Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Fina placeringar i Ballon d’Or / Flera damer i landslagsaktion / Charlton till sista vilan

Onsdagens svep sammanfattar nyheter främst från gårdagen. Vi såg där bland annat ett flertal United-damer i aktion för sina landslag. Efter utdelning av priser i Ballon d’Or kan vi rapportera om en del fina placeringar bland annat för Uniteds målvakter. Därutöver hör vi att Sir Bobby Charltons begravning nu är planerad till 14 november. 

Fina placeringar i Ballon d’Or

Efter att Messi tagit hem ytterligare en vinst som världens bästa fotbollspelare på herrsidan och spanska Bonmati på damsidan så kan vi läsa om fina placeringar för några av Uniteds spelare. Det handlar bland annat om våra målvakter André Onana (främst för insatser i Inter) och Mary Earps.

Onana som varit starkt kritiserad den senaste tiden tar en prestigefylld plats nummer 23.

Mary Earps å sin sida som varit tongivande för både United och Englands landslag de senaste åren är så högt som plats nummer 5 på damsidan.

Nyförväret Hinata Miyazawa hamnar på plats 12.

Priset Kopa Trophy till de unga spelarna vanns inte oväntat av Jude Bellingham men vi ser också Rasmus Höjlund på en fin 9;e plats.

Flera damer i landslagsaktion

Ett antal av Uniteds damer var igår i aktion för sina landslag. Earps, Toone, Clinton, Le Tissier och Zelem fanns med i Englands förlust mot Belgien i Nations Leauge.  Earps var såklart ordinarie medan Toone blev inbytt under matchen. Övriga fick ingen speltid. England ligger trea i gruppen efter Nederländerna och Belgien.

För Norge började Lisa Naalsund på bänken men byttes in. Matchen mot Frankrike slutade 0-0. I matchen mellan Kanada och Brasilien fanns Jayde Riviere med i Kanadas trupp och Geyse i Brasiliens. Båda förblev utan speltid, matchen slutade 2-0 till Kanada.

I Wales förlust mot Danmark fanns Ladd, Middleton-Patel och Gemma Evans med i truppen. Ladd och Evans spelade hela matchen för sitt Wales som tyvärr ligger sist i gruppen med 0 poäng.

Just i detta nu representerar Hinata Miyazawa Japan i en match mot Vietnamn. Japan leder med 2-0.

Charlton till sista vilan

Sir Bobby Charltons begravning är nu planerad till måndag 14 november kl 14.00. Ceremonin kommer att hylla Charlton inklusive hans långa fotbollskarriär. Följet kommer att passera Old Trafford på vägen till Katedralen där fans kan ta ett sista farväl av ikonen.

Blomhavet som återfinns vid statyn utanför Old Trafford kommer att rensas på plast och planteras in trädgårdarna vid Carrington.

Guerroro skadad?

Millie Turner har postat ett lite oklart inlägg på twitter där Irene Guerrero syns med knäskydd. Frågan om om vår spanjorska åter igen är skadad. Av inlägget att döma som har rubriken Happy Halloween verkar det dock inte så allvarligt.

Mainoo med två assist i förlust

Kobbie Mainoo har åter igen figurerat med U21. Denna gång blev det förlust i den sista gruppspelsmatchen i EFL Trophy. Salford City vann med 4-3. Mainoo gjorde dock två assist och verkar vara på väg tillbaka på allvar. Uniteds mål gjordes av Shoretire (två) och Forson.

Resultatet innebär också att U21 är utslaget ur turneringen.

Res med oss till Manchester!