Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Amad springer igen / Damernas ligacupresa / United i landslagen

Efter ett tungt avslut på veckan som var tar vi ny fart och ger en positiv skadenyhet från herrlaget. Det har även spelats landskamper för damerna som vi ska titta till samt spelschemat för damernas Ligacup.

Amad närmar sig en återkomst

På försäsongen i USA i somras drog Amad på sig en knäskada och har sedan dess varit borta från spel.

Nu kommer dock positiva nyheter om 21-åringens skadeläge.

På måndagsmorgonen gjorde ivorianen ett träningspass på Carrington. Förmodligen tränar han inte så mycket med boll än, utan fokuserar nog mer på just knät och löpsteget.

Kanske kan Amad bidra med en injektion när han är tillbaka i spel…

Spelschema för damernas Ligacupsäventyr

I cupsammanhang får Uniteds damer rikta in sig på de inhemska turneringarna efter att ha missat avancemang till Champions Leagues gruppspel.

Ligacupen blir en av cuperna man kommer att delta i, där man har hamnat i en femlagsgrupp tillsammans med Everton, Liverpool, Leicester City, och Manchester City. Matcherna är också i den ordningen och drar igång den 9 november på hemmaplan mot Everton.

Förutsättningarna i Ligacupen är att gruppspelsmatcherna är enkelmöten och att endast gruppvinnaren är garanterad en kvartsfinalplats. Ett räddningsscenario finns emellertid, då de två bästa grupptvåorna (av fem) får spela kvartsfinal.

Damerna i landslagen

Geyses vann mot Riviere

Kanada och Brasilien möttes under lördagen i en vänskapsmatch som slutade med seger för Brasilien, 1-0.

Uniteds nyförvärv Geyse fanns med från start i det brasilianska laget, medan Jayde Riviere fick hoppa in för Kanada med dryga halvtimmen kvar att spela.

Avgörandet satt dock långt inne – i den 94 minuten gjorde Debinha matchens enda mål.

90 minuter för Miyazawa

Uniteds japanska nyförvärv Hinata Miyazawa fanns med från start när hennes Japan besegrade Uzbekistan med 2-0 i OS-kvalet.

23-åringen spelade hela matchen på det centrala mittfältet.

Japan toppar sin grupp på sex inspelade poäng framför Uzbekistan, Vietnam, och Indien.