Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Juniorerna krossade Leeds / Williams räddade poäng / Earps räddade England

Vi väntar på Manchesterderbyt. Nyheterna på lördagen handlar emellertid om positiva resultat för ungdomslagen samt landskamper på damsidan.

Vi gläds åt att Ethan Ennis gjorde comeback efter lång skadefrånvaro samt att juniorerna krossade Leeds. På damsidan imponerade Mary Earps i det engelska målet.

Juniorerna krossade Leeds

Manchester Uniteds juniorer hade lekstuga borta mot Leeds i ligan. Jayce Fitzgerald öppnade målskyttet efter elva minuter och Malachi Sharpe ökade på till 2-0 före paus. I andra halvlek gick det ännu enklare. Jack Fletcher utökade till 3-0 innan Sharpe dubblade sin målskörd för dagen. Därefter satte Ethan Williams 5-0 innan slutresultatet fastställdes av Harry Amass.

För Fletcher (som även noterades för en assistpoäng till 1-0-målet) och Amass var det deras första mål som Unitedspelare.

Därmed inkasserade United sin sjunde raka seger i ligaspelet. Det ger förstås en överlägsen serieledning, med sex poäng ner till tvåan Liverpool (Manchester City har en hängmatch och kan minska avståndet till United till fem poäng om de vinner den).

Williams räddade poäng

Uniteds U21 går inte lika bra som juniorerna. Igår kväll blev det åtminstone en poäng borta mot Fulham. Detta sedan Ethan Williams kvitterat till 1-1 på tilläggstid.

United ligger på 14:e plats i en haltande tabell och ser ut att få kämpa hårt för att bli ett av de 16 lag som tar en slutspelsplats.

Igår var resultatet emellertid underordnat ett par viktigare nyheter. Först såg vi Sam Mather i startelvan. Hans första match på ett par månader.

Den mest notabla comebacken igår stod emellertid Ethan Ennis för. Han blev korsbandsskadad i augusti förra året. Han ersatte Mather efter första halvlek (gissningsvis ett planerat byte). Därmed gjorde Ennis sin första tävlingsmatch sedan maj förra året.

Ethan Ennis gjorde sin första tävlingsmatch sedan maj 2022.

Damlandskamper

García från start

Lucía García spelade första halvlek när Spanien igår kväll besegrade Italien med 1-0 på bortaplan i Nations League.

Mittbackspar från United kunde inte stoppa Tyskland

Wales var föga förvånande chanslösa borta mot Tyskland. Det var länge jämnt men i slutskedet sprang tyskorna ifrån till 5-1 via tre sena mål.

Uniteds mittfältare Hayley Ladd bildade mittbackspar med Uniteds försvarare Gemma Evans hela matchen. Målvakten Safia Middleton-Patel satt på bänken.

Naalsund fick tio minuter

Norge förlorade med 2-1 borta mot Frankrike. Uniteds Lisa Naalsund fick spela de avslutande tio minuterna, då hon ersatte den förre Unitedspelaren Vilde Boe Risa.

Earps räddade England

England hade oväntat stora problem mot Belgien men vann till slut med 1-0. Mary Earps imponerade med fyra räddningar.

Ella Toone startade matchen medan Katie Zelem, Maya Le Tissier och Grace Clinton blev kvar på bänken. Därmed ingen landslagsdebut för Clinton den här gången.