Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Manchester City 0-3
Ett lag som vet exakt vad de ska göra, mot ett lag som inte har en aning

Manchester City kom till Old Trafford på söndagseftermiddagen och gjorde till slut lite som de ville. United stod upp hyfsat inledningsvis men efter att domarna greppat ett halmstrå och gästerna tilldelats straff gick det sedan utför. 

En timme innan nåddes vi av en startelva som nog fick många att vrida på sig hemma i sofforna. Det fanns frågetecken att sätta över hela backlinjen i princip, med undantag för Diogo Dalot.

Det började ju i alla fall inte så illa. United var helt klart med i matchen fram till att VAR-rummet påkallade domarens uppmärksamhet, för att man hade valt att hitta en straff till gästerna.

Det är ju lite så skiten fungerar – tjommarna i det där rummet, med sjuhundra kameror framför sig, kan alltid bestämma när och om man vill hitta en förseelse. Sedan att det de facto ska vara straff, det argumenterar jag inte emot, men kom igen…

Lite hopp fanns åtminstone in till andra halvlek, men det släcktes efter bara fem minuter. Resten av matchen blev en transportsträcka för gästerna, som lät bollen gå runt och leda Unitedspelarna till frustration.

I det ena laget vet varje spelare exakt vad de ska göra och vad som förväntas. I det andra gänget ser ingen ut att veta och därför blir klasskillnaden så påtaglig. Ett ledarlöst lag på så många sätt.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

André Onana: 6

Varnad. Lite märkligt ingripande på Fodens nick, men räddning som räddning. Står sedan på händerna och räddar ett givet mål på slutvisslan i första halvlek. Gör sedan ett gäng bra räddningar och håller siffrorna nere. Returen på tredje målet kunde kanske ha undvikits?

Diogo Dalot: 4,5

Vissa bekymmer med Grealish och City tilläts ofta hota längs vänsterkanten. Hade kanske inte alltid klockrent understöd. Framåt hände inte mycket.

Harry Maguire: 5

Inledningsvis kändes det hyfsat stabilt men tappar greppet allteftersom.

Jonny Evans: 6

Kändes som att Evans var stöttepelaren där bak idag. Så får det så klart inte vara i United år 2023. Kommer på mellanhand på andra målet, men i övrigt tycker jag nordirländaren är stabil och spelar med ett lugn.

Jonny Evans borde inte ens spela i United. Men det gör han, och idag är mittbacken en av få som gör en okej insats.

Victor Lindelöf: 4,5

Utbytt 74′. Vikarierar på vänsterbacken och har en del bekymmer. Inte helt bortfintad, men positioneringen blir stundtals fel och i förlängningen också beslutsfattandet.

Sofyan Amrabat: 4,5

Utbytt 46′. Varnad. Har sina förtjänster i det defensiva, men drar på sig mycket onödigt också. Svår match att visa upp sig i, men jag är långt ifrån övertygad.

Scott McTominay: 5

Spelar inte så vackert alltid, och sådant behövs ju i derbyn ibland. Har svårt när tempot skruvas upp på mitten, men framåt lyckas han som så ofta vaska fram ett par lägen.

Christian Eriksen: 5,5

Utbytt 86′. Oroande på förhand att se danskens namn i startelvan; han gör sig bättre som inhoppare. Var istället en av United bästa spelare och stod för det mesta av det konstruktiva i rött. Defensivt går så klart att önska mer.

Bruno Fernandes: 5

Varnad. Gjorde inte stor nytta ute till höger. I alla fall inte offensivt. Jobbar på bra men frustrationen låg som ett moln över portugisen idag.

Marcus Rashford: 4,5

Utbytt 86′. Pigg inledning men försvann successivt i första halvlek. Blixtrade till emellanåt i andra och borde blivit målskytt efter Eriksens fina passning, eller åtminstone fått bollen på mål.

Rasmus Höjlund: 5

Utbytt 74′. Klumpigt att ge domarna chansen när han river ner en motståndare i eget straffområde. Utöver det defensiva klavertrampet tycker jag att dansken gör många bra saker framåt. Agerar både uppspelspunkt och djupledshot. Väntar fortfarande på sitt första ligamål.

Mason Mount: 5

Inbytt 46′. Byttes in till andra halvlek men gjorde inte mycket väsen av sig.

Alejandro Garnacho: n/a

Inbytt 74′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Sergio Reguilon: n/a

Inbytt 74′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Antony: n/a

Inbytt 86′. Varnad. Spelade för kort tid för att betygsättas. Men kom in och sparkade på folk och tog en varning, så ingen kan ju klandra honom för att inte leva upp till förväntningarna.

Anthony Martial: n/a

Inbytt 86′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 5

Inte vill man vara efterklok, men att starta Fernandes till höger faller sällan väl ut. Och trots att Mount har spelat sporadiskt hade jag hellre sett honom på någon mittfältsposition för att få mer mobilitet.

Res med oss till Manchester!