aaron Wan Bissaka är tillbaka i träning och att Casemiro går en kamp mot klockan för att kunna spela på söndag.

Om Garnachos inlägg

Ten Hag fick en fråga om inlägget Alejandro Garnacho publicerade på sociala medier efter matchen mot FC Köpenhamn i veckan, vilket riktades mot André Onana (mer om det finns att läsa under övriga nyheter nedan).

Svaret från nederländaren var kort och gott att han är medveten om det och att något större fokus inte läggs på det nu. “Vi är enade.” 

Om derbyt på söndag

“De [City] är ett svårt lag att slå. De hittar vägar för att vinna, men vi är också på väg i rätt riktning.

“De är sex poäng före, så vi måste minska det avståndet.”

Det speciella med mötet? 

“Det är en match utöver de vanliga. Det är Manchester, men också bra fotboll. Alla ögon kommer vara på den här matchen.”

Om (det kärvande) spelet

“Vi har en lång väg att vandra. Det finns en del bra saker och en del som behöver göras bättre. Vi behöver bli mer metodiska, lite som man mot Arsenal och Bayern München.”

Ten Hag understryker emellertid att han tycker presspelet ser bra ut i matcherna, men att det sista saknas längst fram.

“Presspelet är bra. Vi har flest återerövringar i ligan. Det säger alltid något. Vi drar dock inte alltid fördel av våra förmågor och lägena som uppstår i matcher.”

Han fliker också in, lite undermedvetet, att spelet kanske inte har sett toppen ut, men att man ändå hittar sätt att vinna på.

om poängproduktionen framåt

På ungefär samma tema som punkten ovan fick Ten Hag en fråga om anfallsspelet och att poängen lyser med sin frånvaro hos många av spelarna. Han menar att det inte bara handlar om individuella omständigheter, utan att det också måste klaffa spelarna emellan.

“Det finns också många tillfällen när vi överbelastar motståndarens straffområde men lyckas inte göra mål.”

Det finns mycket att jobba på för Rashford och kompani.

Om Onanas situation

Det handlar om förväntningar och att hitta rätt nivå. Vi båda måste komma överens och hitta en nivå där förväntningarna kan infrias. De senaste två matcherna har han gjort det bra, men bra är heller inte tillräckligt bra i United.

Om Rashfords torka

“Jag sätter min tillit till honom och låter han spela varje match. Jag har en stark känsla att det kommer släppa för honom.”

Övriga nyheter

Arnold kan lämna sin post

På sistone har skriverierna om Sir Jim Ratcliffes potentiella delägarskap i Manchester United intensifierats. Ineos-miljardären uppges köpa 25 procent av aktierna i klubben, som just nu familjen Glazer styr över.

Men trots att det rör sig om ett eventuellt minoritetsägande rapporteras det om att Ratcliffe kommer få kontroll över den sportsliga delen och därmed själv kunna tillsätta – och avsätta – folk på poster inom klubben. Detta uppger The Athletic.

En som väntas bli drabbad och kan komma att lämna Manchester United är VD:n Richard Arnold, som tillsattes så sent som i januari förra året. Vem som isåfall väntas ta över är i nuläget oklart, men ett namn det skrivs om är Jean-Claude Blanc, som haft poster inom både Juventus och Paris Saint-Germain.

John Murtough, som är fotbollschef i United, väntas även han lämna i händelse av att Ratcliffes delägande blir verklighet.

Onana skyddar Garnacho

André Onana blev som bekant hjälte mot FC Köpenhamn tidigare i veckan när United tog livsviktiga poäng i kampen om överlevnad i Champions League.

En som uttryckte sig om detta var Alejandro Garnacho, som postade en bild på sociala medier med en bild och två gorillor som emojis.

Kort efter rapporterades det om att Garnacho kunde straffas av FA för sitt inlägg, som argentinaren sedan raderade. 

Grunderna på vilket ett eventuellt straff kan vila på är troligtvis att någon rasistisk underton kan skönjas, men hela händelsen verkar trots allt viftas bort av Onana.

I ett inlägg skriver målvakten att ingen kan bestämma vad han ska bli förolämpad för. Vidare skriver han att han vet precis vad Garnacho menade med gorillaemojin: kraft och styrka.

“Det här ärendet bör inte tas vidare”, avslutar Onana.

Res med oss till Manchester!